• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumda solunum yolu enfeksiyonu var geceleri hiç susmuyor

enver faruk şahin

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
hırıltılı nefes alma,vikleme-fıklama,yutkunma,halsizlik
Hastalık Belirti Tarihi
2 Kas 2023
Kullanılan İlaç
antibiyotik
herkese merhabalar öncelikle neredeyse 10 yaşında bir muhabbet kuşum var son bir aydır geceleri vik vik ses çıkarma, yutkunma, hırıltılı nefes gibi problemler yaşıyoruz yaşadığım yerde kanatlı uzmanı var kendisiyle ilk görüştüğümde üst solunum yolu enfeksiyonu olduğunu ve biraz ilerlediğini söyledi bir hafta boyunca antibiyotik kullanalım dedik ve bir hafta sonunda gözle görülür bir toparlama sağladık ama ne yazık ki bir hafta sürdü sonra tekrardan başladı tekrar kanatlı uzmanıyla görüştüm antibiyotik etki gösterdiği için bu sefer iki hafta kadar kullanalım dedik şuan 4. gündeyim ama geceleri vik vikk sesi hiç kesilmemeye başladı odasının derecesini ayarlıyorum buhar makinesi açıyorum (belirli aralıklarla çalışıyor) içine de mentol-okaliptus yağı damlatıyorum ama rahatlama sağlamıyor kapısı kapalı olmasına rağmen sesi bize geliyor gece bizi uyutmuyor artık komşular bile duymaya başladı sesini daha önce böyle bir durumla karşılaşmış olan var mı ne yapabiliriz ? çok can sıkıcı bir durum hayvan sanki can çekişiyor elimizden bir şey gelmiyor e sabah işe gidiyoruz bir de akşam da uyuyamıyoruz sesten bütün gün ölü gibi dolaşıyoruz artık komşular da şikayete gelmeye başlıyacak

Kullandığımız yem:kanatlı uzmanından aspur ve muhabbet kuşu yemi karışık şekilde alıyorum
İlaç: iki tane antibiyotiği karıştırıyorum suyla birisi toz diğeri sıvı tatlı kağına alıp saat başı içmesini sağlıyorum

rilish26

Müdavim
Öncelikle geçmiş olsun. Kuşunuz artık yaşlanmaya başlamış sağlık sorunları doğal umudu kaybetmemek lazım zaten tedavi de iyiye gidiyor demişsiniz. Güncel dışkı ve video paylaşırsanız tecrübeli arkadaşlar daha iyi yardımcı olabilirler. Antibiyotik tedavisine devam ediyorsunuz zaten kekik spreyi yapabilirsiniz belki bir tık rahatlatır hayvanı ve turbo nefes acıcı temin edebilirsiniz. Duruma iyiye gittiyse tedavi sürecinde belki antibiyotikler yeteri kadar verilmemiştir. Tedavi sürecinde sonra entrobac ve gerwit ile bağışıklığı güncelendiriniz.

enver faruk şahin

Yeni Üye
Öncelikle geçmiş olsun. Kuşunuz artık yaşlanmaya başlamış sağlık sorunları doğal umudu kaybetmemek lazım zaten tedavi de iyiye gidiyor demişsiniz. Güncel dışkı ve video paylaşırsanız tecrübeli arkadaşlar daha iyi yardımcı olabilirler. Antibiyotik tedavisine devam ediyorsunuz zaten kekik spreyi yapabilirsiniz belki bir tık rahatlatır hayvanı ve turbo nefes acıcı temin edebilirsiniz. Duruma iyiye gittiyse tedavi sürecinde belki antibiyotikler yeteri kadar verilmemiştir. Tedavi sürecinde sonra entrobac ve gerwit ile bağışıklığı güncelendiriniz.
yanıtınız için teşekkürler evet bu yaşında artık bunlar normal geliyor bana da dediğiniz gibi önceki tedavide antibiyotiği suluğunu çok az doldurup koyuyordum ama veterinerin söylediğine göre dozu gün içerisinde içmesi gerekiyormuş şu an karışımı yapıp şırıngaya alıyorum ve her saat başı bir tatlı kaşığı şeklinde içirmeye çalışıyorum en az beş altı yudum içiyor her saat günde bir tatlı kaşığı kadar içiriyorum ama sanırım bu durum ishale neden oldu

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Öncelikle kafeskusları com ailesine hoşgeldiniz 😊 Kuşunuz 10 yaşında ve yaklaşık 11 gündür antibiyotik veriyorsunuz bu çok yanlış bir tedavi bağışıklık sistemi çökmüş durumda ve muhtemelen kuruma var 😞 ona yapacağınız en iyi şey takviyeler vermek kaliteli multi vitamini, probiyotik ve destek olması için kursaktan besleme yapmak uygun olur👍 Nerede ikamet ediyosunuz? Müşahade altında kanatlı uzmanı gözetiminde olması çok daha iyi olur aksi takdirde kötü sonuçlarla karşılaşabilirsiniz

rilish26

Müdavim
Solunum için antibiyotik kullanmadım ama kursak mantarı için kuşlarımda kullandım suluktan değil den direk ağızdan veriyordum içtiğinden emin olun mutlaka ve veteriner kontrolünde yeteri kadar verin. Fazla doz karaciğeri yorar ve bağışıklığı iyice düşürür. Dediğim kekik sprayini bir uygulayın forumda tarifi var haftada 1 de turbo nefes acıcı olabilir biraz kendine gelince. Ayrıca kursak mantarı testi de bir yaptırsanız iyi olur oraya ulaşmış olabilir. Kanatlı uzmanı mı gittiğiniz veteriner değilse nerede oturuyorsunuz önerelim

enver faruk şahin

Yeni Üye
Öncelikle kafeskusları com ailesine hoşgeldiniz 😊 Kuşunuz 10 yaşında ve yaklaşık 11 gündür antibiyotik veriyorsunuz bu çok yanlış bir tedavi bağışıklık sistemi çökmüş durumda ve muhtemelen kuruma var 😞 ona yapacağınız en iyi şey takviyeler vermek kaliteli multi vitamini, probiyotik ve destek olması için kursaktan besleme yapmak uygun olur👍 Nerede ikamet ediyosunuz? Müşahade altında kanatlı uzmanı gözetiminde olması çok daha iyi olur aksi takdirde kötü sonuçlarla karşılaşabilirsiniz
merhaba teşekkürler Hoşbulduk tedaviye kanatlı uzmanınının söylemesiyle başladık tekrar özellikle sordum antibiyotik zarar vermez mi diye bir şey olmayacağını söylediler ben de daha önce bir haftalık tedavisinde iyileşmesine güvenerek tekrar başladım bu sefer dediğim gibi hem doz fazla hem de 14 gün boyunca verelim garanti olsun dedi açıkçası bana da fazla geldi bu kadar antibiyotik ama tedaviye başladık yarıda kesmek de istemiyorum

enver faruk şahin

Yeni Üye
dediğiniz gibi önceki antibiyotik kullanımından sonra 3 gün probiyotik 4 gün vitamin şeklinde uygulama yaptım ama tekrar başlayınca antibiyotiğe dönmek zorunda kadım ikisini bir arada kullanma gibi bir şansımız var mı

enver faruk şahin

Yeni Üye
Solunum için antibiyotik kullanmadım ama kursak mantarı için kuşlarımda kullandım suluktan değil den direk ağızdan veriyordum içtiğinden emin olun mutlaka ve veteriner kontrolünde yeteri kadar verin. Fazla doz karaciğeri yorar ve bağışıklığı iyice düşürür. Dediğim kekik sprayini bir uygulayın forumda tarifi var haftada 1 de turbo nefes acıcı olabilir biraz kendine gelince. Ayrıca kursak mantarı testi de bir yaptırsanız iyi olur oraya ulaşmış olabilir. Kanatlı uzmanı mı gittiğiniz veteriner değilse nerede oturuyorsunuz önerelim
ağızdan besleme konusunda rahat durmuyor diye hiç bulaşmadım çünkü gözüne ya da burnuna geliyor sprey olarak mentollü sprey yapıyorum yazdan beri şuan da onu sıkıyorum dediğiniz tarifi de yapıp uygulayacağım bu arda balıkesir-bandırmada oturuyorum

enver faruk şahin

Yeni Üye
dışkı güncellemesi: şuan ishal yavaştan katılaşıyor gibi
yem yemeye başladı
ama verdiğim antibiyotikli suyu içmiyor istemiyor

enver faruk şahin

Yeni Üye
Bandırma ayvalığa uzak biraz ama duygu hocaya giderse tabiki elinden geleni yapacağından hiç şüphemiz yok ☺
evet hocam çok terste kalıyor kendi aracım olsa hiç durmam giderim ama bu soğuklarda otobüslerde taşıyamam kuşu en azından bir tedaviye başladık devam edelim diyorum siz ne diyosunuz bu duruma ?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
evet hocam çok terste kalıyor kendi aracım olsa hiç durmam giderim ama bu soğuklarda otobüslerde taşıyamam kuşu en azından bir tedaviye başladık devam edelim diyorum siz ne diyosunuz bu duruma ?
Hocam bakın bizler veteriner hekim değiliz yukarda @Doğacı arkadaşımız duygu hanıma götürün demiş ama duygu hocam da bende ve diğer tecrübeli arkadaşlarımızda sizin kuşa yapacağimız pek birşey yok en fazla besleme yapılır ama hergün bandırmadan ayvalığa götür getir çok saçma olur👍 Madem bana bu soruyu sordunuz size tavsiyem kuşunuzun röntgenlerini çektirin en azından teşhis koyulsun ona göre bir tedavi veya rahatlatacak bir ilaç verilsin Çünkü verilem antibiyotik belli ki ağır gelmiş ve açıkçası söylenilen mazeret de bana hiç inandırıcı gelmedi hiçbir kanatlı uzmanı bu ilacı ver bir haftada iyi olmazsa bir hafta daha verin iyi olur demez bir kere eğer gerçekten kanatlıdan anlasaydı bu kuşa takviye besleme yapar veya yapın derdi😞

enver faruk şahin

Yeni Üye
Balıkesir'de kanatlı hekimi var mı bilmiyorum. Kanatlıdan anlayan biri varken bence götürmeyi denemeli tabi dedigim gibi Duygu hanım kabul ederse.. Dediğin gibi abi evde ne yapılabilir ki bu yavrucağıza.. Durumu kötü görünüyor. 🙁
Hayvancağız artık inliyor acıdan mıdır nedendir :(
az önce tekrar konuştum kuşu götürdüğüm kanatlı uzmanınla durumu anlattım keselim antibiyotiği durumu daha kötüye gitmesin dedi açıkçası benim de içimden bu geçiyordu ama antibiyotik olduğu için yarıda kesmek ne kadar doğru olur bilememiştim şimdi suluğundan tutun aynasına kadar değiştiricem kafesini sirkeli suyla bir güzel dezenfekte edicem probiyotik ve multivitamin devam ve solunum yollarını rahatlatmak için kekikli sprey.okaliptus yağı vb şeylere devam edicem umarım acı çekmesi geçer

rilish26

Müdavim
Sehmus abinin dediklerini bence uygulamaya calisin kurtarma sansiniz varsa bence beklemek mantiksiz tabii siz bilirsiniz

enver faruk şahin

Yeni Üye
GÜNCELLEME: bu geceyi düne göre çok iyi geçirdi akşam yatarken hiç sesi çıkmadı sabah 7 gibi biraz ses yapmaya başladı kalkıp kekikli spreyden sıktım biraz rahatlattı sesi kesildi şu an iyi bakalım 3 gün probiyotik 1 gün multivitamin yapıcaz duruma göre burdan güncellerim

enver faruk şahin

Yeni Üye
GÜNCELLME 2: bu gece yine başladı aynı sesi çıkartmaya bu sefer sürekli değil de arar yapıyordu biraz daha azdı dün veteriner randevusu almıştım bu gün için veteriner ne dicek bakalım ona göre güncellicem

enver faruk şahin

Yeni Üye
SON GÜNCELLEME: bu gün götürdüm veterinere kursağında iltihap-mantar çıktı 2 şırınga kadar iltihap alındı sonuç olarak hiç vakit kaybetmeden veterinere gitmek gerekiyormuş

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba geçmiş olsun. İltihapı nasıl aldı? Mantar iç mantar mı,kurdak mantarı mıymış bişey dedi mi veteriner? İlaç verdi mi? Şu anda nasıl kuşunuz?

enver faruk şahin

Yeni Üye
Merhaba geçmiş olsun. İltihapı nasıl aldı? Mantar iç mantar mı,kurdak mantarı mıymış bişey dedi mi veteriner? İlaç verdi mi? Şu anda nasıl kuşunuz?
merhaba kursak mantarı dedi hatta enfeksiyonla mantar bir arda galiba şırınga yoluyla kursaktan alındı
veterinerin dediğine göre iki gün üç gün daha devam edebilir bu sesler
şu an kendini toparlamaya çalışıyor suyunu yemini yiyor
yarından itibaren tekrar ilaç kullanmaya başlıyacağız çünkü durumu çok ilerlemiş gitmeseydim kötü sonuçlarla karşılaşabilirmişiz

Üst Alt