• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet Kuşlarında Pelet Yem Kullanıyor musunuz?

Pelet Yem Hakkında Görüşünüz

• Kullanıyorum/Kullandım.

• Kullanmıyorum çünkü doğasına aykırı olduğunu düşünüyorum.

• Kullanmıyorum çünkü pahalı.

• Kullanmıyorum çünkü zararlı olduğunu düşünüyorum.

• Kullanmıyorum ama kullanmak isterim.

• Bilgim yok.

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.

mortsvivants

Eski Forumcu
Valla fıstık yemez o mısırları eline alıp yemesi lazım, fıstıklarını da öyle 😊 Çiko hiç yemez zaten o sevmediği her şeyi aşağı atıyor ki yemesin ben evlatlarıma kıyamam 🥰🥰🥰
Aman hocam cani değilsek kimse kuşuna kıyamaz tabii ki :) Bu markaların yurt dışında oldukça popüler olduğunu gördüğüm için merak edip denemek istedim sadece, normalde pelet yemlere merakım yoktur zaten gidip de renkli şeker görünümlü yemleri asla almam ama bazıları bu kadar tercih ediliyorsa bir de biz deneyelim bakalım :)

CameLord

Yeni Üye
Aman hocam cani değilsek kimse kuşuna kıyamaz tabii ki :) Bu markaların yurt dışında oldukça popüler olduğunu gördüğüm için merak edip denemek istedim sadece, normalde pelet yemlere merakım yoktur zaten gidip de renkli şeker görünümlü yemleri asla almam ama bazıları bu kadar tercih ediliyorsa bir de biz deneyelim bakalım :)
Türkçe makalelerden ziyade konu hakkında yurtdışı makaleleride inceleyebilirsiniz ki zaten biraz araştırma yapmışsınız anladığım kadarıyla bu konu hakkında :) bilgi edinmek ve fikir alışverişi herzaman güzeldir :) bu konuyu açmanız bilgi sahibi olmak isteyenler için fayda sağlayacaktır:)

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Yemez ise kendin yersin canım benim ona göre al seninkinin bakışlara bakınca inatçı da 🤣🤣🤣

Tarık T.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Mod Adayı
Hocam içparazit yapması imkansızdır. İçeriğini bilmediğiniz güvenemediğiniz yerden alırsanız tabi durum farklıdır
Yıllardır bu işi yapan, işin içinden gelmiş dışına çıkmış, üretiminden pazarlamasına her alanında bulunmuş ki hatta Egzotik ve Kanatlı uzmanı veterinerler ile çalışan birlikte içerip hazırlayıp her alanda konunun merkezinde olan birine bu cevabı yazdınız :giggle: Neyse.

Ayrıca forumda link vermek yasaktır arkadaşlar dikkatli olalım. Link olan msjlar düzenlenmiştir.

CameLord

Yeni Üye
Yıllardır bu işi yapan, işin içinden gelmiş dışına çıkmış, üretiminden pazarlamasına her alanında bulunmuş ki hatta Egzotik ve Kanatlı uzmanı veterinerler ile çalışan birlikte içerip hazırlayıp her alanda konunun merkezinde olan birine bu cevabı yazdınız :giggle: Neyse.

Ayrıca forumda link vermek yasaktır arkadaşlar dikkatli olalım. Link olan msjlar düzenlenmiştir.
Benim anlatmak istediğimde şudur. Bunu pelet yemle sınıflandıramayız. Bahsettiğiniz hastalık veya türevleri ne olursa olsun normal yemlerdede mevcuttur:) paketli yemler dahil. Bilimsel bir dayanağı yoktır sadece tecrübeniz vardır size denk gelmiştir ve hala soyluyorum pelet yemden basınıza geldiğini düşünmüyorum:)

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Hocam içparazit yapması imkansızdır. İçeriğini bilmediğiniz güvenemediğiniz yerden alırsanız tabi durum farklıdır
7 hastada Görüp şahit olmak başkadır. Tahminde bulunup imkansız demek başkadır hocam. Siz vermeye devam edebilirsiniz ama ben asla önermiycem ve bulundurmuycam şuan kullananların çoğu kabuk temizliği yapmasın diye veriyor desem yerinde bir teşhis olur mu😅🤣

Tarık T.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Mod Adayı
Benim anlatmak istediğimde şudur. Bunu pelet yemle sınıflandıramayız. Bahsettiğiniz hastalık veya türevleri ne olursa olsun normal yemlerdede mevcuttur:) paketli yemler dahil. Bilimsel bir dayanağı yoktır sadece tecrübeniz vardır size denk gelmiştir ve hala soyluyorum pelet yemden basınıza geldiğini düşünmüyorum:)
Tamam güzel kardeşim👍

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Arkadaşlar konu biraz kaymış. Problem yaşayanlar ürün adı vererek devam ederse daha anlaşılır olur. Sonuçta koruyucu eklenmeyen pelet yemlerde var. Genelde Paket açıldıktan 5-6 hafta içinde tüketilmesi önerilir. Yani ucu çok açık mantar, iç parazit olayının.

@Şehmus BAKIR. Abi hangi ürün olduğunu hatırlıyor musun

CameLord

Yeni Üye
7 hastada Görüp şahit olmak başkadır. Tahminde bulunup imkansız demek başkadır hocam. Siz vermeye devam edebilirsiniz ama ben asla önermiycem ve bulundurmuycam şuan kullananların çoğu kabuk temizliği yapmasın diye veriyor desem yerinde bir teşhis olur mu😅🤣
Hocam emin olun pelet yem insanlar bilmiyor. Zamanla dahada yaygınlaşacağına emimin . Kabuk olmaması için tercih edenler zaten bilinçsizce ürünü kullanıyordur. Bunun için kullananlar var bende biliyorum. Ben pelet yemlerin sağlık ve verim açısından ekstra fayda sağladığını araştırmalarom sonucu iddia ediyorum. Ve bir zararınıda görmedim . Faydası bence kat kat fazla. Sizin görüşünüze tabiki saygı duyuyorum ama olasılıklar üzerinden konusmak net kesin bilgi olmadığından yanlış bilgi olsun istemedim. Tecrube esastır olasılık olabilir ama bilim gerçektir. Ben eğer olduysa güvenilir bir marka yada herhangi güvrnilmeyen yemden olduğunu düşünüyorum ve iddia ediyorum.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Ben size bilimsel açıkladım, ısıyla karbonhidrat değerleri vs. O zaman benim gıda dersimin de bir geçerliliği yok 🤷‍♀️

mortsvivants

Eski Forumcu
"Bilimsel dayanağı yoktur sadece tecrübeniz vardır" Bilim adamı olmadığımıza göre elbette tecrübelere, yaşanmışlıklara göre konuşacağız. Gıda mühendisi ya da uzman veteriner misiniz? Siz kullanmaya devam edebilirsiniz ancak pelet yemin gerçekten bu denli zararsız olduğunu da savunmak doğru değil.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
"Bilimsel dayanağı yoktur sadece tecrübeniz vardır" Bilim adamı olmadığımıza göre elbette tecrübelere, yaşanmışlıklara göre konuşacağız. Gıda mühendisi ya da uzman veteriner misiniz? Siz kullanmaya devam edebilirsiniz ancak pelet yemin gerçekten bu denli zararsız olduğunu da savunmak doğru değil.
Ablacım karbonhidrat ısıtıldığında bir daha parçalanır bu direkt karaciğerde depolanır, pankreası da bozar. Evde pressle bir şeyi ısıt bakalım hepsi bir arada katkı maddesi olmadan bozulmadan ne kadar duracak ☺

CameLord

Yeni Üye
Araştormalarını düzgün yapabilirsin ozaman kardeşim :)

CameLord

Yeni Üye
Karbonhidratın ısıyla parçalanma işlemi hepsinde uygulanır, bir gıdanın bozulmaması için içine katkı maddesi koymadan bozulmadan kalması imkansızdır, kimya tektir ☺
Bozulmama gibi bir durum zaten yoktur belli bir süresi elbet var ürünlerin :)

Üst Alt