• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşu hasta mı

svlkoc

Yeni Üye
yaklaşık 3/4 yaşlarında muhabbet kuşum var, son zamanlarda fark ettim biraz kilolu gibi, ağırlığından rahat havalanamıyor, ayrıca yumurtlicak gibi kuyruk sokumu çıkıntılı(erkek kuş), nefes alırken değil de normal duruken kuyruğu tık tık sallanıyor, uçtuktan sonra veya dinlenirken fark etmeksizi ağzını hafif aralayarak nefes alıyor nefes sesini de duyabiliyorum ve kanatlarını rahatsız olurmuş gibi sürekli toplama gereksiniminde bulunuyor, bunlara rağmen enerjisinde eksiklik yok aksine diğer kuşumun yemliğini sallaya sallaya düşürüyor, aynı neşesi yerinde yani.
yardımcı olabilirseniz çok sevinirim
1000017486.jpg1000017485.jpg
1000017488.jpg

Son düzenleme:

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba kuş erkek olduğuna emin misiniz. Sanki dişi gibi siz net cere görünümlü fotoğraf paylaşır mısınız. Evet kanatlar düşmüş bir sıkıntısı olduğu aşikar. Streamable.com üzerinden yandan kuyrukta gözükecek şekilde videosunu ekler misiniz.

svlkoc

Yeni Üye
Merhaba kuş erkek olduğuna emin misiniz. Sanki dişi gibi siz net cere görünümlü fotoğraf paylaşır mısınız. Evet kanatlar düşmüş bir sıkıntısı olduğu aşikar. Streamable.com üzerinden yandan kuyrukta gözükecek şekilde videosunu ekler misiniz.

svlkoc

Yeni Üye

Ceresi dişilere daha yakın ama afesinde boncuğuna eş gibi davrandığını çiftleşme hareketi yaptığını gördüğümden erkek olduğunu ddüşünüyorum
IMG20260829140152.jpg

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Kuş dişi. Popoda ele gelen sertlik yada şişlik var mı.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Kuş kilolu duruyor karaciğer baskısı solunum güçlüğü yaratabilir yada üst alt solunum enfeksiyonuda olabilir. İç organ baskısı kaynaklı ise kuşun gerekli destekleyiciler ile kilo vermesi sağlanmalı enfeksiyon kaynaklı ise antibiyotik kullanılmalı. Biz burdan teşhisi koyamıyoruz maalesef.

svlkoc

Yeni Üye
Kuş kilolu duruyor karaciğer baskısı solunum güçlüğü yaratabilir yada üst alt solunum enfeksiyonuda olabilir. İç organ baskısı kaynaklı ise kuşun gerekli destekleyiciler ile kilo vermesi sağlanmalı enfeksiyon kaynaklı ise antibiyotik kullanılmalı. Biz burdan teşhisi koyamıyoruz maalesef.
Önerebiliceğiniz bir veteriner var mı istanbul çevresi

svlkoc

Yeni Üye
Ataşehir pati center öneriler arasında. Ama yine de yorumlara göre bakıp gidebilirsiniz.
Eski konu biraz tekrar yazıyorum afedersiniz ancak napıp ettiysem ailemi ikna edemiyorum veteriner için, kendi gelirim de yok, yani anlicağınız sizin önerilerinize ihtiyacım var.
Kuş hala aynı neşesinde ancak bugün kontrol ettiğimde nefes nefese kalmış gibiydi hiç uçmamasına rağmen, şimdi daha rahat havalanıyor ancak ilk yazdığım belirtilerin aynısı hala devam ediyor, sizce nerden başlamalıyım

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Kuşta kilo sorunu vardı galiba. Siz tekrardan güncel bir video ekler misiniz yandan kuyrukta gözükecek şekilde olursa iyi olur. Temiz beyaz peçeteye yeni yapılmış dört beş dışkıyı da görelim.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Kuş bir ayağını kaldırarak dinlenme modunda sanırım. Dışkılar formunda bir miktar lekeli. Kuyrukta sekme göremedim. Kuşta sizi rahatsız eden tam olarak nedir. Kilo sorunu ise hassas terazi net sonucu verir. Yine de daldarı veriyorsanız verme miktarını azaltın yağlı tohumlar azalabilir belirli aralıklarla sedochol gibi takviyeler verilebilir.

svlkoc

Yeni Üye
Kuş bir ayağını kaldırarak dinlenme modunda sanırım. Dışkılar formunda bir miktar lekeli. Kuyrukta sekme göremedim. Kuşta sizi rahatsız eden tam olarak nedir. Kilo sorunu ise hassas terazi net sonucu verir. Yine de daldarı veriyorsanız verme miktarını azaltın yağlı tohumlar azalabilir belirli aralıklarla sedochol gibi takviyeler verilebilir.
Tam belli olmamış kuyruğu burda yine biraz daha belli, beni asıl korkutan şey kuyruk sekmesi, kuyruk sokumu kısmının çıkıntılı oluşu ve hızlı nefes alması, yeni etiketlediğim videonun başındaki gibi aynı
Güncel duruşu da böyle
1000017692.jpg