• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum yem kusup siyah kaka ediyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

nursima

Aktif Üye
Merhaba iyi günler sabah 6-7 gibi kuşumun hiçbir sorunu yoktu konuşuyordu ediyordu sonra ben yattım kalktığımda kafesin İçinde ayağa topdaydı ama oynamıyordu sonra bir baktım yani kusuyor sonra yemedi halsizleşti falan bir vitamin verdim petshoptan alınmış Şimdi de siyah kaka ediyor
17181071353086731808878195330036.jpg
17181072375102134159160487787433.jpg

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Merhaba, farklı bir şey yedimi, yeminiz kapalı paketmi, grit kum mevcut mu kuşun sindirim sisteminde kanama olabilir. Röhnfried entrobac alıp 3 gün arka arkaya verin. Sipariş verirken gerwit multivitamin, bt amin forte acil durumlar içinde zeolit tozu ve el besleme mamasıda alın. Ürünleri bölünmüş olarak mamaist.com dan alabilirsiniz. Kuş yem yemiyorsa zeolitli elle besleme yapmanız gerekebilir. Aldığınız petshop vitamini direkt çöpe atın. Kuşa verdiğiniz tüm sular şişe su olsun, çeşme ya da arıtma değil. Yinede diğer arkadaşlarında yorumlarını bekleyebilirsiniz. Tabana temiz beyaz peçete serip güncel birikmiş dışkı eklermisiniz birde videosunu @Aslı Ö. @Semiha S. @Kübra Ö. @Şehmus BAKIR

nursima

Aktif Üye
Merhaba, farklı bir şey yedimi, yeminiz kapalı paketmi, grit kum mevcut mu kuşun sindirim sisteminde kanama olabilir. Röhnfried entrobac alıp 3 gün arka arkaya verin. Sipariş verirken gerwit multivitamin, bt amin forte acil durumlar içinde zeolit tozu ve el besleme mamasıda alın. Ürünleri bölünmüş olarak mamaist.com dan alabilirsiniz. Kuş yem yemiyorsa zeolitli elle besleme yapmanız gerekebilir. Aldığınız petshop vitamini direkt çöpe atın. Kuşa verdiğiniz tüm sular şişe su olsun, çeşme ya da arıtma değil. Yinede diğer arkadaşlarında yorumlarını bekleyebilirsiniz. Tabana temiz beyaz peçete serip güncel birikmiş dışkı eklermisiniz birde videosunu @Aslı Ö. @Semiha S. @Kübra Ö. @Şehmus BAKIR
Kuş farklı bir şey yemedi Yani bir tane kum mevcut ama hani ondan da olabilirmiş Babam diyor onu verme dediklerinizi almaya özen gösteririm şu an kabarmış duruyor kakasını çekip atayım
17181220724994777706616737915572.jpg

17181221449401689560114981644791.jpg Bir de kusması hala devam ediyor arada sırada veteriner bulunduğumuz yere uzak olduğu için götüremiyorum da

nursima

Aktif Üye
Ha bir de benim kuşum çok konuşkan bir kuştu ama şimdi konuşmuyor konuşmayı bırakın ötmüyor bile önceden kuş sesi açınca öterdi

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuşlar bazen hastalıklarını gizler. Bunu anlamak için çok sıkı takip etmek gerek. Eğer zehirlenme gibi durum yoksa bir anda olduğunu düşünmüyorum. Yemesi içmesi nasıl. Videosunu ekleyebilir misiniz. Streamable.com üzerinden ekleyip linkini burada mesaj bölümünde paylaşın.

nursima

Aktif Üye
Kuşlar bazen hastalıklarını gizler. Bunu anlamak için çok sıkı takip etmek gerek. Eğer zehirlenme gibi durum yoksa bir anda olduğunu düşünmüyorum. Yemesi içmesi nasıl. Videosunu ekleyebilir misiniz. Streamable.com üzerinden ekleyip linkini burada mesaj bölümünde paylaşın.
Şu an durgun bir şekilde oturuyor Yeme zaten hani kendi isteğiyle bir iki kere yedi ama yedikten sonra kusuyor bazen kusmuyor ama yani bir iki üç defa yediğinde kusmamıştı Az önce elektrikli soba yaktım Biraz kendine geldi aşkım falan dedi Şimdi kapattım yine Durgun bir şekilde oturuyor

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Şu an durgun bir şekilde oturuyor Yeme zaten hani kendi isteğiyle bir iki kere yedi ama yedikten sonra kusuyor bazen kusmuyor ama yani bir iki üç defa yediğinde kusmamıştı Az önce elektrikli soba yaktım Biraz kendine geldi aşkım falan dedi Şimdi kapattım yine Durgun bir şekilde oturuyor
Video ekler misiniz👍
1718132352500.png

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Yarın yemeğe başladığında ekleyebilirim Yani tabii yerse yemezse de zaten kendi elimle yedireceğim veya mama falan alacağım
Geçmiş olsun, eğer şuana kadar hiç yemedi ise sizin şuanda onu beslemeniz gerekir çünkü maalesef insanlar gibi değiller en fazla 2 gün aç kalabilirler, şuanda haşlanmış yumurta, daldarı verebilirsiniz aspur da olur sevdiği şeylerden, eğer ki yiyorsa zaten dışkı zamanla gerekli takviyeler ile düzelecektir , evde mama yapımı için ; 13-15 dk haşlanmış yumurta sarısını ezin ve biraz su ekleyerek yoğurt kıvamına getirin eğer varsa biraz mısır unu ekleyebilirsiniz, şırıngaya çekip veya kaşıkla yedirmeye çalışın, tekrar geçmiş olsun

nursima

Aktif Üye
Geçmiş olsun, eğer şuana kadar hiç yemedi ise sizin şuanda onu beslemeniz gerekir çünkü maalesef insanlar gibi değiller en fazla 2 gün aç kalabilirler, şuanda haşlanmış yumurta, daldarı verebilirsiniz aspur da olur sevdiği şeylerden, eğer ki yiyorsa zaten dışkı zamanla gerekli takviyeler ile düzelecektir , evde mama yapımı için ; 13-15 dk haşlanmış yumurta sarısını ezin ve biraz su ekleyerek yoğurt kıvamına getirin eğer varsa biraz mısır unu ekleyebilirsiniz, şırıngaya çekip veya kaşıkla yedirmeye çalışın, tekrar geçmiş olsun
Teşekkür ederim ama Normalden daha fazla yiyor Saat 4 gibi kalktım Baktım Yani saat 5.30 olana kadar en fazla bir 6-7 kere 7 saat 11.00 gibi de yedi Şimdi de yiyor Bu arada kakası da düzenli kusma da yok artık anlamadım bir şekilde oldu bunlar Sadece halsizliği var ufaktan da olsa yani Galiba üşümüştü tam bilmiyorum Elektrikli sobayı yaktığında kendine geliyordu Çünkü şu an biraz daha iyi Düne göre yani anlamadım Ne oldu Nasıl oldu Nasıl geçti ama sobanın bir etkisi olduğuna inanıyorum şu an kakası eski halinde yeşil ama arada kafasını öne doğru atıyor kusmuyor yani onu belirteyim Dün hiçbir şeye tepki vermiyordu bugün konuşuyor Babam dedi ki biraz suyuna limon kattıktan sonra böyle olmuş olabilir ya da sobanın etkisidir

nursima

Aktif Üye
Teşekkür ederim ama Normalden daha fazla yiyor Saat 4 gibi kalktım Baktım Yani saat 5.30 olana kadar en fazla bir 6-7 kere 7 saat 11.00 gibi de yedi Şimdi de yiyor Bu arada kakası da düzenli kusma da yok artık anlamadım bir şekilde oldu bunlar Sadece halsizliği var ufaktan da olsa yani Galiba üşümüştü tam bilmiyorum Elektrikli sobayı yaktığında kendine geliyordu Çünkü şu an biraz daha iyi Düne göre yani anlamadım Ne oldu Nasıl oldu Nasıl geçti ama sobanın bir etkisi olduğuna inanıyorum şu an kakası eski halinde yeşil ama arada kafasını öne doğru atıyor kusmuyor yani onu belirteyim Dün hiçbir şeye tepki vermiyordu bugün konuşuyor Babam dedi ki biraz suyuna limon kattıktan sonra böyle olmuş olabilir ya da sobanın etkisidir
Şurada 7 saat yazıyor ama yedi
Normal yazı ile yedi

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Ha bu arada bazen göğsünü şişiriyor ve dışkısından koku geliyor dışkısı yeşil Onun dışında bir sıkıntımız yok bazen uyulamak istiyor
Video ve peçete üzerine yapmış dışkı resmi bekliyoruz 👍

nursima

Aktif Üye
Video ve peçete üzerine yapmış dışkı resmi bekliyoruz 👍
17182111201736189150337605907250.jpg dışkısı şu şekilde Dün bayağı karaydı ne şekil bir video bekliyorsunuz yemek yerken mi yoksa oynarken veya konuşurken mi Çünkü şöyle bir şey var şimdi biraz duruldu yine Durgun gibi ama hani bundan bir yarım saat önce normaldi yine Hani konuşuyordu ediyordu falan şimdi biraz yem öyle oturuyor gözlerini kapatıp ama bugün ilk defa oldu gözlerini kapatması yani bu ilk bugün öyle yani

nursima

Aktif Üye
4-5 kere denedim olmadı hem buradan hem de attığınız siteden Yani şöyle diyeyim video bekliyorsunuz Evet ama gelmiyor yani yapamıyorum ya da olmuyor Şimdi benim kuşum yemini iki kere yedi iki kez suyu içti şimdi uçuyor yani uçuyor derken de bir yerde Durmuş konuşuyor duvarla öyle yani

nursima

Aktif Üye
4-5 kere denedim olmadı hem buradan hem de attığınız siteden Yani şöyle diyeyim video bekliyorsunuz Evet ama gelmiyor yani yapamıyorum ya da olmuyor Şimdi benim kuşum yemini iki kere yedi iki kez suyu içti şimdi uçuyor yani uçuyor derken de bir yerde Durmuş konuşuyor duvarla öyle yani
Ayrıca zaten hani eski hali gibi ama hani şeyden korkuyorum bu kuruma hastalığında ilk 48 saat içinde korkmak lazımmış ondan korkuyorum Ama şu an hani eski halinde eski keyfi yerinde konuşuyor yemini yiyor suyunu içiyor mutlu ötüyor kakası iyi ama bir daha olursa ne yapmam lazım Nasıl geçer Onu bilmiyorum

nursima

Aktif Üye
Ha bir de şeyden korkuyorum Ben cuma günü köye gideceğim yani bayramın 1 gününe kadar veya 2 gününe kadar köydeyim Babam 1 veya 2 gününe kadar yanında bir şey olursa diye korkuyorum gitmek zorundayım gibi bir şey neredeyse o yüzden gitme demeyin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...