budgiesandcats
Yeni Üye
- Hastalık Belirtileri
- 7-8 tane yem çıkardı kursağından. Bunun öncesi hafif hafif hapşırdı sonra öğürme hareketi yapmaya başladı aynı anda ve kokusuz salyalı şekilde çıkardı.
- Hastalık Belirti Tarihi
- 22 Tem 2026
7-8 tane yem çıkardı kursağından. Bunun öncesi hafif hafif hapşırdı sonra öğürme hareketi yapmaya başladı aynı anda ve kokusuz salyalı şekilde çıkardı taneleri.
Bu olmadan önce tüneğinde duruyordu uçuyordu olduktan sonra da keyfinden bir şey kaybetmedi yine uçtu ve hareketli, kabarma durumu yok. Hatta az önce yem kabına tekrar gitti ve birkaç bir şey yedi. Gözlemim altında sadece ilk kuşum olduğu için bu arada olan bir şey mi yoksa bayağı sıkıntı bir şey mi bilmiyorum.
Yaptığım bir değişiklik varsa sebzeli yem vermeyi haftada 5-6 güne çıkardım. Kuş veterineri diye bir hesap var o vermekten korkmayın ishal olarak gördüğünüz şey sebzenin suyu diyince aklıma yatmıştı. Ama çok yıpratmasın diye 3 4 tane aspur koyuyorum hep.
Dün kokuya maruz kaldı 2 kere pencereye çıkardım temiz hava alsın diye acaba kokuya maruz kalmanın bir etkisi mi bilmiyorum 2.ve 6.saatler kritikti atlattık diye düşünüyordum.
Şuanlık dışkısında bir problem yok.
1 haftadır verdiğim yemleri elekten geçirip veriyorum tozu gitsin diye.
Günde 2 kere suyu değiştiriliyor ve su kabını sirkeyle yıkıyorum.
Asla insan yemeği vermiyorum.
Bu olmadan önce tüneğinde duruyordu uçuyordu olduktan sonra da keyfinden bir şey kaybetmedi yine uçtu ve hareketli, kabarma durumu yok. Hatta az önce yem kabına tekrar gitti ve birkaç bir şey yedi. Gözlemim altında sadece ilk kuşum olduğu için bu arada olan bir şey mi yoksa bayağı sıkıntı bir şey mi bilmiyorum.
Yaptığım bir değişiklik varsa sebzeli yem vermeyi haftada 5-6 güne çıkardım. Kuş veterineri diye bir hesap var o vermekten korkmayın ishal olarak gördüğünüz şey sebzenin suyu diyince aklıma yatmıştı. Ama çok yıpratmasın diye 3 4 tane aspur koyuyorum hep.
Dün kokuya maruz kaldı 2 kere pencereye çıkardım temiz hava alsın diye acaba kokuya maruz kalmanın bir etkisi mi bilmiyorum 2.ve 6.saatler kritikti atlattık diye düşünüyordum.
Şuanlık dışkısında bir problem yok.
1 haftadır verdiğim yemleri elekten geçirip veriyorum tozu gitsin diye.
Günde 2 kere suyu değiştiriliyor ve su kabını sirkeyle yıkıyorum.
Asla insan yemeği vermiyorum.