• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! kuşum ölüyor yardım

mentquik

Paylaşımcı
Fayda etmez bu, cildi yakar, Dr animal yada crystalin sprey dezenfekte eder antibakteriyeldir
tamamdır abla. Kuşumun son durumu, mamadan sonra biraz uyudu, sonra uyandı yem yedi çok az. şu an dal darı yiyor. ama hani doyacak kadar değil. dal darının önünde 5 dk uyuyor sonra uyanıyor bir daha yiyor. kursağını elledim yumuşak hamur gibi. 9da uyuyorlar sabah 9da uyandırıyoruz. Birazdan uyur yani, uyumadan önce besleyeyim mi yoksa kalsın mi abla. Ve durumu nasıl sence şu an

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
tamamdır abla. Kuşumun son durumu, mamadan sonra biraz uyudu, sonra uyandı yem yedi çok az. şu an dal darı yiyor. ama hani doyacak kadar değil. dal darının önünde 5 dk uyuyor sonra uyanıyor bir daha yiyor. kursağını elledim yumuşak hamur gibi. 9da uyuyorlar sabah 9da uyandırıyoruz. Birazdan uyur yani, uyumadan önce besleyeyim mi yoksa kalsın mi abla. Ve durumu nasıl sence şu an
Maşallah SüphanAllah ablacığım 🤲🤲
Zeolit ve entrobac toparlanır diye düşünüyorum
Gece uyusada uyandır tekrar besle lütfen
Sadece mama ver bu sefer 🤗 aç uyumasın

mentquik

Paylaşımcı
Maşallah SüphanAllah ablacığım 🤲🤲
Zeolit ve entrobac toparlanır diye düşünüyorum
Gece uyusada uyandır tekrar besle lütfen
Sadece mama ver bu sefer 🤗 aç uyumasın
tamamdır abla çok teşekkür ederim. Sayenizde kurtuldu yavrucak. Yarın ki durumunu haber ederim abla aksi bir durum olursa🙏🏻🥰

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
tamamdır abla çok teşekkür ederim. Sayenizde kurtuldu yavrucak. Yarın ki durumunu haber ederim abla aksi bir durum olursa🙏🏻🥰
Rica ederim geçmiş olsun, şifa bulur inşallah ablacım, emeğine yüreğine sağlık 🤗🤲🥰

mentquik

Paylaşımcı
Rica ederim geçmiş olsun, şifa bulur inşallah ablacım, emeğine yüreğine sağlık 🤗🤲🥰
Abla günaydın, ben bu çocuğa mama yediremiyorum aparat sürekli tıkanıyor. Dal darıyı gördügün kadar yemiş, elma koydum şimdi yer inşallah. Dişisinin yanına getirdim canlandı, dün canlanmıyordu. Ama aparat sorununu cözemiyorum, su gibi yaparsam akıyor onun dışında akmıyor. Aparatsızda yemiyor

Ekli dosyalar

Sati

Tutkulu
Kıdemli Üye
Merhabalar,
Geçmiş olsun.

Konunuzu okudum da şu kısıma takıldım;
"kursağını elledim yumuşak hamur gibi"

bu durum sabah uyandıgında açken mevcut ise kuşunuz kursak mantarıdır.
Ve ilerlemiş durumdadır probiyotik veya başka bir unsur ile iyileştiremezsiniz tedevi gerekir.

Umarım bahsettiğim durum söz konusu değildir.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Abla günaydın, ben bu çocuğa mama yediremiyorum aparat sürekli tıkanıyor. Dal darıyı gördügün kadar yemiş, elma koydum şimdi yer inşallah. Dişisinin yanına getirdim canlandı, dün canlanmıyordu. Ama aparat sorununu cözemiyorum, su gibi yaparsam akıyor onun dışında akmıyor. Aparatsızda yemiyor
Aparatı iyce temizle ablacığım iğne ile temizleyebilirim muhtemelen içinde kalmış
Temizledikten sonra cezvede 5 dk kaynat steril olsun
Maşallah iştah geliyor inşallah 🤗👍

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhabalar,
Geçmiş olsun.

Ve ilerlemiş durumdadır probiyotik veya başka bir unsur ile iyileştiremezsiniz tedevi gerekir.

Mantar gibi durumlarda kursakta mama kalır sindirme olmazsa bir kısım sertleşir taş gibi olur, ben mantar olduğunu düşünmüyorum 🤗
Eşkime koku çok olur

mentquik

Paylaşımcı
Merhabalar,
Geçmiş olsun.

merhaba hocam, teşekkür ederiz.

mentquik

Paylaşımcı
Aparatı iyce temizle ablacığım iğne ile temizleyebilirim muhtemelen içinde kalmış
Temizledikten sonra cezvede 5 dk kaynat steril olsun
Maşallah iştah geliyor inşallah 🤗👍
Abla temizledim 5 dakikada kaynattım ama olmuyor. Hava yapıyor sürekli akmıyor mama. Hayvan tamamen aç diyemem yiyor ama o yedigi yetmez.

mentquik

Paylaşımcı
Mantar gibi durumlarda kursakta mama kalır sindirme olmazsa bir kısım sertleşir taş gibi olur, ben mantar olduğunu düşünmüyorum 🤗
Eşkime koku çok olur
Hiçbiri yok hocam çok şükür, bulutun şu an tek sorunu hem çok sıcak derisi, hemde iştahı az.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Abla temizledim 5 dakikada kaynattım ama olmuyor. Hava yapıyor sürekli akmıyor mama. Hayvan tamamen aç diyemem yiyor ama o yedigi yetmez.
Aparatı değiştir ablacığım o zaman
Şiringa ile gaga kenarından da verebilirsin tıkanma olmaz, Zeolit ile beraber kayar, çok cıvık olmasın

mentquik

Paylaşımcı
Şiringa ile gaga kenarından da verebilirsin tıkanma olmaz, Zeolit ile beraber kayar, çok cıvık olmasın
değiştirdim abla bu 3. aparat ama tıkanıyor bence mama ile ilgili. Benimde dizim sakat cok çıkamıyorum dışarıya, evde hazır mama yapamaz mıyım?

Sati

Tutkulu
Kıdemli Üye
Eşkime koku çok olur
Haklısın hocam katılıyorum, ilk evrelerde yumuşak olarak kursak şiş oluyor bu duruma benzettim sadece
Düşündüğüm değildir umarım.

mentquik

Paylaşımcı
Abla merhaba, gaga kenarından vermeyi denedim her şeyi deneyim ama hayvan yemiyor. Aparat tıkanıyor. Ne yapacağımı şaşırdım napıcam ben hayvan aç

mentquik

Paylaşımcı
Abla sence veterinere mi götüreyim yoksa baska bir yerden baska bir aparat ve mama mı alayım

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Abla sence veterinere mi götüreyim yoksa baska bir yerden baska bir aparat ve mama mı alayım
Aparatsız ver ablacığım riski az ve yutar diye düşünüyorum, aparat da alabilirsin
Veteriner direk antibiyotik verir yine sen ne bilirsin
Ben zeolit tozu tedavisi tercih ederim
Mama A21 mi yoksa mamaist.com yoğun bakım maması mı

mentquik

Paylaşımcı
Aparatsız ver ablacığım riski az ve yutar diye düşünüyorum, aparat da alabilirsin
Veteriner direk antibiyotik verir yine sen ne bilirsin
Ben zeolit tozu tedavisi tercih ederim
Mama A21 mi yoksa mamaist.com yoğun bakım maması mı
Abla aparatsız veriyorum da yemiyor. Çok korkak bir kuş bulut elime aldıgım an sadece kacmaya odaklanıyor.

Aparat değiştiricem abla, mamaist.comdan mama alsam da gelmesini bekleyene kadar kuş çok zayıflayacak. Evde ki mama chichi diye bir mama

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Abla aparatsız veriyorum da yemiyor. Çok korkak bir kuş bulut elime aldıgım an sadece kacmaya odaklanıyor.

Aparat değiştiricem abla, mamaist.comdan mama alsam da gelmesini bekleyene kadar kuş çok zayıflayacak. Evde ki mama chichi diye bir mama
O zaman A21 mamaya geç ve aparat değişikliği yap ablacığım

Üst Alt