• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşu

alpefealp

Aktif Üye
Bu çiftim de bahsettiğim daha yeni 3 tane küçük yavrusu ölen çiftim bunlar da da anne babayı devamlı kovalıyor kafesin içinde

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Bu çiftim yavru baya baya büyümüş olmasına rağmen yuvadan çıkmasına anne özellikle izin vermiyor sebep ne olabilir
Korumacı bir annedir fotoğraf paylaşırsanız sevinirim yavruları, olmazsa ayırın bakalım

alpefealp

Aktif Üye
Korumacı bir annedir fotoğraf paylaşırsanız sevinirim yavruları, olmazsa ayırın bakalım
Bir tane yavru zaten oda büyük yarın resim atarım yavrunun
Ayrılma büyüklüğü geldi fakat henüz yeme düşmediği için kalabilir mi yalnız onu bilmiyorum

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Bir tane yavru zaten oda büyük yarın resim atarım yavrunun
Ayrılma büyüklüğü geldi fakat henüz yeme düşmediği için kalabilir mi yalnız onu bilmiyorum
Yavru eğer büyükse annede hırçın baba uysal ise anneyi ayırın baba bakar, tabi siz bilirsiniz, babanın uysallığını, yavrunun kanataltı tüyleri açılmışsa yem kırar öğretiriz hep beraber 😊🤲

alpefealp

Aktif Üye
İki tane takımım yuvaların girişlerini kemirmeye başladılar bildiğiniz tahtayı yiyiyorlar sebebi nedir acaba

alpefealp

Aktif Üye
Ve erkekler her ne kader istesede dişi kanatlarını devamlı açıp kapatıp kovuyor erkeği bunun sebebi nedir

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye

alpefealp

Aktif Üye
Yuvada yavru varken yumurta yapar mı anne
Resim de görünen yavru şimdi çıkardım anne poposunda yumurta var yuvaya girip çıkıyor devamlı o yüzden çıkardım geri koymalımıyım anne de diğer resim de

alpefealp

Aktif Üye
Kendi kendine tüneğe çıkıyor yem kırabiliyor ama aşırı anneci yuvaya geri mi koysam bilemedim bu yuvadayken anne yurtlarmı 2. Kuluçkası

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Kendi kendine tüneğe çıkıyor yem kırabiliyor ama aşırı anneci yuvaya geri mi koysam bilemedim bu yuvadayken anne yurtlarmı 2. Kuluçkası
Yumurtlar, eğer ayırmazsanızfa döverler saniyeler içinde, başka kafese alın güvende olur😊🥰, kuyruğu düşmüş😔takviyesini verin, entrobac, Gervit-w, btAmin forte takviyesi yapın
BtAmin forte tüy kas kemik yapısını destekler hafta da 2 gün olmalı, su içinde suluğu tüneği yanına asın yada zemine
Mutlaka ayırın, zarar verme ihtimali %100

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Yuvada yavru varken yumurta yapar mı anne
Resim de görünen yavru şimdi çıkardım anne poposunda yumurta var yuvaya girip çıkıyor devamlı o yüzden çıkardım geri koymalımıyım anne de diğer resim de
2. Kuluçkadan sonra en az 2 ay dinlendirin, kafese kalamar kemiği ve gaga taşı asın

alpefealp

Aktif Üye
Yumurtlar, eğer ayırmazsanızfa döverler saniyeler içinde, başka kafese alın güvende olur😊🥰, kuyruğu düşmüş😔takviyesini verin, entrobac, Gervit-w, btAmin forte takviyesi yapın
BtAmin forte tüy kas kemik yapısını destekler hafta da 2 gün olmalı, su içinde suluğu tüneği yanına asın yada zemine
Mutlaka ayırın, zarar verme ihtimali %100
Takviye yavru için değil mi
Kıyamadım ama dediğiniz gibi yumurtaya zarar verir diye mecbur ayırdım suyunu yere koydum aspur verdim yem olarak takviyeyi yavru için veriyim dimi

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Takviye yavru için değil mi
Kıyamadım ama dediğiniz gibi yumurtaya zarar verir diye mecbur ayırdım suyunu yere koydum aspur verdim yem olarak takviyeyi yavru için veriyim dimi
Hepsine verin bebekte anaçlar da içsin😊yumurtaya yavru zarar vermez, anne baba kafasını gözünü didip öldürür, bu yüzden ayrılma vakti gelmiş🥰😊🤲

alpefealp

Aktif Üye
Resimde yavrumun dikkatinizi çektiyse gagası simsiyah bunun sebebi nedir acaba çok oldum ama 😄