• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Muhabbet kuşu bacakta enfeksiyon

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Burası bakıyor gözüküyor görüşün lütfen 🙏🌸

Batuş

Paylaşımcı
Hocam kanatlı uzmanı görmesini öneririm. Eğer ayağına ağzıyla çok teması varsa boyunluk takarlar en azından. Rifamisin den korkmayın. Antibakteriyel sterildir. Tüm bakteri çalışmalarımda hemen hemen kullanırım. Kuşlarda da kullanabilirsiniz endişeniz olmasın. Önemli nokta ampulü kırdıktan sonra hava almayacak şekilde kapatmanız. Mehmet hocama da katılıyorum. Ancak yara kapandıktan sonra kantaron kullanmanız daha iyi olur. Bu süreçte steril olmayan bir şey ile teması enfeksiyon artırır o yüzden dikkatli olmakta fayda var geçmiş olsun. Durumla ilgili bizleri bilgilendirirseniz seviniriz. Sağlıklı günleriniz olsun

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Hocam kanatlı uzmanı görmesini öneririm. Eğer ayağına ağzıyla çok teması varsa boyunluk takarlar en azından. Rifamisin den korkmayın. Antibakteriyel sterildir. Tüm bakteri çalışmalarımda hemen hemen kullanırım. Kuşlarda da kullanabilirsiniz endişeniz olmasın. Önemli nokta ampulü kırdıktan sonra hava almayacak şekilde kapatmanız. Mehmet hocama da katılıyorum. Ancak yara kapandıktan sonra kantaron kullanmanız daha iyi olur. Bu süreçte steril olmayan bir şey ile teması enfeksiyon artırır o yüzden dikkatli olmakta fayda var geçmiş olsun. Durumla ilgili bizleri bilgilendirirseniz seviniriz. Sağlıklı günleriniz olsun
Merhaba, merakımdan soruyorum hangi meslektesiniz de bakteriler üzerinde çalışıyorsunuz ☺

lameloballn

Aktif Üye
hocam son attığım resimde yarası kapanmış gibi gözüküyor fakat kendisi uğraştığı için kabuğunu soyuyor gibi geldi bana. diğer ayağı da şişti zaten ama büyük yaranın şişi indi şükür.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
hocam son attığım resimde yarası kapanmış gibi gözüküyor fakat kendisi uğraştığı için kabuğunu soyuyor gibi geldi bana. diğer ayağı da şişti zaten ama büyük yaranın şişi indi şükür.
Merhaba, Açık yarası çok büyük, insan bacağı düşünün
Kaval kemiği veya tibia kemiğine kadar , doku kas yok,deri grefti(deri nakli) gerekli bir insan için
Küçücük bacağı var açıklık çok fazla,
♦Önceliğiniz enfeksiyon bakteri oluşumu olmamalı
♦ beslenmesi ayarlanmalı, bağışıklık seviyesi üst düzey olmalı
♦Takviyeleri verilmeli
♦hijyenli ortam sağlanmalıdır

lameloballn

Aktif Üye
Merhaba, Açık yarası çok büyük, insan bacağı düşünün
Kaval kemiği veya tibia kemiğine kadar , doku kas yok,deri grefti(deri nakli) gerekli bir insan için
Küçücük bacağı var açıklık çok fazla,
♦Önceliğiniz enfeksiyon bakteri oluşumu olmamalı
♦ beslenmesi ayarlanmalı, bağışıklık seviyesi üst düzey olmalı
♦Takviyeleri verilmeli
♦hijyenli ortam sağlanmalıdır
2 günde 1 rif uygulayın dedi veteriner. takviye olarak gervit mi kullanmalıyım

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
2 günde 1 rif uygulayın dedi veteriner. takviye olarak gervit mi kullanmalıyım
2 gün içinde enfeksiyon kaparsa ne yapacak veteriner bey??
Açık duruyor bandaj yok, sürekli mikrop bakteri ile temas halinde
♦Mümkün değil 2 gün çok fazla
Entrobac gerwit btAmin forte kullanın lütfen

lameloballn

Aktif Üye
2 gün içinde enfeksiyon kaparsa ne yapacak veteriner bey??
Açık duruyor bandaj yok, sürekli mikrop bakteri ile temas halinde
♦Mümkün değil 2 gün çok fazla
Entrobac gerwit btAmin forte kullanın lütfen
bilmiyorum zaten önce ön görüşme yaptım muayenesiz bir şey söylemiyor pek ben rif uyguladığımı söyledim hanımefendiye kaşıma yapmıyorsa devam et dedi kaşıma yapıyor dedim o zaman 2 günde 1 e indirin dedi uygulamayı. gerçekten ben çalışmıyorum ve oraya gidip bana basit bir ilac verip 1500 alırsa gerçekten çok üzüleceğim

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
ne yalan söyleyeyim siz bana daha çok güven verdiniz
Götürmeyin lütfen, tedaviye devam edin, size antibiyotik verecek daha da bağışıklık düşecek hiç gerek yok
Diyet yem
Takviyeleri
Rif ampul
Enfeksiyon kapmasın düzeleceğine inanıyorum ben
İlk ve son fotoğrafını paylaşır mısınız lütfen

Batuş

Paylaşımcı
Aaa maşallah çok iyiii çok güzel bölüm ☺🙏 Başarılarınızın devamı dilerim 🌸🙏
Yüksek lisansımız bitti çok şükür doktoraya başlıyoruz zorlu bir süreç ama bu süreçte eğer imkanımız olursa can dostlarımız içinde güzel şeyler yapmak istiyorum. Çok teşekkür ederim. 😊🙏🏻🐦

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Yüksek lisansımız bitti çok şükür doktoraya başlıyoruz zorlu bir süreç ama bu süreçte eğer imkanımız olursa can dostlarımız içinde güzel şeyler yapmak istiyorum. Çok teşekkür ederim. 😊🙏🏻🐦
Maşallah SüphanAllah, çok mükemmel bir bölüm yanında da çok zor 🥰tezinde başarılar dilerim ablacığım 🤲😊

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
İnşallah başarılı olursunuz, rica ederim 🙏🌸☺

Üst Alt