• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet Kuşlarında Pelet Yem Kullanıyor musunuz?

Pelet Yem Hakkında Görüşünüz

• Kullanıyorum/Kullandım.

• Kullanmıyorum çünkü doğasına aykırı olduğunu düşünüyorum.

• Kullanmıyorum çünkü pahalı.

• Kullanmıyorum çünkü zararlı olduğunu düşünüyorum.

• Kullanmıyorum ama kullanmak isterim.

• Bilgim yok.

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Daha dün tecrübelere dayanan biri ve gerçekleri inkar eden biri biranda ilime ve bilimemi döndü 😂😂😂 ah ah sizle cidden konuşmak zulüm oluyor . Daha yazmıyorum şimdi istediğinizi yazabilirsiniz 😁😁
Esas burada tek zulüm sizsiniz, hani veterinerlik okuduğumu söylemiştim, daha önceki cevaplarımda da bilim ve tez üzerine konuştuk sizinle?? Hatta karbonhidrat örneği de verdim orada duruyor?? Noldu Google bilgisi yetmedi demi, teklediniz 😂😂😂

CameLord

Yeni Üye
Tohumlardaki Besin
Eksiklikleri *

Aşağıdaki besinler, kuşlara yaygın olarak
beslenen tohumlarda düşüktür veya yoktur:
• Vitaminler - kolin, niasin, pantotenik asit,
riboflavin (B2), siyanocobalamin (B12),
biyotin, D3, E, K ve folik asit
• Karaciğerde A vitaminine dönüştürülen
vitamin öncüleri - b karoten
• Mineraller - kalsiyum, sodyum, fosfor
(tahıllarda ve bitki ürünlerinde
sindirilemeyen fitatlara% 70 bağlanmıştır)
• Eser mineral - selenyum, demir, bakır,
çinko, manganez, iyot, krom, vanadyum,
bizmut, kalay, bor
• Amino asitler - lizin, metiyonin
• Pigmentler - klorofil, cantaksantin
Omega 3 Yağ Asitleri
• Hem çözünür hem de çözünmez lif -
(mukopolisakkarit)
* (Harrison, G ve ark., Klinik Kuş Tibb, Spix
Yayınları, 2006)

Son vereceğim bilgide size budur. Şimdi konu kapanabilir

CameLord

Yeni Üye
Hocam siz de seviyenizi korur musunuz? Gerçekten sıkıldım her hafta bir sorun olmasından. Herkes üslubunu koruyarak konuşabilse konu bu kadar sapmazdı.
Buradaki asıl sorun kşmden başladığı ne yazıkki bellidir. Şimdi istediğini yapabilir herkes

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Tohumlardaki Besin
Eksiklikleri *

Aşağıdaki besinler, kuşlara yaygın olarak
beslenen tohumlarda düşüktür veya yoktur:
• Vitaminler - kolin, niasin, pantotenik asit,
riboflavin (B2), siyanocobalamin (B12),
biyotin, D3, E, K ve folik asit
• Karaciğerde A vitaminine dönüştürülen
vitamin öncüleri - b karoten
• Mineraller - kalsiyum, sodyum, fosfor
(tahıllarda ve bitki ürünlerinde
sindirilemeyen fitatlara% 70 bağlanmıştır)
• Eser mineral - selenyum, demir, bakır,
çinko, manganez, iyot, krom, vanadyum,
bizmut, kalay, bor
• Amino asitler - lizin, metiyonin
• Pigmentler - klorofil, cantaksantin
Omega 3 Yağ Asitleri
• Hem çözünür hem de çözünmez lif -
(mukopolisakkarit)
* (Harrison, G ve ark., Klinik Kuş Tibb, Spix
Yayınları, 2006)

Son vereceğim bilgide size budur. Şimdi konu kapanabilir
Birbiriyle emiliminde de eksildiğini sorun Googlea hatta 2016 ve sonrasına bakın ondan sonra makale paylaşın bilgi size herkes bilmez 😂😂😂

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Buradaki asıl sorun kşmden başladığı ne yazıkki bellidir. Şimdi istediğini yapabilir herkes
Sizden başladi, mobbing, işkence vs o nedenle haddinizi, yerinizi bileceksiniz insanlarla düzgün konuşacaksınız.

mortsvivants

Eski Forumcu
Hocam istediği gibi başlasın ben ona bakmıyorum, haklı bile olsanız bu üslupla haksız konuma düşersiniz. Şunu bilin ki sitemim yalnızca size değil. Bu kadarına gerçekten gerek yok, herkes kuşları için burada. Rica edeceğim.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Onun kaynak olduğunu anlamayacak kadar algıların kapalı yazık 😁
Eğer kaynak olduğunu anlamayacak kadarı bırak yazıldığı tarihi söyledim işte bu kadar makale yazımından yoksunlarla muhatap oluyoruz.

CameLord

Yeni Üye
Sizden başladi, mobbing, işkence vs o nedenle haddinizi, yerinizi bileceksiniz insanlarla düzgün konuşacaksınız.
Hadi canımhadi herşey ortada
Hocam istediği gibi başlasın ben ona bakmıyorum, haklı bile olsanız bu üslupla haksız konuma düşersiniz. Şunu bilin ki sitemim yalnızca size değil. Bu kadarına gerçekten gerek yok, herkes kuşları için burada. Rica edeceğim.
Birazdan banlarlar merak etme birdaha yazamam bu tip insanlar boyledir:)

CameLord

Yeni Üye

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Ablacım konuyu istesem kilitlerim ancak hiç kimse burada mobbing gibi iftiralarla üste çıkamaz. Burada herkes bir aile. Herkes yerini ve haddini bilecek. Hiçbir bilgi birikimi olmayan herhangi bir insan gelip burada okuyan, tecrübeli insanlara iftira atıp sonra laf kalabalığı yapmayacak. Bilgiden önce saygı gelir.

CameLord

Yeni Üye
Ablacım konuyu istesem kilitlerim ancak hiç kimse burada mobbing gibi iftiralarla üste çıkamaz. Burada herkes bir aile. Herkes yerini ve haddini bilecek. Hiçbir bilgi birikimi olmayan herhangi bir insan gelip burada okuyan, tecrübeli insanlara iftira atıp sonra laf kalabalığı yapmayacak. Bilgiden önce saygı gelir.
Sen benim neye göre tecrübemi sorguluyosun onu anlamadım. Kaç yaşındasında ablacım falan diyosun. Hadsizlik yapan kendiyle kasılan kibirli kişilerdir. Cidden benimle muhattap olmayın . Her yazmanız tartışma başlangıcı

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Hadi canımhadi herşey ortada
Birazdan banlarlar merak etme birdaha yazamam bu tip insanlar boyledir:)
Yazmayın zaten daha önce banlanan, hırsını alamayıp burada kargaşa çıkarmaya gelen birisi olduğunuz zaten başından beri hem benim hem de diğer yönetimdeki hocalarımın farkında olduğumuz bir şey ☺ Evet her şey ortada benim bilimsel yaklaşımım, sizin seviyesiz, bilgisiz, boş, Google kopyala yapıştırlarla insanlara iftira ve saygısızlık yapmanız. O nedenle lütfen veteriner hekimlik, parazitoloji gibi bölümleri başarabilirseniz ki çok zor, kazanıp bu googlelama zulmünden kurtulmanız ☺ Konu kilit.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Sen benim neye göre tecrübemi sorguluyosun onu anlamadım. Kaç yaşındasında ablacım falan diyosun. Hadsizlik yapan kendiyle kasılan kibirli kişilerdir. Cidden benimle muhattap olmayın . Her yazmanız tartışma başlangıcı
Mortsvivantsa Ablacım dedim ki ablası yaşındayım? Esas siz kimsiniz de bana sen falan diyorsun, burada mobbing diyorsunuz ağlayıp duruyorsunuz daha kime yazdığımın farkında değilsiniz bir sakin olun saldırmayın öyle ☺

CameLord

Yeni Üye
Yazmayın zaten daha önce banlanan, hırsını alamayıp burada kargaşa çıkarmaya gelen birisi olduğunuz zaten başından beri hem benim hem de diğer yönetimdeki hocalarımın farkında olduğumuz bir şey ☺ Evet her şey ortada benim bilimsel yaklaşımım, sizin seviyesiz, bilgisiz, boş, Google kopyala yapıştırlarla insanlara iftira ve saygısızlık yapmanız. O nedenle lütfen veteriner hekimlik, parazitoloji gibi bölümleri başarabilirseniz ki çok zor, kazanıp bu googlelama zulmünden kurtulmanız ☺ Konu kilit.
Çğnkü hepiniz sizin karşıt fikrinize karşısınız. Ama yanlışsınız. Burada herkes görecektir. Ve ben eski üye falan değilim ama girdiğime pişman ettiniz. :)

CameLord

Yeni Üye
Mortsvivantsa Ablacım dedim ki ablası yaşındayım? Esas siz kimsiniz de bana sen falan diyorsun, burada mobbing diyorsunuz ağlayıp duruyorsunuz daha kime yazdığımın farkında değilsiniz bir sakin olun saldırmayın öyle ☺
İkikere aynı mesajı alıntılayan birimi sakinlik sorguluyor 🤣

Üst Alt