• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Muhabbet kuşum topallıyor. Ayağı kırık olabilir mi?

Kaan0971

Aktif Üye
7 yıldır baktığım bir muhabbet kuşum var. Ara sıra tırnaklarını kafesin tülüne takıyor zorla çekerek çıkarmaya çalışıyor. Ben görürsem yardım ediyorum ama kendisi bazen ayağını kurtarmak için çok zorluyor ve parmaklarına zarar veriyor. Yaklaşık 1 ay önce de böyle birşey olmuştu incinmiştir falan diye düşündüm 1 gün sonrasında da iyileşti zaten ama dün akşam ne oldu nasil yaptı bilmiyorum kafese yaklaştığımda bir ayağı gevşek duruyordu. Bende eskisi gibi incinmiştir falan diye düşündüm ama bugün hâla aynı, yürürken topallıyor ve hareket ederken biraz zorlanıyor kırık yada burkma olabilir mi? Ama kırık olsa yerinde duramaz diye düşünüyorum çünkü tellere falan tırmanıyor, yemek yiyor, ötüyor, uçuyor kısaca keyfi yerinde. Sadece hareket ederken zorlanıyor acaba tırnağını tülden kurtarırken sinirlere falan zarar vermiş olabilir mi kısmı felç gibi? Ne olabilir ne yapmam lazim iyileşmesi için?
20260724_164827.jpg

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba daha önce de böyle bir durum yaşanmış tülü artık takmayın bence. Evinizde ağrı kesici ödem giderici krem varsa ayağa sürün ayağını yumru yapmış kremle birlikte hafifçe açmaya çalışın masaj da yapın kan akışı hızlansın. Evinizde d vitamini varsa suluğa ölçüsünde koyun. Sonra gelişmeleri takip ediniz sorun devam ederse kanatlı uzmandan destek almanız uygun olur.

Kaan0971

Aktif Üye
Merhaba daha önce de böyle bir durum yaşanmış tülü artık takmayın bence. Evinizde ağrı kesici ödem giderici krem varsa ayağa sürün ayağını yumru yapmış kremle birlikte hafifçe açmaya çalışın masaj da yapın kan akışı hızlansın. Evinizde d vitamini varsa suluğa ölçüsünde koyun. Sonra gelişmeleri takip ediniz sorun devam ederse kanatlı uzmandan destek almanız uygun olur.
Tünekte falan durunca yine ayağını açabiliyor ama genel olarak bir güçsüzlük var. Kırık yada burkulma ihtimali var mi bandajla sarsam falan iyi gelir mi hareket etmemesi açısından. Yoksa yemini suyunu koyup kendi haline mi bırakayım? Ek olarak evimde D vitamini vardi ama 1 haftadır şehir dışındayım burada da Kanatlı uzmanı yok bildiğim kadarıyla. Yeni çektiğim bir fotoğrafını da bırakıyorum sanki sinirsel birsey gibi yada incinmiş falandir biraz gevşek ve boşta duruyor sol ayağı. Tülü de artik takmayı düşünmüyorum.
20260724_182731.jpg

Ekli dosyalar

Üst Alt