• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum hasta

Canvi

Yeni Üye
Merhaba iyi günler. Kuşum yeniden nefes alırken tık tık sesi ve vik vik diye seslerde çıkarıyor. Önceden geceleri ses çıkarmıyordu ama 1 haftadır başladı. Arada bir hapşırıyor. Veterinere götürdü bugün annemler normal gibi bir şeyler söylemiş. Dün akşamki videolarını koyacağım. Watch unnamed | Streamable
Dışkı fotoğrafı elimde yok akşam eve geçince atabilirim.
@Aslı Ö. @Şehmus BAKIR @Demet bükay

Son düzenleme:

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
En son 13 Eylül de konunuza yazılmış. 13 Eylül den bu yana bu çocuğa ne gibi tedavi uygulandı neler verildi. Kısaca bahseder misiniz.

Canvi

Yeni Üye
En son 13 Eylül de konunuza yazılmış. 13 Eylül den bu yana bu çocuğa ne gibi tedavi uygulandı neler verildi. Kısaca bahseder misiniz.
O zaman iki ilaç verdi enjektörle ve nebülizatör ile ventolin cortair kullanmamı istedi 3 gün. İlaçların ismini sormayı unuttum o ara isimlerini bilmiyorum. Düzelir gibi oldu ama geri başladı şikayetleri. Demiştim
Sonra tekrar götürdüm antibiyotiklik bir durumu yok dedi. 1 hafta ventolin cortair kullanın dedi dönüşümlü. Ondan sonra düzeldi gibi iyiydi. Ben entrobac, gerwit w, turbo respiratory, bt amin forte olsun düzenli kullanmaya çalıştım. Şimdi tüy döneminde zaten fakat 1 haftadır yeniden başladı önceden geceleri yoktu şimdi geceleri de tık tık vik vik sesi geliyor. Videodaki hareketi yaparken sanırım yem var ağzında

Son düzenleme:

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
O zaman iki ilaç verdi enjektörle ve nebülizatör ile ventolin cortair kullanmamı istedi 3 gün. İlaçların ismini sormayı unuttum o ara isimlerini bilmiyorum. Düzelir gibi oldu ama geri başladı şikayetleri. Demiştim
Sonra tekrar götürdüm antibiyotiklik bir durumu yok dedi. 1 hafta ventolin cortair kullanın dedi dönüşümlü. Ondan sonra düzeldi gibi iyiydi. Ben entrobac, gerwit w, turbo respiratory, bt amin forte olsun düzenli kullanmaya çalıştım. Şimdi tüy döneminde zaten fakat 1 haftadır yeniden başladı önceden geceleri yoktu şimdi geceleri de tık tık vik vik sesi geliyor. Videodaki hareketi yaparken sanırım yem var ağzında
Videoda kusma hareketi yapıyor. Kusuyor mu gün içinde. Kursak mantarı solunumu tetikliyor olabilir. Dış parazit yapıldı mı. Hekimin teşhisi ne oldu da antibiyotik verdi. Röntgeni çekildi mi. Kusma var ise antifungal içerikli bir ilaç kullanımı uygun olur diye düşünüyorum. Ama solunumda problem tam olarak ciğerlerle mı alakalı yoksa mantar mı tetikliyor onu anlamak için gerekli tetkikler olması lazım.

Canvi

Yeni Üye
Videoda kusma hareketi yapıyor. Kusuyor mu gün içinde. Kursak mantarı solunumu tetikliyor olabilir. Dış parazit yapıldı mı. Hekimin teşhisi ne oldu da antibiyotik verdi. Röntgeni çekildi mi. Kusma var ise antifungal içerikli bir ilaç kullanımı uygun olur diye düşünüyorum. Ama solunumda problem tam olarak ciğerlerle mı alakalı yoksa mantar mı tetikliyor onu anlamak için gerekli tetkikler olması lazım.
Evet bu kusma hareketini dün işten gelince fark ettim yeni başladı ondan önce yoktu. Ailem de arada yem çıkardığını söyledi her zaman yem çıkarmıyor çıkarmadan geri yutuyor sanki ve gagasını kokladım biraz koku vardı. Dış parazit yaptık vilmectin almıştım. Bir de tüy döneminde zaten halsiz ondan dolayı. Eylül ayında veteriner üst solunum yolu enfeksiyonu diye antibiyotik vermişti. Röntgen vb. bir tetkik yapmadı. Yaşadığım şehirde kanatlı veterineri yok maalesef.
Bugün Eylül ayında gittiğimiz veterinere götürdü ailem fakat acil hastane işi çıktığından randevu iptal oldu. Yakında başka veterinere götürmüşler onlar da kuşlara bakmıyoruz demiş ama yine de bakmışlar normal kur yapıyor eş istiyor gibi bir söylemleri olmuş. Bugün başka bir veterinerle de iletişime geçtim kuşlar için röntgen vb tetkik yapıyor musunuz diye, Evet yapılabilmekte ancak kedi ve köpek müdehaleleri gibi ne yazıkki her imkan mevcut değil dediler. En azından röntgen çekebilirler diye oraya götüreceğim randevu alıp.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Merhaba iyi günler. Kuşum yeniden nefes alırken tık tık sesi ve vik vik diye seslerde çıkarıyor. Önceden geceleri ses çıkarmıyordu ama 1 haftadır başladı. Arada bir hapşırıyor. Veterinere götürdü bugün annemler normal gibi bir şeyler söylemiş. Dün akşamki videolarını koyacağım. Watch unnamed | Streamable
Dışkı fotoğrafı elimde yok akşam eve geçince atabilirim.
@Aslı Ö. @Şehmus BAKIR @Demet bükay
Bu çocugun iç organlarla ilgili bir sorunu var diye düşünüyorum röntgeni varsa isteyin bakalım sesleri Ağrıdan dolayı çıkarıyor ve sindirim sorunu da o yüzden 👍

Canvi

Yeni Üye
Bu çocugun iç organlarla ilgili bir sorunu var diye düşünüyorum röntgeni varsa isteyin bakalım sesleri Ağrıdan dolayı çıkarıyor ve sindirim sorunu da o yüzden 👍
Röntgen çekebileceklerini söyleyen veteriner burada değilmiş ne zaman geleceği belli değil geri dönüş yapacaklarmış. Ailem başka bir veterinere daha götürmüş. Solunum yolu enfeksiyonu demiş orada hava vermiş. Enjektörde baytril, dufhasat ve tedavi sonrası kullanılsın diye avidrop multi vermiş. Ve 5 gün boyunca günde 1 kere ventolin cortair yarım hava verin sonra kontrole gelin demiş.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Röntgen çekebileceklerini söyleyen veteriner burada değilmiş ne zaman geleceği belli değil geri dönüş yapacaklarmış. Ailem başka bir veterinere daha götürmüş. Solunum yolu enfeksiyonu demiş orada hava vermiş. Enjektörde baytril, dufhasat ve tedavi sonrası kullanılsın diye avidrop multi vermiş. Ve 5 gün boyunca günde 1 kere ventolin cortair yarım hava verin sonra kontrole gelin demiş.
Kurban olduğum Rabbim bu veterinerlere Baytril dışında antibiyotik verme diye emir verdi herhalde tövbe tövbe.. Dufhasat b vitamini, aminoasit için iyidir. Avidrop da multivitamin. Baytril antibiyotik. Bakteriyel ise inşallah toparlar ama baytril verirken dufhasatı mutlaka kullanın ki yan etkisini azaltsın çok geçmiş olsun 🙏

Canvi

Yeni Üye
Kurban olduğum Rabbim bu veterinerlere Baytril dışında antibiyotik verme diye emir verdi herhalde tövbe tövbe.. Dufhasat b vitamini, aminoasit için iyidir. Avidrop da multivitamin. Baytril antibiyotik. Bakteriyel ise inşallah toparlar ama baytril verirken dufhasatı mutlaka kullanın ki yan etkisini azaltsın çok geçmiş olsun 🙏
Çok teşekkür ederim inşallah iyileşir evimizin neşesi 🙏🏻. Evet baytril ve dufhasatı 1,5 lt hazır kaynatılıp soğumuş suya karıştırıp bitene kadar kullanın demiş, avidrop tedaviden sonra demiş. Böyle kullanmak sorun olur mu bir bilginiz var mı?

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Çok teşekkür ederim inşallah iyileşir evimizin neşesi 🙏🏻. Evet baytril ve dufhasatı 1,5 lt hazır kaynatılıp soğumuş suya karıştırıp bitene kadar kullanın demiş, avidrop tedaviden sonra demiş. Böyle kullanmak sorun olur mu bir bilginiz var mı?
Avidrop bitince kullanın doğrusu bu ☺

Canvi

Yeni Üye
Avidrop bitince kullanın doğrusu bu ☺
Teşekkür ederim 😊 Baytril ve dufhasatı 1,5 lt hazır kaynatılıp soğumuş suya karıştırıp bitene kadar kullanın demiş ama ilacı böyle hazırlamak ilacı bozar mı? Çok soru soruyorum sanırım kusura bakmayın 🥺

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Teşekkür ederim 😊 Baytril ve dufhasatı 1,5 lt hazır kaynatılıp soğumuş suya karıştırıp bitene kadar kullanın demiş ama ilacı böyle hazırlamak ilacı bozar mı? Çok soru soruyorum sanırım kusura bakmayın 🥺
Estağfurullah ne demek 🙏 Hayır arındırılmış su olacağı için öyle yaptırıyor bir sorun olmaz ☺

kusoz22

Yeni Üye
kuşunuzun belirtilerine ve veterinerinize danışarak verdiğiniz detaylara göre durum ciddi bir solunum problemi ile ilişkilendirilebilir. Bahsettiğiniz belirtiler, özellikle nefes alırken kuyruğun yukarı-aşağı hareket etmesi, hızlı nefes alıp verme ve uçuş sırasında çabuk yorulma, kuşlarda yaygın görülen solunum sistemi hastalıklarına işaret ediyor olabilir.

Olası Durumlar
  1. Kronik Solunum Sistemi Hastalıkları:
    • Muhabbet kuşlarında solunum yolu enfeksiyonları (bakteriyel veya mantar kaynaklı) oldukça yaygındır.
    • Uygulanan Ventolin ve Cortair, bronş açıcı ve iltihap giderici ilaçlar olup genellikle solunum sıkıntısı için kısa süreli rahatlama sağlar. Ancak bu ilaçlar altta yatan enfeksiyonu ya da hastalığı tedavi etmez.
  2. Aspergillozis (Mantar Enfeksiyonu):
    • Nadir de olsa, uzun süreli solunum problemleri mantar enfeksiyonu kaynaklı olabilir. Bu durumda mantar tedavisine yönelik spesifik antifungal ilaçlar gerekir.
  3. Bakteriyel Enfeksiyonlar (Pnömoni, Sinüzit):
    • Eğer enfeksiyon kronikleşmişse, antibiyotiklerle desteklenmesi gerekir. Veteriner hekim, daha önce antibiyotik tedavisi uygulamış olabilir.
  4. Hava Kesesi Hastalıkları:
    • Kuşların solunum sistemi insanlardan farklıdır ve hava keselerinde birikmiş enfeksiyonlar veya inflamasyonlar bu tür belirtilere yol açabilir.
  5. Ortam Faktörleri:
    • Kuşların solunum sistemi çok hassastır. Ortamdaki toz, duman, deodorant, parfüm veya sigara dumanı gibi tahriş edici maddeler, belirtileri kötüleştirebilir.
    • Ayrıca düşük nem seviyesi solunum yollarını tahriş edebilir.
Yapmanız Gerekenler:
  1. Veteriner Ziyareti:
    • Kuşunuzu tekrar veterinere götürmek çok önemlidir. Solunum sistemini daha kapsamlı incelemek için gerekirse röntgen veya laboratuvar testleri yapılabilir.
    • Eğer mevcut veterinerin kuşlar konusunda yeterli bilgiye sahip olmadığını düşünüyorsanız, egzotik hayvanlar konusunda uzman bir veteriner bulmaya çalışmanız iyi olur. Yakın şehirlerdeki veteriner kliniklerini araştırabilirsiniz.
  2. Tedavi ve Destekleyici Bakım:
    • Nebülizatör tedavisi (Ventolin veya diğer ilaçlarla buhar tedavisi) iyi bir destekleyici yöntemdir. Ancak bu, enfeksiyonu tamamen iyileştirmek için yeterli olmayabilir.
    • Veterineriniz enfeksiyona yönelik uygun antibiyotik veya antifungal tedaviye karar verebilir.
  3. Ortam Düzenlemesi:
    • Kuşunuzu bulunduğu ortamda toz ve kimyasal maddelerden uzak tutun.
    • Ortam neminin %40-60 seviyelerinde olmasına dikkat edin. Gerekirse bir nemlendirici kullanabilirsiniz.
  4. Beslenme ve Destek:
    • Bağışıklık sistemini desteklemek için kuşunuza vitamin takviyeleri vermeye devam edebilirsiniz. Ancak bu tür takviyeleri veteriner tavsiyesiyle kullanın.
    • Taze sebze ve meyve gibi besinlerle kuşunuzun genel sağlığını destekleyin.
Sonuç
Kuşunuzun durumu, yeniden detaylı bir değerlendirme gerektiriyor gibi görünüyor. Daha önce kullanılan ilaçlar kısa vadeli bir rahatlama sağlamış olabilir, ancak altta yatan sorun devam ediyor gibi. Veteriner hekiminizle durumun yeniden değerlendirilmesi ve uzun süreli bir tedavi planı oluşturulması en doğru adım olacaktır.