• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! kuşum ölüyor yardım

mentquik

Paylaşımcı
Günaydın ablacım 🤗 Çok iyi metabolizma çalışıyor maşallah SüphanAllah 🤗🤲
Boş görünce tekrar besleyebilirsin, az fazla besle dolsun
Bende boş görünce korktum abla dedim bu çocuğun yedikleri niye durmuyor😀 çok şükür, abla 4ml iyi mi sence.

Bir de ben hiç onu su içerken görmüyorum ama sence içiyor mudur ona göre 1-2 damla su da vereyim

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Bende boş görünce korktum abla dedim bu çocuğun yedikleri niye durmuyor😀 çok şükür, abla 4ml iyi mi sence.

Bir de ben hiç onu su içerken görmüyorum ama sence içiyor mudur ona göre 1-2 damla su da vereyim
🥰 Arada suda ver ablacığım, kursak dolunca bırakırsın 4 ml yer🥰👍

mentquik

Paylaşımcı
Abla merhaba günaydın, nasılsın iyi misin🥰

Abla bulut Pazar günü hastalanmıştı, bugün Cuma. Hâlâ aman aman bir ilerleme yok, hâlâ yem ve dal darı yemiyor. Yumurta vs verirsem 4-5 ısırık alıp bırakıyor. Ben elde besliyorum. Zeolit ve entrobacıda öglen 12-1 beslerken veriyorum ama hâlâ yem yemeye başlamadı.

Merhaba, daha öncesinde erkek kusumun kuşumun gövdesinde mavilik oldugunu ic parazit suphesi oldugunu soyledigim bir konu acmistim. ama dışkılari vs normaldi genetik olabilir denmisti cunku yavruda da ayni durum vardi. Ama bu sabahtan beri kuşum asagida ki gorselde ki gibi yatiyor. disi kus yanina gidince kafalarini kasiyorlar karsilikli ve erkek kusum disi kusumu 1-2 kez agzina kusuyor daha beslemiyor. yem yiyor salatalik verdim onuda yiyor ama gidip en asagiya yatiyor cok hizli nefes alip veriyor. kilosu cok denmisti onunla mi alakali onuda bilmiyorum asla boyle yatmaz neden su an boyle yatiyor lutfen yaedim eder misini.
Kuşu acilen egzotik veterinerine götürmelisin hangi şehirdesin söyle ben sana egzotik veterineri bulayım hemen

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
veterinerlik bir durum olmadığını düşünüyoruz teşekkür ederim yinede
Merhaba geçmiş olsun bence bir kanatlı uzmanına götürün yem yemiyorsa mutlaka bir rahatsızlığı vardır. Zaman kaybetmeyin

mentquik

Paylaşımcı
Merhaba geçmiş olsun bence bir kanatlı uzmanına götürün yem yemiyorsa mutlaka bir rahatsızlığı vardır. Zaman kaybetmeyin
Merhaba teşekkür ederim abla. Yem hiç yemiyor değil, yiyor ama az bişey yiyor doyacak kadar yemiyor. Kanatlı bir uzmana götürdüm ilk gün ama takviye vermemi söyledi zaten takviyeyi evde veriyorum.

mentquik

Paylaşımcı
Abla merhaba, bugun kusun agzindan kan geldi. Panikle veterinere gittim, bakteriyel enfeksiyon olmus solunum yolundan dedi. Kuşuda sen yaralamışsın aparatla ama bişey olmaz dedi. Amoklavin antibiyotik verdi sabah aksam 2 damla ver dedi. Ağladığımı görünce, ölebilir kendini bunada hazırla çünkü hayvan çok şişmiş dedi. Zeolit ve entrobac kullanma bu kuşa etki etmemiş dedi. 10 gün sonra kontrole getir bakalım dedi ama cok para aldı abla, kontrole götüremeyebilirim hem sakatım hem durumumuz çok yok.

mentquik

Paylaşımcı
Abla merhaba, bugun kusun agzindan kan geldi. Panikle veterinere gittim, bakteriyel enfeksiyon olmus solunum yolundan dedi. Kuşuda sen yaralamışsın aparatla ama bişey olmaz dedi. Amoklavin antibiyotik verdi sabah aksam 2 damla ver dedi. Ağladığımı görünce, ölebilir kendini bunada hazırla çünkü hayvan çok şişmiş dedi. Zeolit ve entrobac kullanma bu kuşa etki etmemiş dedi. 10 gün sonra kontrole getir bakalım dedi ama cok para aldı abla, kontrole götüremeyebilirim hem sakatım hem durumumuz çok yok.
poposunda da dıskılar yapışmıs ve mamada yemiyor artik, agizindan geri atiyor hocam ben napıcam stresten ağlamaktan cok yoruldum

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba veteriner herhangi bir analiz yaptı mı ?

mentquik

Paylaşımcı
burada anlattım abla,

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye

mentquik

Paylaşımcı
Okudum ama herhangi bir analiz yapıldığı yazılmıyor yani dışkı kursak analizi yaptı mı neye göre bakteri olduğunu söyledi veteriner
Abla kuşun sagından bakti solundna baktı kanat altlarina bakti. Gövdesine dokundu vs 10 saniye sürmedi, bakteriyel enfeksiyon olmuş çok şişmiş dedi, dışkısı vardı çantada onada baktı.

mentquik

Paylaşımcı
Okudum ama herhangi bir analiz yapıldığı yazılmıyor yani dışkı kursak analizi yaptı mı neye göre bakteri olduğunu söyledi veteriner
Aparatla kanatmışsın ondan kan gelmiş bisey olmaz dedi, amoklavin derdi antibiyotik.

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Abla kuşun sagından bakti solundna baktı kanat altlarina bakti. Gövdesine dokundu vs 10 saniye sürmedi, bakteriyel enfeksiyon olmuş çok şişmiş dedi, dışkısı vardı çantada onada baktı.
Anladım ablacığım Ama analiz yapmadan bakteri olduğunu düşünemeyiz yani böyle gözle teşhis edilmez

mentquik

Paylaşımcı
Anladım ablacığım Ama analiz yapmadan bakteri olduğunu düşünemeyiz yani böyle gözle teşhis edilmez
Abla ben napıcam, çevremde başka veteriner yok, kuşlarımı çok seviyorum onlarin Allaha bizlere emaneti ama bende sakatım dizimden yürüyemiyorum. Ve maddi durumumuz da iyi değil. Evde zeolit var entrobac var amoklavin var. Dal darı vs her seyleri var b vitamini gerwit formix vs aklina gelen her sey var abla. Ama yok kuş hic bir sekilde düzelmiyor. Kendimi yedim bitirdim bugün aglamaktan, ölsün istemiyorum daha küçücük 3 yasında. Whatsappdan Şehmus abiye yazdım zaten inşallah iyileşir ama sence tahminin ne abla ne yapmalıyım iyileşmesi için veya iyilesir mi çok mu geç

mentquik

Paylaşımcı
Abla ben napıcam, çevremde başka veteriner yok, kuşlarımı çok seviyorum onlarin Allaha bizlere emaneti ama bende sakatım dizimden yürüyemiyorum. Ve maddi durumumuz da iyi değil. Evde zeolit var entrobac var amoklavin var. Dal darı vs her seyleri var b vitamini gerwit formix vs aklina gelen her sey var abla. Ama yok kuş hic bir sekilde düzelmiyor. Kendimi yedim bitirdim bugün aglamaktan, ölsün istemiyorum daha küçücük 3 yasında. Whatsappdan Şehmus abiye yazdım zaten inşallah iyileşir ama sence tahminin ne abla ne yapmalıyım iyileşmesi için veya iyilesir mi çok mu geç
Veteriner öyle bir konuştu ki 5 gram umudum vardı o da yok oldu, sanki hayvan ölmüş gibi ağlıyorum sabahtan beri

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Ablacığım analiz yapılmış olsaydı antibiyotiği kullan derdim ama analiz yapılmamış Hani veterinerinde bir bildiği vardır demekten başka elimden bir şey gelmiyor İstanbul'daysan istersen Şehmuz Bey'e götür En azından o daha rahat Besler iletişime geç istersen Şehmuz Bey'le

mentquik

Paylaşımcı
Ablacığım analiz yapılmış olsaydı antibiyotiği kullan derdim ama analiz yapılmamış Hani veterinerinde bir bildiği vardır demekten başka elimden bir şey gelmiyor İstanbul'daysan istersen Şehmuz Bey'e götür En azından o daha rahat Besler iletişime geç istersen Şehmuz Bey'le
Yazdım abla akşam Şehmus abiye bakalım ne diyecek. Teşekkür ederim abla dua et ölmesin lütfen

Üst Alt