• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Muhabbet kuşu yuvalığa yumurtlamadı alt tabana yumurtladı sebebi nedir?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kuşunuz yuvaliga girmiyorsa o yumurtanin bir önemi yok önce yuva yapması gerekir 👍

Seda.

Tutkulu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Yuvaligin içi boş mu ? Hazırlığını yaptınız mı ?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
@Şehmus BAKIR abi ben bu takımı yumurtalı diye aldım ilk geldiğinde yuvayı biraz kazıdı ama alt ızgaraya yumurtladı yer değişikliğinden dolayı sitrese girdi heralde 2. Kuluçkada girer diye tahmin ediyorum
Evet o yüzden oldu bu havada yumurtali takım alınmaz kardeşim yazık etmişsin inşallah toparlar 👍

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
İlk yumurtada kuş yuvada yatmayabilir. Üçüncü yumurtada yatmaya başlıyorlar genelde. Siz yuvalığa koyun yumurtayı gerisini zamana bırakın.

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
İlk yumurtada kuş yuvada yatmayabilir. Üçüncü yumurtada yatmaya başlıyorlar genelde. Siz yuvalığa koyun yumurtayı gerisini zamana bırakın.
Cok mantikli bir hareket olmaz o yumurta ya bostur ya da hasarlidir. Zaten kus yuvaliga yumurtlayacak olsa yumurtlardi. Yer degisikligi nedeniyle küsmüş yuvaya. Alışması lazim. Yanlis yonlendirme yapmayalim.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Cok mantikli bir hareket olmaz o yumurta ya bostur ya da hasarlidir. Zaten kus yuvaliga yumurtlayacak olsa yumurtlardi. Yer degisikligi nedeniyle küsmüş yuvaya. Alışması lazim. Yanlis yonlendirme yapmayalim.
Yanlış anlaşılmasın amacım polemik yaratmak değil ama cevap vermeden de geçemeyeceğim. Bende kendi deneyiyimimi paylaştım. Yaptım oldu. Olmaz diye birşey yok ama yapınca olacak diyede birşeyde yok. Sonuç olarakta yapmasının hiçkimseye zararı yok. Kuş bu mantık aramayalım. O kuştada olabilir. Yerde değiştirdim ,bitlenme nedeni ile yuvalıkta değiştim. Sorun yaşamadım ama yaşayabilirdimde. Ben yaşamadım diye yaşanmaz asla demem yani. Karakter meselesi. Şartların geneli belli evet ama katı kural yok. Yanlış yönlendirme diye birşeyde yok.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Yanlış anlaşılmasın amacım polemik yaratmak değil ama cevap vermeden de geçemeyeceğim. Bende kendi deneyiyimimi paylaştım. Yaptım oldu. Olmaz diye birşey yok ama yapınca olacak diyede birşeyde yok. Sonuç olarakta yapmasının hiçkimseye zararı yok. Kuş bu mantık aramayalım. O kuştada olabilir. Yerde değiştirdim ,bitlenme nedeni ile yuvalıkta değiştim. Sorun yaşamadım ama yaşayabilirdimde. Ben yaşamadım diye yaşanmaz asla demem yani. Karakter meselesi. Şartların geneli belli evet ama katı kural yok. Yanlış yönlendirme diye birşeyde yok.
Size katılıyorum. Bende kuluçka süresinde; yumurta halinde ve yavrular yeni çıkmışken folluk değiştirdim, yuvalık değiştirdim hatta kafeste değiştirdim ama sıkıntı olmadı.Kendi tecrübelerimize göre yorum yapıyoruz. Benimkilerde sıkıntı olmadı ama başka bir kuşta belki olur. Tecrübe edip görerek anlayabiliriz bunu. Her kuşun karakteri farklıdır.Kuşlarımız değişik canlılar. 😊

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Yuvada bir sıkıntı sezdiginde ,çiftleşme olmadan yumurta yaptıysa veya korku, tedirginlik sebebi yumurtayi mecburen bıraktıysa sebep çok ama yukarda kuşların yeri değişmiş olduğunu havaların soğuk olduğu halde ısı değişimi olduğunu her türlü strese bağlı olduğu ortadadır. Arkadaşlar hepinizin fikirleri aynı kapıya çıkıyor deneyimler ve tecrübeler her kuşun karakterine göre değişir ben hatayı böyle bir zamanda yukarıda da belirttiğim gibi yumurtalı çift alıp yer değişimi yapan arkadaşta buluyorum.. ayrıca @muratmert2626 kardeşim seni de efeyi de tanıyorum yaşınızı da biliyorum hitabiniz hoşuma gitmiyor @Yusuf Kürşat Akkuş dostum ve @Seda. Hanım yaşça senden çok büyükler. sadece ismiyle hitap etmiyceksin karşındakinin yaşını bilmiyorsan bile hanım,bey gibi hitaplarda bulunun ki değeriniz artsın biz bir aileyiz herşeyden önce saygı ve sevgi çerçevesinde yardımlaşmak bize yakışır anlayışınız için teşekkürler

muratmert2626

Aktif Üye
Yuvada bir sıkıntı sezdiginde ,çiftleşme olmadan yumurta yaptıysa veya korku, tedirginlik sebebi yumurtayi mecburen bıraktıysa sebep çok ama yukarda kuşların yeri değişmiş olduğunu havaların soğuk olduğu halde ısı değişimi olduğunu her türlü strese bağlı olduğu ortadadır. Arkadaşlar hepinizin fikirleri aynı kapıya çıkıyor deneyimler ve tecrübeler her kuşun karakterine göre değişir ben hatayı böyle bir zamanda yukarıda da belirttiğim gibi yumurtalı çift alıp yer değişimi yapan arkadaşta buluyorum.. ayrıca @muratmert2626 kardeşim seni de efeyi de tanıyorum yaşınızı da biliyorum hitabiniz hoşuma gitmiyor @Yusuf Kürşat Akkuş dostum ve @Seda. Hanım yaşça senden çok büyükler. sadece ismiyle hitap etmiyceksin karşındakinin yaşını bilmiyorsan bile hanım,bey gibi hitaplarda bulunun ki değeriniz artsın biz bir aileyiz herşeyden önce saygı ve sevgi çerçevesinde yardımlaşmak bize yakışır anlayışınız için teşekkürler
Haklısın abi tüm büyüklerimden özür dilerim bundan sonra kelimelerimde daha dikkatli olucağım.

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Kuş kafesin dibine yumurtlamış bunun "ilk yumurtada yatmayıp ikincide üçüncüde yatması" ile ne alakası var? Siz alıp yuvalığa koyup sonuç almış olabilirsiniz ancak tünekten ya da belli bir mesafeden kafesin altına ya da ızgaraya düşen yumurtadan genelde hayır gelmez. Ayrıca kuşun yuvalığa girdiğini biliyor musunuz? Konu sahibi böyle bir şey söyledi mi? Biraz kazımış ama yuvaya girmesi yok belli ki strese girmiş yabancılamış yuvayı Kuş yuvalığa girmedikten sonra yumurtayı folluğa koymanın manası var mı da böyle bir öneride bulunuyorsunuz? Bu yanlış yönlendirme değil de nedir?

Üst Alt