• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumun Gagasının Altına Kanca Girdi

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Ablacım kanama olmamış. Anladığım kadarıyla orası biraz tahriş olmuş. Çengel gaga altını boşluk yapacak kadar delseydi kanama çok fazla olurdu diye düşünüyorum. Yememesi içmemesi stres ve canı yandığı için büyük ihtimal. Tünekte videosunu görseydik iyi olurdu.
Gaga kökü kıkırdak benim tahminim oraya girdi bu yüzden kanamadı😔inşallah sizin söylediğiniz gibidir🤲

furkan_bAy

Yeni Üye
Çengeli kafesten pense ile çıkarmış olarak anladım. Gagaya saplandığını belirtmemiş yanlış anlamışta olabilirim. Konu sahibi açıklık getirse iyi olacak.
Konun başındaki çengele bakarsan anlayabilirsin oynar iken yaptı bunu farkettim hemen tuttum kopmasın diye kafesin kapağını açıp kuşu tuttum babamda kerpeten ile çengeli sıktı çünkü geri açılmıştı çengel kapanmıştı o şekilde çıkardım ama baya düşcek gibi kaldı orda tutmasam debelenerek kopartırdı gagasını kanamadı çünkü hiç ama hiç oynatmadım sıkı tuttum şuan korkudan da yiyemiyor olabilir bilemiyorum

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Sağol abla çok yardım ettin eğer ölürsede dedemin ayaklarına kapancam özür dilicem babam ilgilenmiyo umurumda değil diyor gidemiyorum
Ablacım senin suçun yok ki, kafes içinde olmuş sen ister misin😔deden de anlar, olduğu gibi anlat ona🤲

Mustafa27

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Konun başındaki çengele bakarsan anlayabilirsin oynar iken yaptı bunu farkettim hemen tuttum kopmasın diye kafesin kapağını açıp kuşu tuttum babamda kerpeten ile çengeli sıktı çünkü geri açılmıştı çengel kapanmıştı o şekilde çıkardım ama baya düşcek gibi kaldı orda tutmasam debelenerek kopartırdı gagasını kanamadı çünkü hiç ama hiç oynatmadım sıkı tuttum şuan korkudan da yiyemiyor olabilir bilemiyorum
Panik yapmayın lütfen , geçmiş olsun,belki normal yara olabilir video yükleyebilir misiniz;Ekli dosyayı görüntüle 60189

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Ben gerçekten hala anlayamadım. Kanca gagayı delip geçti ve siz kerpetenle kancayı yamultup gagadan mı çıkardınız. Kanca Gagaya saplıyken zarar vermeden de mümkün değil çıkaramazdınız. Gagaya saplansa yırtılma ve kanama olurdu. Ben ciddi bir durum olduğunu düşünmüyorum.. Kuşta stres olup yemiyordur. Ki kuş sürekli yemek yemesini beklemiyoruz. Karnı toktur şuan yemez içmez.

Daha önce kanca takılan kuşlar gördüğüm için bu kadar emin konuşuyorım. 🤷🏼‍♀️

furkan_bAy

Yeni Üye
Ben gerçekten hala anlayamadım. Kanca gagayı delip geçti ve siz kerpetenle kancayı yamultup gagadan mı çıkardınız. Kanca Gagaya saplıyken zarar vermeden de mümkün değil çıkaramazdınız. Gagaya saplansa yırtılma ve kanama olurdu. Ben ciddi bir durum olduğunu düşünmüyorum.. Kuşta stres olup yemiyordur. Ki kuş sürekli yemek yemesini beklemiyoruz. Karnı toktur şuan yemez içmez.

Gagaya saplanma yok altından geçti gösterdiğim boşluktan

Mustafa27

Eski Forumcu
Kıdemli Üye

Hocam tahminimce kanca alttan gagaya takıldı ve kuş çekince kendini, gaga yerinden biraz oynadı o yüzden kanadı veya tahriş oldu , umarım öyle olmuştur yani zar delinmesi olmamıştır inşallah

furkan_bAy

Yeni Üye
Hocam tahminimce kanca alttan gagaya takıldı ve kuş çekince kendini, gaga yerinden biraz oynadı o yüzden kanadı veya tahriş oldu , umarım öyle olmuştur yani zar delinmesi olmamıştır inşallah
Kanca ağzınım içinden girmiş ağzından girip altından çıkmıştı

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Normalmi yani o boşluk
Boşluk normal içinde incecik zar var onun yırtılması anormal, yutak bölgesi orası, yani insanlarda gıdık dediğimiz bölge yırtılır kanca geçmiş, su yem geçiş noktası😔

Mustafa27

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Sabaha kadar ölmezse okula gitmicem iyi geceler herkese teşekkür ederim
Tekrardan geçmiş olsun inşallah yanlış görmüşsünüzdür , şayet öyleyse kuşun durumu iyi değil ama sadece gaga ayrılması incinmesi olduysa zamanla geçer , veterinere mutlaka gidin lütfen

Doğacı

Eski Forumcu
Nemli steril bezle o kısmı temizleyin hafifçe ve eczaneden rif ampul alıp rif ampul sürün kulak çubuğu ile birazcık. Böyle durumlarda kuşlar korkabilir şoka girebilir haliyle bir müddet yemek yemeyebilir. Eğer saatlerce uzun bir müddet yemek yemezse çay kaşığı yardımı ile veyahut iğnesiz şırınga ile mama verirsiniz ağızdan 2.5 ml. Aç kalmasın ve kafesten çıkmasın.

Üst Alt