• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumun nesi var

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuşunuz acaba strese girmiş olabilir mi? Normalde gidip yemlikten yemek istemiyor ama elinizle uzatınca yiyor, kafes içindeyken tellere atlıyor vs diyorsunuz. Oda içinde değişiklik mi yaptınız, veya kafesi pencereye yakınsa dışarıda büyük bir kuş veya kedi görüp korkmuş olabilir mi, veya son zamanlarda eskisine göre daha mı az ilgilenmek durumunda kalıyorsunuz? Yani açıkçası bana stresten ishal olmuş ve stresi yüzünden ilginizi istiyor iştahı kaçmış gibi geldi 🤔

Mert001

Yeni Üye
Kuşunuz acaba strese girmiş olabilir mi? Normalde gidip yemlikten yemek istemiyor ama elinizle uzatınca yiyor, kafes içindeyken tellere atlıyor vs diyorsunuz. Oda içinde değişiklik mi yaptınız, veya kafesi pencereye yakınsa dışarıda büyük bir kuş veya kedi görüp korkmuş olabilir mi, veya son zamanlarda eskisine göre daha mı az ilgilenmek durumunda kalıyorsunuz? Yani açıkçası bana stresten ishal olmuş ve stresi yüzünden ilginizi istiyor iştahı kaçmış gibi geldi 🤔
Yani bilmiyorum ki az ilgiden kastınız nedir. Her gün konuşurum,dışarı çıkarır severim. Az yemek yiyor şimdi ama ötüyor , oynuyo kafeste. Ne yapmam lazım mesela?

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Yani bilmiyorum ki az ilgiden kastınız nedir. Her gün konuşurum,dışarı çıkarır severim. Az yemek yiyor şimdi ama ötüyor , oynuyo kafeste. Ne yapmam lazım mesela?
Yani mesela günde 3 saat ilgileniyorsunuz dur düzenli olarak, ama son birkaç gündür 1 saat ilgilenebilmişsinizdir gibi.. yani ishalini biraz daha gözlemleyin, bence bir süre biraz daha bolca sevgi gösterin daha çok ilgilenin. Aranızdaki bağ güçlüyse siz üzgünken bile hissedip strese girebiliyorlar çok hassas canlılar

Mert001

Yeni Üye
Yani mesela günde 3 saat ilgileniyorsunuz dur düzenli olarak, ama son birkaç gündür 1 saat ilgilenebilmişsinizdir gibi.. yani ishalini biraz daha gözlemleyin, bence bir süre biraz daha bolca sevgi gösterin daha çok ilgilenin. Aranızdaki bağ güçlüyse siz üzgünken bile hissedip strese girebiliyorlar çok hassas canlılar
Mesela dışarı çıkarayım mı

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Sağlıksız mı görünüyor ben anlamıyorum da tam?
Maşallah rengi falan çok güzel 😇 halsizliğe varsa dışarı çıkarmayın ama neşesi yerindeyse çıkarın ilgilenin sevin oynayın 🙏 tabii yeni gelen bir kuş değilse bu arada bu dediklerim geçerli

Mert001

Yeni Üye
Maşallah rengi falan çok güzel 😇 halsizliğe varsa dışarı çıkarmayın ama neşesi yerindeyse çıkarın ilgilenin sevin oynayın 🙏 tabii yeni gelen bir kuş değilse bu arada bu dediklerim geçerli
Teşekkürler. Halsizliği yok her seferinde dışarı çıkmak istiyor. Mesela altındaki kağıdı değiştimeye çalışıyorum dışarı atlamaya çalışıyor

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Teşekkürler. Halsizliği yok her seferinde dışarı çıkmak istiyor. Mesela altındaki kağıdı değiştimeye çalışıyorum dışarı atlamaya çalışıyor
Siz bol bol konuşun ilgilenin onunla, ishalini de birkaç gün yine gözlemleyin dediğim gibi. Halsizleşirse vs yazın tekrar 😇

Mert001

Yeni Üye
Arada bir böyle yapıyor neden olduğunu anlamıyorum

Mert001

Yeni Üye
Arkadaşlar dışkısı düzelmişti. Ama bugün baktım böylr yapmış. Bi yarım saat önce kustu galiba. Bir iki tane yem çıkardı biraz sıvı ama kötü ni koku yoktu

Mert001

Yeni Üye
Şu an böyle.Bazen uyuyor gibi yapıyor ama uyumuyor ve bidaha da kusmadı.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Multivitamin gervit ve probiyotik entrobac temin edip kullanmaya başladınız mı

Mert001

Yeni Üye
Multivitamin gervit ve probiyotik entrobac temin edip kullanmaya başladınız mı
Probiyotik 3 gündür kullanıyorum. Bu 3. Gün
Multivitamin vermedim probiyotik veriyorum diye. Yem yiyor su içiyor ve ara sıra dışkısı normal ara sıra böyle oluyor veya ishal oluyor gün içinde.Dışkının rengi neden sarı acaba dal darı verdim ondan olur mu

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Multivitamin gervit i de ihmal etmeyin. Daldarinin yapacağını sanmıyorum. Ekstra meyve sebze vermeyin şimdilik.

Özkan

Aktif Üye
Arkadaşlar kuşumun ishali biraz düzeldi.Artık sabahki kadar sıvı değil,kuş da hareketli sürekli tırmanıyor,zıplıyor.Ama öterken sesi kısık gibi geliyor birde elime alınca biraz titriyor sanki arada bir de kafası titriyor üşütmüş mü acaba?(yem yemiyor)
Kuş hastalandıgi zaman önce istahtan kesilir muhakkak kuşu beslemeniz gerekir cunki her geçen saat kuşun daha da bitkin düşmesine ve vücut fonksiyonlarını kaybetmesine sebep olur soğuk algınlığı gibi hastalıklar genellikle kendi kendine geçer tıpkı insanlar da olduğu gibi tabiki beslenmesi enerji depolamasi şart öyle durumda el besleme mamasını kursaga göndermek lazım

Üst Alt