• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Muhabbet Kuşu Kuyruk Yanında Şişlik

Pıtırcık P

Yeni Üye
Herkese merhaba,
9 yaşında bir muhabbet kuşum var.
15 günlüktü bana geldiğinde :) kuyruğu vardı koparıp attı ve bir daha hiç çıkmadı. Kanatları da uzamadı. Ama şimdiye kadar ona bir bebek gibi elimden geldiğince iyi bakmaya çalıştım.

2 ay önce bacak ve göbek üzerindeki tüyleri döküldü. Geçen hafta da kuyruk tarafında fotoğraftaki gibi bir beze bir şişlik oluştu dün de içinden donmuş yağ gibi bir şey çıktı. Fotoğrafta görünüyor.

Veteriner muayene ücreti 1000 tl şu an götürmem mümkün değil.
Bilginiz dahilinde önerileriniz olursa iyileşmesi için bir şeyler yapmak istiyorum.
Her zamanki gibi çok mutlu hiç hasta gibi değil.

Son düzenleme:

Doğacı

Eski Forumcu
Merhaba
Kuşun vücudunu görebileceğimiz şekilde net bir foto atar mısınız,kısa bir videosunu da paylaşın tünek üzerinde dururken.
Beyaz peçete üzerine yaptığı birikmiş dışkı fotoğrafını paylaşın.
Kuşun kaç gr olduğunu da söylerseniz güzel olur.
Bahsettiğiniz bölgenin farklı açılardan fotoğraflarını da atın,içinden çıkan şeyin fotoğrafını da.

Mustafa27

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Herkese merhaba,
15 günlüktü bana geldiğinde :) kuyruğu vardı koparıp attı ve bir daha hiç çıkmadı. Kanatları da uzamadı. Ama şimdiye kadar ona bir bebek gibi elimden geldiğince iyi bakmaya çalıştım.

2 ay önce bacak ve göbek üzerindeki tüyleri döküldü. Geçen hafta da kuyruk tarafında fotoğraftaki gibi bir beze bir şişlik oluştu dün de içinden donmuş yağ gibi bir şey çıktı. Fotoğrafta görünüyor.

Bilginiz dahilinde önerileriniz olursa iyileşmesi için bir şeyler yapmak istiyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 59352

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Ekledim ancak video yükleyemedim ve size cevap olarak atamadım yeni olduğum için anlayamadım neden video yüklenmiyor 🙄
Streamable.com dan kısa video kopyala burda paylaş lütfen
Bence lipom oluşmuş ve patlamış yap çıkıyor, deriyi incelmiş iyce

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Herkese merhaba,

steril gazlı bez ile alın, o çıkar, vücut atıyor

Pıtırcık P

Yeni Üye
Streamable.com dan kısa video kopyala burda paylaş lütfen
Bence lipom oluşmuş ve patlamış yap çıkıyor, deriyi incelmiş iyce
Şimdi paylaştım desteğiniz için teşekkür ederim. Evet yumuşak krem kıvamında görünüyor korktum elleyemedim. Ama neşesi keyfi yerinde tünekte çekemedim yanına gidince hemen yukarı çıktı görün diye yine de attım videoyu

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Şimdi paylaştım desteğiniz için teşekkür ederim. Evet yumuşak krem kıvamında görünüyor korktum elleyemedim. Ama neşesi keyfi yerinde tünekte çekemedim yanına gidince hemen yukarı çıktı görün diye yine de attım videoyu
Yağ yada enfeksiyon atıyor, tüy kökü apse yapmış olabilir, orayı boşaltmanız gerekli, sivilce gibi düşünün, steril gazlı bez gerekli

Pıtırcık P

Yeni Üye
steril gazlı bez ile alın, o çıkar, vücut atıyor
İyi birşey mi bu, böyle olması 🥺 tabii içerde kalmasından iyidir elbette ama, yine de korktum neden olmuş olabilir sizce? Uçamıyor kuyruğu kanatları çıkmadı diye 2 yıl önce veterinere götürdüğümde röntgen falan çekti karaciğeri yağlanmaya başlamış demişti o zaman için iyi bir ödeme yapıp verdiği multivitamini de almıştım oradan.. Kanatlara kuyruğa etki eder dedi ama hiç bir etkisi olmadı.

Mustafa27

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
İyi birşey mi bu, böyle olması 🥺 tabii içerde kalmasından iyidir elbette ama, yine de korktum neden olmuş olabilir sizce? Uçamıyor kuyruğu kanatları çıkmadı diye 2 yıl önce veterinere götürdüğümde röntgen falan çekti karaciğeri yağlanmaya başlamış demişti o zaman için iyi bir ödeme yapıp verdiği multivitamini de almıştım oradan.. Kanatlara kuyruğa etki eder dedi ama hiç bir etkisi olmadı.
Size takviye olarak gervit multivitamin, entrobac probiyotik takviyesi ve BT amin Forte takviyesi tavsiye ederim, profesyonel ürünlerdir sadece internet üzerinden bulunabilir, bt amin forte tüylerin sağlığı, uzaması için epey etkili üründür:)

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Kuşunuz tüy hastası ona gereken btAmin forte ve biotin desteği, tüyler çok çıkmaz ama kas ve kemik yapısına faydalı
Videoyu streamable.com da paylaştınız, kopyala buraya yapıştır linki😊

Pıtırcık P

Yeni Üye
Size takviye olarak gervit multivitamin, entrobac probiyotik takviyesi ve BT amin Forte takviyesi tavsiye ederim, profesyonel ürünlerdir sadece internet üzerinden bulunabilir, bt amin forte tüylerin sağlığı, uzaması için epey etkili üründür:)
Alırım 🙏🏻 onun neşesi yerinde de biz üzülüyoruz neden böyle oldu diye. Hatta eski halinin fotosunu da ekliyeyim 2 yıl önce böyleydi 😔 ama hala çok mutlu ve neşeli 😊

Üst Alt