• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sende Yorum Yap! Kuşunu elinden geldiğince doğal besle !!!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Sati

Tutkulu
Çok değerli hocalarım ve forumdaşlarım merhabalar,

Belli başlı konularda görüyorum ve şahsım adına da yaşıyorum ki Allahın dilsiz kulları olan hayvan dostlarımıza daha iyi nasıl bakarız, besleriz, ilgileniriz, rahat ettiririz diye düşünmeyelim. Bu konuda sürekli araştırma halindeyim, gerek türkçe gerek yabancı dillerde yazılar olsun, gerek kuşla ilgilenen bir üretici gördüğümde ki geçen hafta sonu denk geldi birisi güvercinci hemen konulara dalıp bilgi alışverişinde bulunuyoruz.

Ben bu konuda kendimi yormama kararı aldım. Kaynağımı da buldum düşüncesindeyim
Çok enteresan bir insan mı desem, ben emeğimi verdim alan alır diyor mu desem, vakti mi yok desem (sanırım öyle) @Mehmet Gürbüz hocamızdan bahsediyorum.
Ya Arkadaş ben seni burda tanıdım beni neden mahrum bırakıyorsun ??? Abone olmasan haberim de olmayacak Çok değerli hocama kızıyorum gerçekten.
Kanatlı Canlılar'da Vitamin, Hayvansal Proteinler ilişkisi ( En Doğal ve En Detaylı ) anlatımı !
isimli video attı gelip buraya koymamış ben koyayım haberdar olsun herkes, aynı zamanda hocamın kitabını okuyorum, forumda bir konuda hocanın kitabı olduğunu duydum internette 2 dk aramada ulaştım "Kafes Kuşları Bakım Rehberi: Kanatlı Üretim Rehberi" emin olmak için forumdan dm de de sordum ve aldım. 250 tl sigara içen bi adam için 2 paket sigara parası ya Arkadaşlar çooookk şiddetli tavsiye ederim okumayan kaybeder.

Takviyelerimize çok kafayı takmıştım, sonuç olarak şuna vardım beni desteklersiniz desteklemezsiniz o herkesin kendi öz fikri,
Kimyasal ürünler olması kafamı çok karıştırıyordu,
Hızlı etki, hızlı sonuç için evet
Sürdürebilirlik için hayır noktasına vardım.
Doğal karşılıklarını ararken de @Mehmet Gürbüz hocanın kitabı beni buluverdi :)

Hiç duydunuz mu nerede o eski kuşlar lafını ben çok duydum, yaş almış, görmüş geçirmiş, bilge dediğimiz yaşlı tayfa ile sohbet etmeye bayılırım.
Onların sözlerine fikirlerine çok önem veririm, benim memlekette de dayı diye hitap ederiz yaşlı amcalara.
Bir dayı diyor basıyonuz hayvanlara ilaçları, kimyasalları sonra 3 yıl yaşamıyor :) ben hak veriyorum.

Sonuç olarak kuşları doğadan kopardık kimse doğadaki kuşun ağzına vitamin veya ilaç vermiyor.

Herkesin fikrini çok önemseyerek dönüşleri merakla bekliyorum.
Hayırlı akşamlar dilerim.

Mehmet Gürbüz

Tutkulu
Uzman Mentor
Yazar
Kıdemli Üye
Sponsor
Abicim yazan ellerin dert görmesin çok teşekkür ediyorum , bende okumadan sıkılan dinlemek isteyen arkadaşlar için paylaşayım diyecektim

Syessional

Aktif Üye
@Mehmet Gürbüz hocayla telefondan da konuştuk az önce. Bu zamana kadar dediklerini uyguladık devam ediyoruz hayırlısıyla. Kitabın fiyatı değil de 600 sayfa oluşu beni korkutuyor ama ufaktan kapağı açtık :D

Mehmet Gürbüz

Tutkulu
Uzman Mentor
Yazar
Kıdemli Üye
Sponsor
@Mehmet Gürbüz hocayla telefondan da konuştuk az önce. Bu zamana kadar dediklerini uyguladık devam ediyoruz hayırlısıyla. Kitabın fiyatı değil de 600 sayfa oluşu beni korkutuyor ama ufaktan kapağı açtık :D
Keyfile oku abicim hiç korkma abi hemen bitiyor sadece not al abi önemli noktaları

Sati

Tutkulu
Abicim yazan ellerin dert görmesin çok teşekkür ediyorum , bende okumadan sıkılan dinlemek isteyen arkadaşlar için paylaşayım diyecektim
Hocam ben sana açık konuşayım çok kızdım,
Önceliği buraya vermelisin bence, biz seni burada tanıdık, bulduk.
Forumda videoyu görmeyince gerildim.

Eline koluna emegine sağlık kitabı sindire sindire okumaktayım.
Allah razı olsun ben çok beğendim kendi adıma. Çok bilgi sahibi oldum ve olmaya devam ediyorum.

Burdaki diğer çok kıymetli beni hiç yanlız bırakmayan
@Demet bükay
@Burçak A.
@Tuba K.🥈
@Şehmus BAKIR
hocalarıma da çok teşekkür ederim
İyiki varsınız, iyiki sizi tanımışım.

Mehmet Gürbüz

Tutkulu
Uzman Mentor
Yazar
Kıdemli Üye
Sponsor

Allah razı olsun ben çok beğendim kendi adıma. Çok bilgi sahibi oldum ve olmaya devam ediyorum.

@Demet bükay
@Burçak A.
@Tuba K.🥈
@Şehmus BAKIR

Ah abicim bir vakit olsa bende aktif olacağım ama işler güçler derken ancak bakabiliyorum çok teşekkür ediyorum

Mehmet Gürbüz

Tutkulu
Uzman Mentor
Yazar
Kıdemli Üye
Sponsor
Kısmet hocam, videonuzu kitapta okudum ama videoyu da dinleyince daha iyi pekişti. Kıymetli eserlerinizin devamını bekliyoruz.
Abi videoları gece saatlerinde çekiyorum çünkü ses ve gürültü çok fazla inşallah elimden geldiğince dilim döndüğünce devam edeceğim

Sati

Tutkulu
Abi videoları gece saatlerinde çekiyorum çünkü ses ve gürültü çok fazla inşallah elimden geldiğince dilim döndüğünce devam edeceğim
Hocam ben eserini çok beğendim,
Kişisel sosyal medyalarımda da paylaşacağım. Tam aradığım kaynak.

Diğer forum dostlarımızı da bu harekete davet ediyorum.
Bu eser sessiz kenarda durmamalı herkese duyurulmalı görüşündeyim.

Mehmet Gürbüz

Tutkulu
Uzman Mentor
Yazar
Kıdemli Üye
Sponsor
Hocam ben eserini çok beğendim,
Kişisel sosyal medyalarımda da paylaşacağım. Tam aradığım kaynak.

Diğer forum dostlarımızı da bu harekete davet ediyorum.
Bu eser sessiz kenarda durmamalı herkese duyurulmalı görüşündeyim.

Çok teşekkür ederim abicim bir kez daha herşey gönlünce olsun

Şahin_tutuş

Paylaşımcı
Ben de kitabı sindire sindire okuyanlardanım. Mehmet bey ile diyalog halindeyim kimi konularda. Kitap gerçekten güzel. Hatta üşenmeyin play store'da değerlendirme kısmına yorumunuzu yazın derim ben.

Doğal besleme konusuna ben de şiddetle katılıyorum. Kitapta öyle güzel bilgiler var ki kimi yerlerde ezbere bildiğimiz şeylerin asıl sebebini öğreniyoruz kimi yerlerde ezberleri yıkıp daga farklı şeyleri öğreniyoruz kimi yerlerde de tamamen hiç bilmediğimiz konuyu öğreniyoruz. Mehmet bey doğallık konusunda sadece beslemeden bahsetmiyor bu arada. Komple bakımı ve bu işlerin doğada nasıl olduğu asıl konu. hedefi 12'den vuran bir kitap yani. Buradan da yine teşekkürlerimi iletiyorum kendisine.

Tuba K.

Eski Forumcu
Yardımsever üye
Forum Rehberi
Çok değerli hocalarım ve forumdaşlarım merhabalar,

Belli başlı konularda görüyorum ve şahsım adına da yaşıyorum ki Allahın dilsiz kulları olan hayvan dostlarımıza daha iyi nasıl bakarız, besleriz, ilgileniriz, rahat ettiririz diye düşünmeyelim. Bu konuda sürekli araştırma halindeyim, gerek türkçe gerek yabancı dillerde yazılar olsun, gerek kuşla ilgilenen bir üretici gördüğümde ki geçen hafta sonu denk geldi birisi güvercinci hemen konulara dalıp bilgi alışverişinde bulunuyoruz.

Ben bu konuda kendimi yormama kararı aldım. Kaynağımı da buldum düşüncesindeyim
Çok enteresan bir insan mı desem, ben emeğimi verdim alan alır diyor mu desem, vakti mi yok desem (sanırım öyle) @Mehmet Gürbüz hocamızdan bahsediyorum.
Ya Arkadaş ben seni burda tanıdım beni neden mahrum bırakıyorsun ??? Abone olmasan haberim de olmayacak Çok değerli hocama kızıyorum gerçekten.
Kanatlı Canlılar'da Vitamin, Hayvansal Proteinler ilişkisi ( En Doğal ve En Detaylı ) anlatımı !
isimli video attı gelip buraya koymamış ben koyayım haberdar olsun herkes, aynı zamanda hocamın kitabını okuyorum, forumda bir konuda hocanın kitabı olduğunu duydum internette 2 dk aramada ulaştım "Kafes Kuşları Bakım Rehberi: Kanatlı Üretim Rehberi" emin olmak için forumdan dm de de sordum ve aldım. 250 tl sigara içen bi adam için 2 paket sigara parası ya Arkadaşlar çooookk şiddetli tavsiye ederim okumayan kaybeder.

Takviyelerimize çok kafayı takmıştım, sonuç olarak şuna vardım beni desteklersiniz desteklemezsiniz o herkesin kendi öz fikri,
Kimyasal ürünler olması kafamı çok karıştırıyordu,
Hızlı etki, hızlı sonuç için evet
Sürdürebilirlik için hayır noktasına vardım.
Doğal karşılıklarını ararken de @Mehmet Gürbüz hocanın kitabı beni buluverdi :)

Hiç duydunuz mu nerede o eski kuşlar lafını ben çok duydum, yaş almış, görmüş geçirmiş, bilge dediğimiz yaşlı tayfa ile sohbet etmeye bayılırım.
Onların sözlerine fikirlerine çok önem veririm, benim memlekette de dayı diye hitap ederiz yaşlı amcalara.
Bir dayı diyor basıyonuz hayvanlara ilaçları, kimyasalları sonra 3 yıl yaşamıyor :) ben hak veriyorum.

Sonuç olarak kuşları doğadan kopardık kimse doğadaki kuşun ağzına vitamin veya ilaç vermiyor.

Herkesin fikrini çok önemseyerek dönüşleri merakla bekliyorum.
Hayırlı akşamlar dilerim.
Elinize emeğinize sağlık. Bende bu aralar takviyelere ara verdim dinlendiriyorum canları😊 gereksiz ilaçlar fazla takviler her canlı için zararlı bence

Tuba K.

Eski Forumcu
Yardımsever üye
Forum Rehberi

@Demet bükay
@Burçak A.
@Tuba K.🥈
@Şehmus BAKIR
Rica ederim. Elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ben henüz 3 kıymetli hocalarım kadar bilgi sahibi olmasamda onlardan öğrendiklerimle bize emanet edilen canlara yardımcı olmaya çalışıyorum 😊 bizde sizi ve sizin canları tanıdığımıza çok mutlu olduk.

Mehmet Gürbüz

Tutkulu
Uzman Mentor
Yazar
Kıdemli Üye
Sponsor
Ben de kitabı sindire sindire okuyanlardanım. Mehmet bey ile diyalog halindeyim kimi konularda. Kitap gerçekten güzel. Hatta üşenmeyin play store'da değerlendirme kısmına yorumunuzu yazın derim ben.

Doğal besleme konusuna ben de şiddetle katılıyorum. Kitapta öyle güzel bilgiler var ki kimi yerlerde ezbere bildiğimiz şeylerin asıl sebebini öğreniyoruz kimi yerlerde ezberleri yıkıp daga farklı şeyleri öğreniyoruz kimi yerlerde de tamamen hiç bilmediğimiz konuyu öğreniyoruz. Mehmet bey doğallık konusunda sadece beslemeden bahsetmiyor bu arada. Komple bakımı ve bu işlerin doğada nasıl olduğu asıl konu. hedefi 12'den vuran bir kitap yani. Buradan da yine teşekkürlerimi iletiyorum kendisine.

Günaydın abicim hayırlı cumalar çok teşekkür ederim herşey gönlünüzce olsun evcil kafes kuşlarında yetiştirici veya üretici hobici adına ne dersek diyelim temel ve teknik olarak kendimizi geliştirmemiz gerekiyor okuyan değer veren dinleyen tüm arkadaşlara sonsuz teşekkürler

Sati

Tutkulu
Elinize emeğinize sağlık. Bende bu aralar takviyelere ara verdim dinlendiriyorum canları😊 gereksiz ilaçlar fazla takviler her canlı için zararlı bence
Aynı fikirdeyim hocam, Mehmet hocanın efsane tariflerine şahit oldum, detaylarda bizim kullandığımız içerikleri doğal besin yoluyla verebileceğimizi görünce de çok mutlu oldum. Hafta sonu büyük alışverişimiz var kanatlı bebelere ertesi hafta da kanatsız bebelere battık vallah malum okul açılıyor :) :) :)

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba sevgili arkadaşlar
Kitabım yaklaşık 1 yıl oldu alalı belki daha önce tam hatırlamıyorum
Fakat çok yalın, sade dil, özlü sıkılmadan okunabiliyor(çok kitap okuyan biri olarak sıkılmadan okunan bir kitap)
Keyf ile merak ile okuyun 🥰🤲

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye

Dinlenmek isteyen arkadaşlar için
Merhaba Mehmet hocam😊
Polen hiç vermedim temin edeceğim
Un Kurdu Şehmus kardeşime Spariş verdim polen de gelsin 🤲😊
Sabah.. Unkurdundan sonra polenler verilecek ve en geç öğlen 12 de toplanacak
Maşallah SüphanAllah nasıl güzel kanaryalar ve süpriz yumurta mükemmel 🥰anasının kuzusu 🤲😊

Sati

Tutkulu
Merhaba Mehmet hocam😊
Polen hiç vermedim temin edeceğim
Un Kurdu Şehmus kardeşime Spariş verdim polen de gelsin 🤲😊
Sabah.. Unkurdundan sonra polenler verilecek ve en geç öğlen 12 de toplanacak
Maşallah SüphanAllah nasıl güzel kanaryalar ve süpriz yumurta mükemmel 🥰anasının kuzusu 🤲😊
Hocam buğday yağı kısmına da odaklanmanızı tavsiye ederim.
Bende şehmuz hocamdan un kurdu isteyeceğim de kurutulmuş olsa daha iyi olurdu galiba
Poleni de kriterler göre bulamadım henüz, bildiğiniz bir yer var ise yönlendirmenizi rica ederim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt