- Hastalık Belirtileri
- Nefes alırken zorlanma iştahsızlık tüy kabartma sürekli ağlar gibi ses çıkarma kuyruğunu aşağı yukarı sallamalar ( tık tık ses çıkıyor)
- Hastalık Belirti Tarihi
- 3 Ocak 2022
- Kullanılan İlaç
- Vitamin ve grip ilacı verildi.
Selamlar, bir muhabbet kuşum var. İsmi Garip,kendisi erkek. 6.5 senedir bakıyoruz. Kendisine salonda bakıyoruz ve bir süre ilgisiz kaldı diyebilirim. Bir gün birden bire kendisinde hırıltı hissettim. O dönemde salon soğuk olduğu için usuttugunden şüphelendim. Ve sıcak olan odamıza aldım. Bir kaç gün burada düzeldi derken bir iki gece yarısı kafesinde birden kanat çırpıp sanki kaçmaya çalışır gibi yaptığını gördüm. Ardından ise sorunları başladı. Nefes alırken hiriltilar( ağlama,inleme tarzı) , kuyruğu aşağı yukarı sallamalar, iştahsızlık, uyku isteği, tüy kabartma, ötmeme gibi şeyler oldu. Bu kuşu dayimdan aldım. Kendisi kuşçu ( veteriner değil, alım satım yapar ve ilgilenir) ona söylediğimde bir ilaç vereceğini ve suya pirinç tanesi kadar katıp 1 hafta boyunca vermemi istedi. Ancak 4-5 gün üst üste yapmama rağmen iyileşmek yerine daha kötü oldu. Suyu içmiyor ve yemek de yemiyordu. Ağzına biraz bal çalıp bıraktığımda enerjisi hem yerine geliyor hem susatiyordu. Ve bu defa karanlık ortam isteyip üzerine orttugmuzde bir nebze olsun hırıltı azaliyordu. Tabii bu esnada yer değişikliğinden dolayı sanıp ilk yerine de götürdük. Ama asla fayda etmedi. Sonrasında bir vitamin verdi dayım.( Tüm vitaminleri barındıran bir karışım dedi) Suyuna birkaç damla damlattik. Kafesindeki suda ilacı, ayrı şekilde bir kutuda da vitamin suyu vardı. Aynı zamanda mandalina/ portakal verdik. Güneşe çıkardık. Kuş 3-4 gün rahatladı. Tabii bu arada küçük bir karton kutuya koyduk kendisini ve sıcak tuttuk. Tam iyileşti derken bu sorunlar yine tekrarladı ve kuş şu an en baştaki haline döndü. Üstelik çok fazla dışkısıni yapıyor ve hiç yapmadığı şekilde sulu yapıyor. Ucmasinda herhangi bir sorun yok bu arada gayet iyi uçuyor. Bu şekilde 15 gün oldu. Çok güçlü bir kuş,onu çok seviyoruz. İlgisini asla eksik etmiyoruz. İstediğinde uçuyor istediğinde dinleniyor. Ama iyileşmiyor lütfen yardımcı olun. Ekte sese ait video ve dışkı fotosunu iletiyorum.