• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet Kuşlarında Pelet Yem Kullanıyor musunuz?

Pelet Yem Hakkında Görüşünüz

• Kullanıyorum/Kullandım.

• Kullanmıyorum çünkü doğasına aykırı olduğunu düşünüyorum.

• Kullanmıyorum çünkü pahalı.

• Kullanmıyorum çünkü zararlı olduğunu düşünüyorum.

• Kullanmıyorum ama kullanmak isterim.

• Bilgim yok.

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Oyüzden türkiyede kanatlılardan anlayan veterinerler çok var ve herşeyi öğretiyorlar :)
Evet mesela benim hocalarım ☺ Biz gıda, anatomi, fizyoloji hepsini görüyoruz kendimiz de üretip tecrübe ediniyoruz. Bilimde hiçbir zaman kesinlik yoktur. Hiçbir şeyi kesin diye reddedemezsin eğer sizin dediğiniz gibi olsaydı okul yerine Google'dan diploma alırdık ☺

CameLord

Yeni Üye
Ama içini açıp hangisinin bozulmadığının garantisini verir misin veya tepkime yapmadığının ☺
Hocam mesela bana pelet yemin zararlı olduğu hakkında bilimsel araştırma paylaşabilirmisiniz. Ben çok araştırdım bu konuya çok değindim. Bunu söylüyorum sadece şuan herkes neden bana savaş açmış gibi anlayamadım 🤣

CameLord

Yeni Üye
Evet mesela benim hocalarım ☺ Biz gıda, anatomi, fizyoloji hepsini görüyoruz kendimiz de üretip tecrübe ediniyoruz. Bilimde hiçbir zaman kesinlik yoktur. Hiçbir şeyi kesin diye reddedemezsin eğer sizin dediğiniz gibi olsaydı okul yerine Google'dan diploma alırdık ☺
Billimde kesinlik yoktur dediniz benim için bu konu bitti ne yazıkki :)

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Sizin için konu, konu açtığınız dakika bitmişti çünkü ne dersem diyeyim reddediyorsunuz, diğer hocaların tecrübeleri de dahil ☺ Kesinlik yoktur demek zararı yoktur demek değildir, tartışılır demektir ☺ Yukarıda size karbonhidrat üzerinden üç kez anlattım isterseniz siz bu tezi çürütün ☺ İnsanlar size savaş açmıyor, tecrübelerini reddetmenize tepki gösteriyor ☺

CameLord

Yeni Üye
Sizin için konu, konu açtığınız dakika bitmişti çünkü ne dersem diyeyim reddediyorsunuz, diğer hocaların tecrübeleri de dahil ☺ Kesinlik yoktur demek zararı yoktur demek değildir, tartışılır demektir ☺ Yukarıda size karbonhidrat üzerinden üç kez anlattım isterseniz siz bu tezi çürütün ☺ İnsanlar size savaş açmıyor, tecrübelerini reddetmenize tepki gösteriyor ☺
Bende tecrübemi paylaştım ama:)

mortsvivants

Eski Forumcu
Araştormalarını düzgün yapabilirsin ozaman kardeşim :)
Merak etmeyiniz ben gayet düzgün araştırdığımı düşünüyorum, bence herkes dönüp bir kendini ölçmeli. Kaldı ki zaten uygun olanını denemek istediğimi de belirtmiştim. Ancak deneyimleyip olumsuz sonuç alan tonla insana da kalkıp pelet yemden değildir demek doğru değil. Tohum yemlerde en önerdiğimiz markanın dahi pelet yeminin sıkıntılı olduğunu görebiliyoruz. Paylaştığınız kopyala yapıştır yazınız da bir üreticiye aitti, burada deneyip olumsuz sonuç alan da üretici. Bana bilimsel olarak pelet yemin hiçbir şekilde zarar vermediğine dair yazı paylaşırsanız ikna olacağım. Ancak baştan anlaşalım kopyala yapıştır yazı olmadan ve başka birisinin bilimsel demesiyle değil, kendi argümanlarınızı ve buna dair makaleleri sunun.

CameLord

Yeni Üye
Merak etmeyiniz ben gayet düzgün araştırdığımı düşünüyorum, bence herkes dönüp bir kendini ölçmeli. Kaldı ki zaten uygun olanını denemek istediğimi de belirtmiştim. Ancak deneyimleyip olumsuz sonuç alan tonla insana da kalkıp pelet yemden değildir demek doğru değil. Tohum yemlerde en önerdiğimiz markanın dahi pelet yeminin sıkıntılı olduğunu görebiliyoruz. Paylaştığınız kopyala yapıştır yazınız da bir üreticiye aitti, burada deneyip olumsuz sonuç alan da üretici. Bana bilimsel olarak pelet yemin hiçbir şekilde zarar vermediğine dair yazı paylaşırsanız ikna olacağım. Ancak baştan anlaşalım kopyala yapıştır yazı olmadan ve başka birisinin bilimsel demesiyle değil, kendi argümanlarınızı ve buna dair makaleleri sunun.
Peki sana sorum olacak. Zaten seninle orada konuşmadım. Yurt dışında neden bu kadar yaygın ve veterinerler öneriyor?

CameLord

Yeni Üye
Benim diyeceklerim bukadar bu konudan çekiliyorum herkese iyi forumlar :)

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Cevap vermeden soru sormak mantıklı değil hocam. Sizin fikriniz size, benim fikrim bana. İyi günler.
Ablacım kalsiyum eksikliği yaratıyor, içerisindeki besinler etkileşime girince demiri yok ediyor. Fosfor kalsiyumsuz olmaz mesela bunu da yok ediyor. Gerekli mineral ve vitaminler tohumlar kadar vücuda girmiyor ve depolanmıyor bunu da bizzat avian veterinerlerin araştırması, yani kanatlı uzmanlarının. Özellikle jako gibi papağanlar mesela, kalsiyum eksikliğine yatkındır. Sultan ve muhabbet gibi kuşlarda da karaciğer problemleri öyle. Eksik olan şeye pahalı olduğu için satışa sunuyorlar. Sebebi de yem kabuklarının dökülmemesi. Ek olarak kemirgen canlıların diş sağlığını koruduğunu düşünüyorlar. Bizim topluma göre bir şey çok istenilince mükemmel oluyor iphone telefon gibi ☺

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Ablacım kalsiyum eksikliği yaratıyor, içerisindeki besinler etkileşime girince demiri yok ediyor. Fosfor kalsiyumsuz olmaz mesela bunu da yok ediyor. Gerekli mineral ve vitaminler tohumlar kadar vücuda girmiyor ve depolanmıyor bunu da bizzat avian veterinerlerin araştırması, yani kanatlı uzmanlarının. Özellikle jako gibi papağanlar mesela, kalsiyum eksikliğine yatkındır. Sultan ve muhabbet gibi kuşlarda da karaciğer problemleri öyle. Eksik olan şeye pahalı olduğu için satışa sunuyorlar. Sebebi de yem kabuklarının dökülmemesi. Ek olarak kemirgen canlıların diş sağlığını koruduğunu düşünüyorlar. Bizim topluma göre bir şey çok istenilince mükemmel oluyor iphone telefon gibi ☺
Ek olarak pelet yemi insanlar farklı zannediyor hayır değil. Arpa, yulaf yani aynı tohumları sıkıştırıyor, pressliyor içine azıcık boya, azıcık tatlandırıcı koyup premiks yapıp piyasaya sunuyorlar ☺ A vitamini ölüyor Eee sonra? Kursak mantarı ve parazite davetiye. Sonra ishal falan eee neyle keseceğiz? Hadi tohum verelim o ne olacak yulaf ve aspur ☺ Vitamin eksikliği arttıkça vereceksin fazla vitamini bu sefer ne olacak? Karaciğer ve böbreğe yük. B vitamini gidecek hadi tüy ve gaga hastalığı, sinir sistemi problemleri. Ne yapacağız? İyice takviye ☺ Gibi gibi gibi anlatırım daha ☺

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Arkadaşlar konu biraz kaymış. Problem yaşayanlar ürün adı vererek devam ederse daha anlaşılır olur. Sonuçta koruyucu eklenmeyen pelet yemlerde var. Genelde Paket açıldıktan 5-6 hafta içinde tüketilmesi önerilir. Yani ucu çok açık mantar, iç parazit olayının.

@Şehmus BAKIR. Abi hangi ürün olduğunu hatırlıyor musun
Ahmet pek vaktim yok yazamadım kardeşim yanlış hatırlamıyorsam versele laga demişlerdi.Ben sormadım hasta sahiplerine sâdece pelet yem veriyoruz demişlerdi.Hijyenik değil açıkta duran bir yem bakteri yuvası ve üstelik günlerce kafeste duruyor kabuğu yokki üfle ekle olsun 👍 Tavsiye etmiyorum arkadaşlar kafanızdan çikarın macera aramayın kuşlarınızı para tuzaklarına kurban etmeyin

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Ahmet pek vaktim yok yazamadım kardeşim yanlış hatırlamıyorsam versele laga demişlerdi.Ben sormadım hasta sahiplerine sâdece pelet yem veriyoruz demişlerdi.Hijyenik değil açıkta duran bir yem bakteri yuvası ve üstelik günlerce kafeste duruyor kabuğu yokki üfle ekle olsun 👍 Tavsiye etmiyorum arkadaşlar kafanızdan çikarın macera aramayın kuşlarınızı para tuzaklarına kurban etmeyin
Ben sende bir denedin sandım abi. Eğer kullandıysan hangi ürünü kullandığını sordum aslında.

Üst Alt