• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşum çok hasta

Garip

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Nefes alırken zorlanma iştahsızlık tüy kabartma sürekli ağlar gibi ses çıkarma kuyruğunu aşağı yukarı sallamalar ( tık tık ses çıkıyor)
Hastalık Belirti Tarihi
3 Ocak 2022
Kullanılan İlaç
Vitamin ve grip ilacı verildi.
Selamlar, bir muhabbet kuşum var. İsmi Garip,kendisi erkek. 6.5 senedir bakıyoruz. Kendisine salonda bakıyoruz ve bir süre ilgisiz kaldı diyebilirim. Bir gün birden bire kendisinde hırıltı hissettim. O dönemde salon soğuk olduğu için usuttugunden şüphelendim. Ve sıcak olan odamıza aldım. Bir kaç gün burada düzeldi derken bir iki gece yarısı kafesinde birden kanat çırpıp sanki kaçmaya çalışır gibi yaptığını gördüm. Ardından ise sorunları başladı. Nefes alırken hiriltilar( ağlama,inleme tarzı) , kuyruğu aşağı yukarı sallamalar, iştahsızlık, uyku isteği, tüy kabartma, ötmeme gibi şeyler oldu. Bu kuşu dayimdan aldım. Kendisi kuşçu ( veteriner değil, alım satım yapar ve ilgilenir) ona söylediğimde bir ilaç vereceğini ve suya pirinç tanesi kadar katıp 1 hafta boyunca vermemi istedi. Ancak 4-5 gün üst üste yapmama rağmen iyileşmek yerine daha kötü oldu. Suyu içmiyor ve yemek de yemiyordu. Ağzına biraz bal çalıp bıraktığımda enerjisi hem yerine geliyor hem susatiyordu. Ve bu defa karanlık ortam isteyip üzerine orttugmuzde bir nebze olsun hırıltı azaliyordu. Tabii bu esnada yer değişikliğinden dolayı sanıp ilk yerine de götürdük. Ama asla fayda etmedi. Sonrasında bir vitamin verdi dayım.( Tüm vitaminleri barındıran bir karışım dedi) Suyuna birkaç damla damlattik. Kafesindeki suda ilacı, ayrı şekilde bir kutuda da vitamin suyu vardı. Aynı zamanda mandalina/ portakal verdik. Güneşe çıkardık. Kuş 3-4 gün rahatladı. Tabii bu arada küçük bir karton kutuya koyduk kendisini ve sıcak tuttuk. Tam iyileşti derken bu sorunlar yine tekrarladı ve kuş şu an en baştaki haline döndü. Üstelik çok fazla dışkısıni yapıyor ve hiç yapmadığı şekilde sulu yapıyor. Ucmasinda herhangi bir sorun yok bu arada gayet iyi uçuyor. Bu şekilde 15 gün oldu. Çok güçlü bir kuş,onu çok seviyoruz. İlgisini asla eksik etmiyoruz. İstediğinde uçuyor istediğinde dinleniyor. Ama iyileşmiyor lütfen yardımcı olun. Ekte sese ait video ve dışkı fotosunu iletiyorum.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba geçmiş olsun öncelikle.
Nefes alıp verirken tik tik ses çıkartması,kuyruğunu oynatması büyük ihtimalle solunum yolu rahatsızlığını gösteriyor.
Bence ilk belirtiler belirdiğinde direkt kuşlardan anlayan bir veterinere götürseydiniz daha iyi olurdu. 15 günlük süreçte kronikleşip astıma dönüşme ihtimali olabilir.

İlaç konusunu ve daha sağlıklı bilgiyi ustalar
görünce yazar size. :)

Garip

Yeni Üye
Verdiği ürün nedir kuşçunun
Vitamin ve üst solunum ilacı verdiğini söyledi. Kuş çok uzun süredir bu hastalıkla savaşıyor. Veterinerler ise bakmadan bilmeden ilaç yazıp gönderiyor, üstelik para tuzağı olmaları da cabası oluyor. İse yariyacak mantıklı bir tedavi yönteminiz var mıdır? İshali bir tık düzeldi ama hâlâ ishal sayılır. Ötmeye başladı eskisi gibi 2-3 gündür. Ancak sesi kısık ve yeni olarak kuyruğunu tüyleri ile birlikte çok sık ve hızlı titretiyor.

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
İlacın ismini ogrenirseniz yeterli veya zayıf bir ilaç diyebiliriz.

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bu ilaç solunum yolu ilacı değil. Yani yetrli degil

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Doksisiklin etken maddeli bir ilaç alıp kullanabilirsiniz ilacı kullanırken kalamar kemiği grit kum mineral blok vs ürünleri kaldırın ilacın etkisini düşüren ürünler bunlar. Bu kullandığınız ilactada var ama hafif kalmış muhtemelen ilaç

Garip

Yeni Üye
Doksisiklin etken maddeli bir ilaç alıp kullanabilirsiniz ilacı kullanırken kalamar kemiği grit kum mineral blok vs ürünleri kaldırın ilacın etkisini düşüren ürünler bunlar. Bu kullandığınız ilactada var ama hafif kalmış muhtemelen ilaç
Bu söylediğiniz ilacı içeren herhangi bir ürün almam yeterli mi? Ya da bu maddenin belirli bir dozu var mi? Çünkü bana bu kullandığımız ilaç ile düşük dozda ilaç da verilebilir. Ve sanıyorum eczaneden alabilirim değil mi ? Ve belirttiğiniz şeyler bulunmuyor. Gaga taşı var onu da kullanmıyor. Yem olarak da dal darı veriyoruz yemesi içmesi normale döndü önceki günlere göre daha iyi yani.

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
İlacın süresini uzatirsaniz bu ilaçta etki eder. 5 gün kullanıp probiyotik vitamin takviyesi yapın 5 gün daha kullanın 2 kür şeklinde

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Levadoks gibi ürünlerde alabilirsin

Garip

Yeni Üye
Doğru mu anlıyorum acaba; önce levadoks adlı ilacı alacağım. Bu ürünü elimde olan vitamin ilacı ile 5 gün olacak şekilde kuşa vereceğim. Sonra diğer 5 gün de vereceğim. Yani 10 boyu bu takviyeyi yapacağım değil mi ? Peki ya bu ilacı nereden bulabilirim acil bir şekilde? Eczane ya da kuşçu,yem satan yerlerde mevcut mu?

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
100 ml suya 3-4 damla arası katabilirsiniz

Evremakdan

Yeni Üye
Merhaba benim muhabbet kuşumda da aynı hastalık var ilaç fayda etti mi 😔

Evremakdan

Yeni Üye
Nefes alırken ses çıkarıyo dışarı çıkmak istemiyo