muratmert2626
Aktif Üye
Muhabbet kuşum alt zemine yumurtladı aldım yuvalığa koydum fakat üzerine yatmıyor neden?Ekli dosyayı görüntüle 40867Ekli dosyayı görüntüle 40868
@Şehmus BAKIR abi ben bu takımı yumurtalı diye aldım ilk geldiğinde yuvayı biraz kazıdı ama alt ızgaraya yumurtladı yer değişikliğinden dolayı sitrese girdi heralde 2. Kuluçkada girer diye tahmin ediyorumKuşunuz yuvaliga girmiyorsa o yumurtanin bir önemi yok önce yuva yapması gerekir
Evet o yüzden oldu bu havada yumurtali takım alınmaz kardeşim yazık etmişsin inşallah toparlar@Şehmus BAKIR abi ben bu takımı yumurtalı diye aldım ilk geldiğinde yuvayı biraz kazıdı ama alt ızgaraya yumurtladı yer değişikliğinden dolayı sitrese girdi heralde 2. Kuluçkada girer diye tahmin ediyorum
@Seda. Herşeyini düzenledim hazır yuvalıkYuvaligin içi boş mu ? Hazırlığını yaptınız mı ?
İnşallah abi hava biraz iyidi 2 gün önce o zaman almıştım inşallah 2. Kuluçkada toparlicak canlarEvet o yüzden oldu bu havada yumurtali takım alınmaz kardeşim yazık etmişsin inşallah toparlar
İnşallah. Yuva içinde folluk ve talaş varNe yavrulu ne de yumurtalı takım sahiplendirmem hiç olmadı büyük risk. İnşaallajh toparlarlar. Yuva içinde ne var
Fazla rahatsız etmeyin stresini atınca inşaallah yumurta yapar folluktaİnşallah. Yuva içinde folluk ve talaş var
@Yusuf Kürşat Akkuş 2. Kuluçkada sitresini atacağını düşünüyorum follukta olur diye tahmin ediyorumFazla rahatsız etmeyin stresini atınca inşaallah yumurta yapar follukta
İnşaallah sağlıklı bebekleriniz olur@Yusuf Kürşat Akkuş 2. Kuluçkada sitresini atacağını düşünüyorum follukta olur diye tahmin ediyorum
İnşallahİnşaallah sağlıklı bebekleriniz olur
Cok mantikli bir hareket olmaz o yumurta ya bostur ya da hasarlidir. Zaten kus yuvaliga yumurtlayacak olsa yumurtlardi. Yer degisikligi nedeniyle küsmüş yuvaya. Alışması lazim. Yanlis yonlendirme yapmayalim.İlk yumurtada kuş yuvada yatmayabilir. Üçüncü yumurtada yatmaya başlıyorlar genelde. Siz yuvalığa koyun yumurtayı gerisini zamana bırakın.
Yanlış anlaşılmasın amacım polemik yaratmak değil ama cevap vermeden de geçemeyeceğim. Bende kendi deneyiyimimi paylaştım. Yaptım oldu. Olmaz diye birşey yok ama yapınca olacak diyede birşeyde yok. Sonuç olarakta yapmasının hiçkimseye zararı yok. Kuş bu mantık aramayalım. O kuştada olabilir. Yerde değiştirdim ,bitlenme nedeni ile yuvalıkta değiştim. Sorun yaşamadım ama yaşayabilirdimde. Ben yaşamadım diye yaşanmaz asla demem yani. Karakter meselesi. Şartların geneli belli evet ama katı kural yok. Yanlış yönlendirme diye birşeyde yok.Cok mantikli bir hareket olmaz o yumurta ya bostur ya da hasarlidir. Zaten kus yuvaliga yumurtlayacak olsa yumurtlardi. Yer degisikligi nedeniyle küsmüş yuvaya. Alışması lazim. Yanlis yonlendirme yapmayalim.
Size katılıyorum. Bende kuluçka süresinde; yumurta halinde ve yavrular yeni çıkmışken folluk değiştirdim, yuvalık değiştirdim hatta kafeste değiştirdim ama sıkıntı olmadı.Kendi tecrübelerimize göre yorum yapıyoruz. Benimkilerde sıkıntı olmadı ama başka bir kuşta belki olur. Tecrübe edip görerek anlayabiliriz bunu. Her kuşun karakteri farklıdır.Kuşlarımız değişik canlılar.Yanlış anlaşılmasın amacım polemik yaratmak değil ama cevap vermeden de geçemeyeceğim. Bende kendi deneyiyimimi paylaştım. Yaptım oldu. Olmaz diye birşey yok ama yapınca olacak diyede birşeyde yok. Sonuç olarakta yapmasının hiçkimseye zararı yok. Kuş bu mantık aramayalım. O kuştada olabilir. Yerde değiştirdim ,bitlenme nedeni ile yuvalıkta değiştim. Sorun yaşamadım ama yaşayabilirdimde. Ben yaşamadım diye yaşanmaz asla demem yani. Karakter meselesi. Şartların geneli belli evet ama katı kural yok. Yanlış yönlendirme diye birşeyde yok.
Haklısın abi tüm büyüklerimden özür dilerim bundan sonra kelimelerimde daha dikkatli olucağım.Yuvada bir sıkıntı sezdiginde ,çiftleşme olmadan yumurta yaptıysa veya korku, tedirginlik sebebi yumurtayi mecburen bıraktıysa sebep çok ama yukarda kuşların yeri değişmiş olduğunu havaların soğuk olduğu halde ısı değişimi olduğunu her türlü strese bağlı olduğu ortadadır. Arkadaşlar hepinizin fikirleri aynı kapıya çıkıyor deneyimler ve tecrübeler her kuşun karakterine göre değişir ben hatayı böyle bir zamanda yukarıda da belirttiğim gibi yumurtalı çift alıp yer değişimi yapan arkadaşta buluyorum.. ayrıca @muratmert2626 kardeşim seni de efeyi de tanıyorum yaşınızı da biliyorum hitabiniz hoşuma gitmiyor @Yusuf Kürşat Akkuş dostum ve @Seda. Hanım yaşça senden çok büyükler. sadece ismiyle hitap etmiyceksin karşındakinin yaşını bilmiyorsan bile hanım,bey gibi hitaplarda bulunun ki değeriniz artsın biz bir aileyiz herşeyden önce saygı ve sevgi çerçevesinde yardımlaşmak bize yakışır anlayışınız için teşekkürler
Kuş kafesin dibine yumurtlamış bunun "ilk yumurtada yatmayıp ikincide üçüncüde yatması" ile ne alakası var? Siz alıp yuvalığa koyup sonuç almış olabilirsiniz ancak tünekten ya da belli bir mesafeden kafesin altına ya da ızgaraya düşen yumurtadan genelde hayır gelmez. Ayrıca kuşun yuvalığa girdiğini biliyor musunuz? Konu sahibi böyle bir şey söyledi mi? Biraz kazımış ama yuvaya girmesi yok belli ki strese girmiş yabancılamış yuvayı Kuş yuvalığa girmedikten sonra yumurtayı folluğa koymanın manası var mı da böyle bir öneride bulunuyorsunuz? Bu yanlış yönlendirme değil de nedir?Yanlış anlaşılmasın amacım polemik yaratmak değil ama cevap vermeden de geçemeyeceğim. Bende kendi deneyiyimimi paylaştım. Yaptım oldu. Olmaz diye birşey yok ama yapınca olacak diyede birşeyde yok. Sonuç olarakta yapmasının hiçkimseye zararı yok. Kuş bu mantık aramayalım. O kuştada olabilir. Yerde değiştirdim ,bitlenme nedeni ile yuvalıkta değiştim. Sorun yaşamadım ama yaşayabilirdimde. Ben yaşamadım diye yaşanmaz asla demem yani. Karakter meselesi. Şartların geneli belli evet ama katı kural yok. Yanlış yönlendirme diye birşeyde yok.