• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! LÜTFEN YARDIM EDİN KAYBETMEK İSTEMİYORUM

getherenowhere

Müdavim
merhaba benim kuşuma bu durum 2 haftada bir tüy dökümünde oluyor. bilgili değilim çok ama öncelikle karnını doyurun lütfen. benim kuşum benim elimden yiyor hastayken. avcunuza yem alıp kuşa uzatabilirsiniz. olmazsa mama hazırlayıp yedirmeyi deneyin lütfen. bahsedildiği gibi vitamin vs. eksik etmeyin kullanma talimatını buradaki abiler ablalar daha iyi bilirler. lütfen fırsatınız olursa veteriner hekime götürün. yemek yerse içiniz biraz da olsa rahat edebilir. kusması var mı takip edin lütfen. farklı bir şey yedi mi son sıralar? cereyanda kaldı mı acaba? nasıl şu an durumu?

yiğit00037

Aktif Üye
Suluğuna yada mamasına katın toparlar inşallah 🤲👍ihmal etmeyin lütfen
Şuanda pirinç tanelerini ezip mama kadar küçülttüm mamasının içine serpicem sizin dün verdiğiniz tarifi kuşa kaç ml vermeliyim bir şırınga çok olur diye düşünüyorum eğer yemek yemez ise tekrardan o karışımı vereceğim ben 0.2 ml verdim bir arkadaş çok az demiş

yiğit00037

Aktif Üye
merhaba benim kuşuma bu durum 2 haftada bir tüy dökümünde oluyor. bilgili değilim çok ama öncelikle karnını doyurun lütfen. benim kuşum benim elimden yiyor hastayken. avcunuza yem alıp kuşa uzatabilirsiniz. olmazsa mama hazırlayıp yedirmeyi deneyin lütfen. bahsedildiği gibi vitamin vs. eksik etmeyin kullanma talimatını buradaki abiler ablalar daha iyi bilirler. lütfen fırsatınız olursa veteriner hekime götürün. yemek yerse içiniz biraz da olsa rahat edebilir. kusması var mı takip edin lütfen. farklı bir şey yedi mi son sıralar? cereyanda kaldı mı acaba? nasıl şu an durumu?
.
Suluğuna yada mamasına katın toparlar inşallah 🤲👍ihmal etmeyin lütfen
Şuanda suluğun içine vitamin atarsam iyi gelir mi ?

getherenowhere

Müdavim
Bu fotoğrafa bakarsanız sol tarafta küçük sarı bir nokta var bu kusmuk mu ? Pek anlayamadım
olabilir ama olmaya da bilir çünkü kusmuk salyalı da olabilir ya da sadece yediği yemi kusmuş da olabilir. öğürme hareketi yapıyor mu takip edin lütfen. ayrıca kuşunuz çok güzelmiş upuzun ömrü olsun. göğsü tahta gibi demişsiniz açlıktan olabilir. kuruma hastalığı olabilir diyenler de var bu tahta gibi göğüs durumuna ama ben çok anlamıyorum. her halükarda fırsatınız olursa bir veteriner hekime ulaşın lütfen. bu canlılar çok narin ve açlığa fazla dayanamıyorlar. dışkısı sadece beyazsa aç demektir diye biliyorum, yanlışım varsa düzeltebilir bilgili birisi. son attığınız dışkı fotoğrafında biraz daha toparlandığını gördüm dışkısının

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Gagası uzun daha önce hiç kesilmedi kuşum 6 yaşında benim aldığım vitaminin adı aniper+ sol tamamlayıcı yem
Yem yiyemez, kesin, yada kestirin, törpüleyin, petshop keser ücretsiz, ondan da zayırlamıştır, yem yemesi gerekli

yiğit00037

Aktif Üye
Üstünde SOL yazan vitamin ANİPERİA yazan ishal ilacı

yiğit00037

Aktif Üye
Gaga kesilirse kilo alır, yapabilirseniz törpüleyin
Tamamdır yarın veterinere gidip gagasını kestireceğim ortalama 1 saat bekleyeceğim mama takibi yapacağım eğer yemez ise sizin verdiğiniz tarifi ek gıda olarak vereceğim sizce ne kadar vermeliyim bir şırınga yeterli olurmu ?

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Tamamdır yarın veterinere gidip gagasını kestireceğim ortalama 1 saat bekleyeceğim mama takibi yapacağım eğer yemez ise sizin verdiğiniz tarifi ek gıda olarak vereceğim sizce ne kadar vermeliyim bir şırınga yeterli olurmu ?
Veteriner şart değil yakında petshop, kuşçu varsa tık diye kesilir👍prinç suyu yeterli olur evet, suluğuna da katın mamaya da, hiç sorun olmaz. Çok rica ediyorum profesyonel ürünler kullanın
Gervit-w
Entrobac
BtAmin forte
Zeolit tozu olsaydı elinizde ishal kalmamıştı😊lütfen temin edin👍

yiğit00037

Aktif Üye
Veteriner şart değil yakında petshop, kuşçu varsa tık diye kesilir👍prinç suyu yeterli olur evet, suluğuna da katın mamaya da, hiç sorun olmaz. Çok rica ediyorum profesyonel ürünler kullanın
Gervit-w
Entrobac
BtAmin forte
Bilgilendirmek amacı ile yazıyorum kuşum şuanda mama kabına tekrardan indi beslenmemizde bir problem yok çok şükür

yiğit00037

Aktif Üye
Gervit-w
Entrobac
BtAmin forte
Zeolit tozu petshoplarda bulunur mu yarın teğmin etsem ?

Üst Alt