• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum muhtemelen ishal

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yem olarak aspur al kanarya demir aktardan ek olarak bağırsak antiseptiği kullanabilirsin kuşta çok ciddi bir durum yok endişe etme yeni başlayan bir durum. İlk olarak acele tedavi olsun istiyorsan kaynar suya bir yemek kaşığı yarısı kadar pirinç kat beklet o sırada suluğunu çıkart 6 saat sonra pirin suyunu suluğuna koy ver içsin. İlaç olarakta Neo terramycn alabilirsin. Suyuna 1 mercimek tanesi kadar 24 saatten fazla bekletme kafeste ilacı. İlacı vermeden önce akşam suluğu alıyorsun sabah ilaçlı suyu takıyorsun 1 haftada 2 günde bir kullan birgün ilaçlı su birgün normal su şeklinde sonrasında vitamin takviyesi yapman lazım aynı şekilde suyu al geceden. Sabah vitaminli su ver yanında kuş varsa al tek dursun

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Çok ciddi olmadığı için hafif ilaç önerdim düzelmezse bir hafta içinde güncelleme yap antibiyotik yerine bağırsak antiseptiği öneriyim

EnesGenç

Eski Forumcu
Suyu suzulmemis meyve ve sebzelerden mama ve ya verilirse silinmeden bu durumlar kacinilmazdir

Abdullah Aydoğan

Aktif Üye
Yem olarak aspur al kanarya demir aktardan ek olarak bağırsak antiseptiği kullanabilirsin kuşta çok ciddi bir durum yok endişe etme yeni başlayan bir durum. İlk olarak acele tedavi olsun istiyorsan kaynar suya bir yemek kaşığı yarısı kadar pirinç kat beklet o sırada suluğunu çıkart 6 saat sonra pirin suyunu suluğuna koy ver içsin. İlaç olarakta Neo terramycn alabilirsin. Suyuna 1 mercimek tanesi kadar 24 saatten fazla bekletme kafeste ilacı. İlacı vermeden önce akşam suluğu alıyorsun sabah ilaçlı suyu takıyorsun 1 haftada 2 günde bir kullan birgün ilaçlı su birgün normal su şeklinde sonrasında vitamin takviyesi yapman lazım aynı şekilde suyu al geceden. Sabah vitaminli su ver yanında kuş varsa al tek dursun
Öncelikle teşekkür ederim şuan yem olarak aspur yulaf sağlık tohumu ve ak darı karışımı yem var önünde ek olarak dal darı var bugün avidiar başlamıştım yarın dediğiniz gibi Neo terramycn de alirim. Dün akşam pirinç suyu vermiştim zaten bugün ilaç başladığım için aldım onu şuan bı sulukta ilaç diğerinde de entrobac var uygun mu

Abdullah Aydoğan

Aktif Üye
Suyu suzulmemis meyve ve sebzelerden mama ve ya verilirse silinmeden bu durumlar kacinilmazdir
Aslında erkek olan kuşum alışkındı. Bu dişi kuşu 10 gün falan oluyo eş için aldım.mama takviyesine basliyim dedim ama sanırım alışkın olmadığı için sindirim sistemini bozdum😔 inşallah düzelir 2 gündür ailecek çok üzüldük valla

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Öncelikle teşekkür ederim şuan yem olarak aspur yulaf sağlık tohumu ve ak darı karışımı yem var önünde ek olarak dal darı var bugün avidiar başlamıştım yarın dediğiniz gibi Neo terramycn de alirim. Dün akşam pirinç suyu vermiştim zaten bugün ilaç başladığım için aldım onu şuan bı sulukta ilaç diğerinde de entrobac var uygun mu
İkisini birlikte verme

Abdullah Aydoğan

Aktif Üye
Ekli dosyayı görüntüle 13983
Arkadaşlar merhaba bu sabah itibariyle ishal olan kuşumun dışkısı bu şekilde anlamadım iyiye mı gidiyor kötüye mı bulunduğum yerde neo terramycn bulamadım. Avidiar kullanıyorum bugün 3. günü iştah da problem yok ama halsizlik ve uyku hali devam ediyor. Ve kabarık duruyor

Bahar Y.

Müdavim

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Ekli dosyayı görüntüle 13983
Arkadaşlar merhaba bu sabah itibariyle ishal olan kuşumun dışkısı bu şekilde anlamadım iyiye mı gidiyor kötüye mı bulunduğum yerde neo terramycn bulamadım. Avidiar kullanıyorum bugün 3. günü iştah da problem yok ama halsizlik ve uyku hali devam ediyor. Ve kabarık duruyor
Rengi çok koyu kanlı ishal gibi bu hayvana daha farklı ilaçlar lazım kardeşim Beni aşar o konuda koksidozla karşılaşmadım @Şehmus BAKIR abim ilgilensin

Bahar Y.

Müdavim
Eğer ki tahminim doğruysa coxidin ilaç kullanılabilir fakat diğer üyelerin yorumlarını beklemekte fayda var, bu arada kuşunuz yiyor gibi görünüp yemiyor olabilir o yüzden aç kalmamasını dikkat edin mutlaka

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Kan olduğu kanaatindeyim hangi ilaco kullanırsan kullan AVİT-K kesinlikle temin edip ver kardeşim bağırsak büyük ihtimalle tahrip olmuş renk o yüzden öyle

Abdullah Aydoğan

Aktif Üye
Teşekkür ederim çok sağolun bugün götüremem görevdeyim ama yarın bi veterinere gideceğim ama bulunduğum yerde kanatlılar için bı vet bulmam zor gibi yinede götüreceğim verdiği ilaçları kullanmadan burada paylaşırım tekrar ilginiz için teşekkür ederim. @Şehmus BAKIR abi yardımcı olursan çok memnun olurum

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Teşekkür ederim çok sağolun bugün götüremem görevdeyim ama yarın bi veterinere gideceğim ama bulunduğum yerde kanatlılar için bı vet bulmam zor gibi yinede götüreceğim verdiği ilaçları kullanmadan burada paylaşırım tekrar ilginiz için teşekkür ederim. @Şehmus BAKIR abi yardımcı olursan çok memnun olurum
En doğrusu götürmen olacaktır bahsr kardeşimin dediği gibi koksidoz var yani kanlı ishal olarak geçer bu durum insanlarda virüstür bulaşıcı hastalıktır sağlıklı kuşlarada bulaşır. AVİT K önermemdeki amaç ise k vitamini kanın pıhtılaşma süresini azaltır kanamayı durdurur o sebeple. Ve şunuda belirteyim koksidoz var diyecektir b.ihtimalle veteriner probiyotik al. Hastalık tedavisi bitiminde 3 gün peş peşe probiyotik ver yarım suluğa bir mercimek tanesi kadar. Ne kadar iyidir bilmiyorum bunun altını çizeyim ama benim ilaç temini ettiğim arkadaş coco geel adında toz bir ilaç önerisinde bulundu :) geçmiş olsun. Veteriner yoksa burdan adını verdiğimiz ilaçları bulmanda biraz zor.

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Bu hastalığında en başlı tedavisi rutin temizlik kardeşim temiz tut kafesi. Dışkı birikmesin

Abdullah Aydoğan

Aktif Üye
Aynen dün neo terramycn aradım bulamadım. Probiyotik olarak entrobac var elimde aynı işi görür herhalde

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Aynen dün neo terramycn aradım bulamadım. Probiyotik olarak entrobac var elimde aynı işi görür herhalde
Görür şuan versende tek başına probiyotik iş yapmaz tedavi uygulanması şart veteriner kliniği varsa veterinerle konuş kuşunuda göster üretici arkadaşlar koksidoz teşhisi koydu etken maddeleri aynı bir ilaç verirmisiniz dersen verirler diye düşünüyorum ellerinde vardır koksidoz sadece kuşlarda olan bir hastalık değil kuşun ağırlığına göre dengeler verir. Tekrar belirteyim AVİT-K nettende sipariş verebilirsin bu vitamini versende iyi olur :)

Abdullah Aydoğan

Aktif Üye
Bu hastalığında en başlı tedavisi rutin temizlik kardeşim temiz tut kafesi. Dışkı birikmesin
Aslında rutin temizlik yapıyoruz kafese ama şu ara biraz kirli onunda sebebi hasta olduğu için çok fazla rahatsız edip iyice strese sokmak istemiyorum altını temizliyorum sadece