• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Kuşumun sanırım bir kaç sorunu var yardımcı olur musunuz

Grooth

Aktif Üye
Kuşum bir kaç haftadır aralıklı olarak kaşınıyor ve ağzından nefes alıyordu bunların yanına dün akşam ve bu sabah tanık olduğum tıksırma da eklendi neyi var anlayamıyorum kuşum geldiğinden beri hep sorunşarla uğraştık. Daha ilk geldiğinde sırtında yaralar vardı ilk günden rif ampülle yaralarını iyileştirdim o yüzden elimizden çok korkuyor daha sonrasında akarlarla upraştım ense damlası damlattım tam iyi derken şimdi sanırım yine sıkıntısı var bulunduğum bölgede kanatlı uzmanı veteriner yok yanlış tedavi uygulamak istemiyorum dışkı fotoğrafı vs hepsini ekleyebilirm bir gün sonra seyahate çıkacağım ve bir tanıdığıma vırakacsğım çok uzuluyorum yardımcı olur musunuz gerçekten çaresizim

Son düzenleme:

Grooth

Aktif Üye
Ek olarak kuşum şu an zevkli bir şekilde uçuyor saşmadığımız zaman içerde salmamaız için 40 takla atıyo anlayamıyoeum sadece daha çok yeni gelxi eve 4 ay falan oldu kaynetmek istemiyoeum onu takviye gıdalar olarak bt amin forte gerwit multivitamin ve entrobac kışlanıyorum

Son düzenleme:

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kuşunuzun tünekte videosunu çekip streamble.com üzerinden atabilir misiniz

Grooth

Aktif Üye
Birşey anlayabildiniz mi acaba?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Ek olarak kuşum şu an zevkli bir şekilde uçuyor saşmadığımız zaman içerde salmamaız için 40 takla atıyo anlayamıyoeum sadece daha çok yeni gelxi eve 4 ay falan oldu kaynetmek istemiyoeum onu takviye gıdalar olarak bt amin forte gerwit multivitamin ve entrobac kışlanıyorum
Merhaba, videoda çok sağlıklı görünüyor minik Prenses🥰🤲kızgınlığa giriyor büyük ihtimalle, herhangi bir sorun göremedin
Tıksırma için kekik çayı yapabilirsiniz, burnu tıkanmış olabilir,yüzüne sprey şeklinde sıkın
♦1 çay kaşığı kekik 1 çay bardağı su ile kaynatın
Sprey kutusuna döküp püskürtün
Kalan çayı toplam yatım suluk olacak şekilde suluğuna %50 çay %50 su şeklinde doldurun 5-6 saat kalsın sonra suluğa taze su doldurun lütfen içsin hanımefendi 🥰🤲

Grooth

Aktif Üye
Merhaba, videoda çok sağlıklı görünüyor minik Prenses🥰🤲kızgınlığa giriyor büyük ihtimalle, herhangi bir sorun göremedin
Tıksırma için kekik çayı yapabilirsiniz, burnu tıkanmış olabilir,yüzüne sprey şeklinde sıkın
Kalan çayı toplam yatım suluk olacak şekilde suluğuna %50 çay %50 su şeklinde doldurun 5-6 saat kalsın sonra suluğa taze su doldurun lütfen içsin hanımefendi 🥰🤲
Teşekkürler demet hanım

Grooth

Aktif Üye
Birde demet hanım konu dısı olucak ama dediğim gibi ilk geldiği zamanlarda sırtında yara olduğu için mevburen elime alışmadan avucumun içine almak zorunda kaldım o zamandır elimden korkuyor elime nasıl alıştırabilirim şu an da kafamla çok oynuyoe fakat tabi insan eline alıp bir sevmek veya sana güven duymasını istiyor 😌😌

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Birde demet hanım konu dısı olucak ama dediğim gibi ilk geldiği zamanlarda sırtında yara olduğu için mevburen elime alışmadan avucumun içine almak zorunda kaldım o zamandır elimden korkuyor elime nasıl alıştırabilirim şu an da kafamla çok oynuyoe fakat tabi insan eline alıp bir sevmek veya sana güven duymasını istiyor 😌😌
Çok geçmiş olsun 🤲😊Parmak değil de kolunuzu uzatın üzerine gelsin, kolu tehdit görmezler, parmağı görürler zamanla güveni yerine gelecektir😊

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Demet hocam gerekeni söylemiş maşallah herhangi bir solunum yolu hastalığı gözükmüyor ☺🌸

Grooth

Aktif Üye
Merhabalar herkese. Kuşumun kafesini temizlerken farkettimde kanadında bir kırmızılık var yani daha önce kanamışmı anlayamıtoeum yoksa sadece kapsül mü gözüküyoe bilemiyorum ama kaşıntısı yine var kaşıntısının neye bağlı olduğunuda bulamıyorum ne yapmamı önerirsiniz?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhabalar herkese. Kuşumun kafesini temizlerken farkettimde kanadında bir kırmızılık var yani daha önce kanamışmı anlayamıtoeum yoksa sadece kapsül mü gözüküyoe bilemiyorum ama kaşıntısı yine var kaşıntısının neye bağlı olduğunuda bulamıyorum ne yapmamı önerirsiniz?
Kanadının fotoğrafını paylaşır mısınız lütfen
Dış parazit damlası uyguladınız mı

Grooth

Aktif Üye
Kanadının fotoğrafını paylaşır mısınız lütfen
Dış parazit damlası uyguladınız mı
Evet vilmectin uyguladım kanadının ne üst ne alt kısmında tam ortasında o yüzden fotoğrafa alamadım ama bir sorun yok gibi duruyor bt amin forteyi haftada ikiye mi çıkarmalıyım bu aralar acaba?

Sati

Tutkulu
Kıdemli Üye
Merhaba,
Vilmectin benim bildiğim enseye 1 damla uygulanır ama
Şifa olsun inşallah.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Evet vilmectin uyguladım kanadının ne üst ne alt kısmında tam ortasında o yüzden fotoğrafa alamadım ama bir sorun yok gibi duruyor bt amin forteyi haftada ikiye mi çıkarmalıyım bu aralar acaba?
Vilmectin 2 doz uygulanır 10 gün ara ile, ensesine 1 damla damlatın ve masaj yapın 10 gün sonra tekrar uygulayın
65-6 ay sonra tekrarlayın
BtAmin forte tüy kas kemik yapısını destekler sinir sistemini güçlendirir
Haftada 2 defa verin olur😊

Üst Alt