• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumun Poposu Şiş

Asu_

Yeni Üye
Merhabalar, 6 yaşındaki erkek muhabbet kuşum Mayıs ayında yemeden içmeden kesilmişti. Veterinere götürdüm röntgen vs çekildi. Hiç birşey çıkmadı doktorumuz kas ve kemikleri için vitamin aynı zamanda iştah açıcı vitamin verdi. 1 haftada toparlayıp yemesi içmesi düzene girmişti. Ve evde ne varsa yemeye başladı. Tabi anne ve babam da kıyamadığı için yedirmeye devam ettiler.

Fakat 1 aydır göbeği bu şekilde şiş. 51 gram şuanda 2 güne bir 49 grama düşüyor geri çıkıyor. 2 hafta önce bir anda boynu tutulmus gibi yukarı bakar vaziyette kaldı. 2 dakika içinde açıldı. Ben felç geciriyor sandım sabah da veterine götürdüm. Stres ve sinirsel olabileceğini söyledi B12 vitamini verdi. Göbeği için de diyet yapsın yemesine içmesine dikkat etsin dedi. Röntgen vs çekmedi.

Biz de diyete başladık. Elimle dokunduğumda göbeğindeki şişlik yumuşak.
Yemesi içmesi Beyaz darı, pelet yem ve yulaf karışımlı yem aynı zamanda meyve ve sebze veriyoruz. Suyunu şişe su kullaniyorum.

Stres olabileceği sadece 1 yıl önce benden bile çok sevdiği ablam evlendi uzak yerde yaşıyor. Acaba onun için mi böyle oldu üzüldü bilemiyorum.

Bu arada kuşum 4 yıl önce sol kanadını kırmıştı. Uçamıyor sadece yürüyor. Görev yaptığım ilçede veterinerler bakmadığı için de öylece kaynadı Ne yapacağımı bilmiyorum. Bir an önce iyi olması için elimden geleni yapmak istiyorum ve sizlere danışmak istedim. Önerileriniz benim için çok önemli.

Bir de Ankara da önerebileceğiniz bir kuş veterineri varsa lütfen yazabilirsiniz.
Ekli dosyayı görüntüle 54677

Son düzenleme:

cimennnn

Tutkulu
Ankara veterinerlik fakültesi öneren çok kişi var oraya götürün isterseniz.
Aynı şey midir bilmiyorum ama bir tanıdığımın kuşu da böyleydi veteriner hekim karaciğer yağlanması demişti onun içinde karaciğer destekleyicisi vs kullanmak gerekir ama yine de bence bir veterinere götürmeniz en net çözümü röntgenle alabilirsiniz.

Asu_

Yeni Üye
Ankara veterinerlik fakültesi öneren çok kişi var oraya götürün isterseniz.
Aynı şey midir bilmiyorum ama bir tanıdığımın kuşu da böyleydi veteriner hekim karaciğer yağlanması demişti onun içinde karaciğer destekleyicisi vs kullanmak gerekir ama yine de bence bir veterinere götürmeniz en net çözümü röntgenle alabilirsiniz.
Evet bizim evimize çok yakın orayı düşünüyorum aslında. Çok teşekkür ederim 🙏🏻 inşallah arkadaşınızın kuşu da iyi olmuştur.

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Ayyy inşallah cok teşekkür ederiz ❤🌺
Merhabalar, karaciğer yağlanmasına ek, kitle de olabileceğini düşünüyorum. Ankara ün. Veterinerlik fakültesine mutlaka götürün. Ne olur ne olmaz aşağıya Ankara'daki vetlerin de iletişim nolarını bırakıyorum.
Bu süreçte kesinlikle ekmek, yağlı, tuzlu, işlenmiş vs insan gıdaları vermeyin. Pelet yemi kesin. Sade darı verin bir süre. Karaciğer destekleyici ürünlerin de kullanılması lazım ama önce kitle durumu araştırılmalı

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
ANKARAPethekim Veteriner KliniğiBağlıca Mahallesi 1231 Sokak No:3/C Bağlıca-Ankara0 555 888 10 43
ANKARAPet Care Veteriner KliniğiYıldızevler Mahallesi Rabindranath Tagore Caddesi No:15/B Yıldız-Ankara0 (552) 877 28 84
ANKARAHappy Veteriner KliniğiHoşdere cad. No: 64/A Çankaya-Ankara0 (312) 804 75 65
0 (554) 853 65 33
ANKARAPet Art Veteriner KliniğiSeyh Şamil mah. 1. TBMM Yağankent sitesi 59/10 Daire: 48 Eryaman-Ankara0 (530) 746 30 02
0 (312) 279 09 05
ANKARAVetCo Veteriner KliniğiMutlukent Mah. 2432. Cad. No: 51/2 Ümitköy-Ankara0 (312) 236 23 66
0 (536) 632 66 03
0 (555) 681 12 21
ANKARAMonovet Veteriner Tıp MerkeziSuvari Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Öz Kuyumcular Çarşısı No:7F/1 Etimesgut-Ankara0 (312) 544 40 40
0 (551) 747 99 93
ANKARAUğur Pet Veteriner KliniğiDikmen Caddesi No: 566/A ÇANKAYA / ANKARA(0312) 490 27 17
ANKARA
Kavaklıdere Veteriner KliniğiÖveçler, Kabil Cd. No:45, 06460, Çankaya/Ankara(0312) 440 10 50

Asu_

Yeni Üye
Merhabalar, karaciğer yağlanmasına ek, kitle de olabileceğini düşünüyorum. Ankara ün. Veterinerlik fakültesine mutlaka götürün. Ne olur ne olmaz aşağıya Ankara'daki vetlerin de iletişim nolarını bırakıyorum.
Bu süreçte kesinlikle ekmek, yağlı, tuzlu, işlenmiş vs insan gıdaları vermeyin. Pelet yemi kesin. Sade darı verin bir süre. Karaciğer destekleyici ürünlerin de kullanılması lazım ama önce kitle durumu araştırılmalı
Çok çok teşekkür ederim. Çok tatmin edici oldu cevabınız. Adres ve telefon bilgileri için de ayrıca teşekkür ederim. Bu kitleler çok tehlike arz eder mi acaba? Yumuşak bir doku şeklinde elime geliyor.

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Çok çok teşekkür ederim. Çok tatmin edici oldu cevabınız. Adres ve telefon bilgileri için de ayrıca teşekkür ederim. Bu kitleler çok tehlike arz eder mi acaba? Yumuşak bir doku şeklinde elime geliyor.
Rica ederim. Maalesef zaman kaybetmeden gitmenizi öneriyorum. Çünkü kitle varsa, kalbe, ciğerlere baskı yapar. Lütfen bizi gelişmelerden haberdar ediniz. Geçmiş olsun

Asu_

Yeni Üye
Rica ederim. Maalesef zaman kaybetmeden gitmenizi öneriyorum. Çünkü kitle varsa, kalbe, ciğerlere baskı yapar. Lütfen bizi gelişmelerden haberdar ediniz. Geçmiş olsun
Çok teşekkür ederim. 🙏🏻 Evet evet bilgilendirme yapacağım 🙏🏻Kusura bakmayın çok bilgi sahibi olmadığım için tedavisi direkt ameliyat vs mi acaba?

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Çok teşekkür ederim. 🙏🏻 Evet evet bilgilendirme yapacağım 🙏🏻Kusura bakmayın çok bilgi sahibi olmadığım için tedavisi direkt ameliyat vs mi acaba?
Bunu röntgen çekilmeden bilemeyiz. Kitle var mı, varsa nerede? Şöyle de bir durum var, kuşun yaşı ileri. Ameliyatı kaldıramayacağı kanaatine varılabilir. Bu durumda kuşu rahatlatacak öneriler ve takviyeler verilebilir. O durumda biz de devreye gireriz. Ama önce nir fakülte görmeli.

Asu_

Yeni Üye
Bunu röntgen çekilmeden bilemeyiz. Kitle var mı, varsa nerede? Şöyle de bir durum var, kuşun yaşı ileri. Ameliyatı kaldıramayacağı kanaatine varılabilir. Bu durumda kuşu rahatlatacak öneriler ve takviyeler verilebilir. O durumda biz de devreye gireriz. Ama önce nir fakülte görmeli.
Çok teşekkür ederim yardımlarınız için mutlaka sizlerle iletişim halinde olacağım. İnşallah iyi olur kuşum. 🙏🏻

Asu_

Yeni Üye
Arkadaşlar merhabalar. Muhabbet kuşumu Cuma günü götürdüm veterinere çok uzun uğraşlar sonucu gerçekten bebeğime iyi gelen veteriner buldum.

Öncelikle kuşumda kist yokmuş. Vücudunda enfeksiyon varmış. Doktorumuz 5 günlük bir antibiyotik ve B12 ilacı verdi sabah akşam ikişer damla.seklinde kullanıyoruz. Daha 2.gunde o koskoca şişlik yarıya indi. 5 gün sonra doktorumuz tam teşekküllü bir şekilde muayene edecek oncelilli hedefimiz enfeksiyonu gidermek olacak dedi. Artık son günlerde direnci çok düşmüştü. Biraz enerjisi yerine geldi.

Ve kuşumuz obezmiş☺ enfeksiyondan sonra obezite için doktorumuz tedavi sürecini adım adım planlayacak.

Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Yardımlarınız için destekleriniz icin.

Çok araştırdım çok kişiye sordum dışarda ölür yaşamaz kurtarilamaz demişti. Ama inşallah kuşum eskisinden daha dirençli daha sağlıklı bir kuş olacak 🤍🙏🏻

Mustafa27

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Arkadaşlar merhabalar. Muhabbet kuşumu Cuma günü götürdüm veterinere çok uzun uğraşlar sonucu gerçekten bebeğime iyi gelen veteriner buldum.

Öncelikle kuşumda kist yokmuş. Vücudunda enfeksiyon varmış. Doktorumuz 5 günlük bir antibiyotik ve B12 ilacı verdi sabah akşam ikişer damla.seklinde kullanıyoruz. Daha 2.gunde o koskoca şişlik yarıya indi. 5 gün sonra doktorumuz tam teşekküllü bir şekilde muayene edecek oncelilli hedefimiz enfeksiyonu gidermek olacak dedi. Artık son günlerde direnci çok düşmüştü. Biraz enerjisi yerine geldi.

Ve kuşumuz obezmiş☺ enfeksiyondan sonra obezite için doktorumuz tedavi sürecini adım adım planlayacak.

Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Yardımlarınız için destekleriniz icin.

Çok araştırdım çok kişiye sordum dışarda ölür yaşamaz kurtarilamaz demişti. Ama inşallah kuşum eskisinden daha dirençli daha sağlıklı bir kuş olacak 🤍🙏🏻
Kist olmamasına çok sevindim 😊 inşallah kısa sürede eski sağlığına kavuşur, geçmiş olsun ❤

Asu_

Yeni Üye
Merhabalar, öncelikle herkese teşekkür ederim. Maalesef bugün bebeğimi kaybettik. Veterinerim ile kuzumun yaşaması için savaştık fakat mücadelemiz sonuçsuz kaldı.

Hepinize teşekkür ederim. Forumdakiler için kurslarınızla birlikte sağlıklı ve güzel ömürler nasip etsin sizlere...

Üst Alt