Canvi
Yeni Üye
Teşekkür ederimİsterseniz diyet yem için mamaist.com w.pp hattından @Şehmus BAKIR la iletişime geçin kendisi size yardımcı olacaktır.
Teşekkür ederimİsterseniz diyet yem için mamaist.com w.pp hattından @Şehmus BAKIR la iletişime geçin kendisi size yardımcı olacaktır.
Rica ederim geçmiş olsun herhangi bir değişiklik olursa konu altında güncelleme yaparsınız.Teşekkür ederim![]()
O zaman iki ilaç verdi enjektörle ve nebülizatör ile ventolin cortair kullanmamı istedi 3 gün. İlaçların ismini sormayı unuttum o ara isimlerini bilmiyorum. Düzelir gibi oldu ama geri başladı şikayetleri. DemiştimEn son 13 Eylül de konunuza yazılmış. 13 Eylül den bu yana bu çocuğa ne gibi tedavi uygulandı neler verildi. Kısaca bahseder misiniz.
Videoda kusma hareketi yapıyor. Kusuyor mu gün içinde. Kursak mantarı solunumu tetikliyor olabilir. Dış parazit yapıldı mı. Hekimin teşhisi ne oldu da antibiyotik verdi. Röntgeni çekildi mi. Kusma var ise antifungal içerikli bir ilaç kullanımı uygun olur diye düşünüyorum. Ama solunumda problem tam olarak ciğerlerle mı alakalı yoksa mantar mı tetikliyor onu anlamak için gerekli tetkikler olması lazım.O zaman iki ilaç verdi enjektörle ve nebülizatör ile ventolin cortair kullanmamı istedi 3 gün. İlaçların ismini sormayı unuttum o ara isimlerini bilmiyorum. Düzelir gibi oldu ama geri başladı şikayetleri. Demiştim
Sonra tekrar götürdüm antibiyotiklik bir durumu yok dedi. 1 hafta ventolin cortair kullanın dedi dönüşümlü. Ondan sonra düzeldi gibi iyiydi. Ben entrobac, gerwit w, turbo respiratory, bt amin forte olsun düzenli kullanmaya çalıştım. Şimdi tüy döneminde zaten fakat 1 haftadır yeniden başladı önceden geceleri yoktu şimdi geceleri de tık tık vik vik sesi geliyor. Videodaki hareketi yaparken sanırım yem var ağzında
Evet bu kusma hareketini dün işten gelince fark ettim yeni başladı ondan önce yoktu. Ailem de arada yem çıkardığını söyledi her zaman yem çıkarmıyor çıkarmadan geri yutuyor sanki ve gagasını kokladım biraz koku vardı. Dış parazit yaptık vilmectin almıştım. Bir de tüy döneminde zaten halsiz ondan dolayı. Eylül ayında veteriner üst solunum yolu enfeksiyonu diye antibiyotik vermişti. Röntgen vb. bir tetkik yapmadı. Yaşadığım şehirde kanatlı veterineri yok maalesef.Videoda kusma hareketi yapıyor. Kusuyor mu gün içinde. Kursak mantarı solunumu tetikliyor olabilir. Dış parazit yapıldı mı. Hekimin teşhisi ne oldu da antibiyotik verdi. Röntgeni çekildi mi. Kusma var ise antifungal içerikli bir ilaç kullanımı uygun olur diye düşünüyorum. Ama solunumda problem tam olarak ciğerlerle mı alakalı yoksa mantar mı tetikliyor onu anlamak için gerekli tetkikler olması lazım.
Bu çocugun iç organlarla ilgili bir sorunu var diye düşünüyorum röntgeni varsa isteyin bakalım sesleri Ağrıdan dolayı çıkarıyor ve sindirim sorunu da o yüzdenMerhaba iyi günler. Kuşum yeniden nefes alırken tık tık sesi ve vik vik diye seslerde çıkarıyor. Önceden geceleri ses çıkarmıyordu ama 1 haftadır başladı. Arada bir hapşırıyor. Veterinere götürdü bugün annemler normal gibi bir şeyler söylemiş. Dün akşamki videolarını koyacağım. Watch unnamed | Streamable
Dışkı fotoğrafı elimde yok akşam eve geçince atabilirim.![]()
@Aslı Ö. @Şehmus BAKIR @Demet bükay
Röntgen çekebileceklerini söyleyen veteriner burada değilmiş ne zaman geleceği belli değil geri dönüş yapacaklarmış. Ailem başka bir veterinere daha götürmüş. Solunum yolu enfeksiyonu demiş orada hava vermiş. Enjektörde baytril, dufhasat ve tedavi sonrası kullanılsın diye avidrop multi vermiş. Ve 5 gün boyunca günde 1 kere ventolin cortair yarım hava verin sonra kontrole gelin demiş.Bu çocugun iç organlarla ilgili bir sorunu var diye düşünüyorum röntgeni varsa isteyin bakalım sesleri Ağrıdan dolayı çıkarıyor ve sindirim sorunu da o yüzden![]()
Kurban olduğum Rabbim bu veterinerlere Baytril dışında antibiyotik verme diye emir verdi herhalde tövbe tövbe.. Dufhasat b vitamini, aminoasit için iyidir. Avidrop da multivitamin. Baytril antibiyotik. Bakteriyel ise inşallah toparlar ama baytril verirken dufhasatı mutlaka kullanın ki yan etkisini azaltsın çok geçmiş olsunRöntgen çekebileceklerini söyleyen veteriner burada değilmiş ne zaman geleceği belli değil geri dönüş yapacaklarmış. Ailem başka bir veterinere daha götürmüş. Solunum yolu enfeksiyonu demiş orada hava vermiş. Enjektörde baytril, dufhasat ve tedavi sonrası kullanılsın diye avidrop multi vermiş. Ve 5 gün boyunca günde 1 kere ventolin cortair yarım hava verin sonra kontrole gelin demiş.
Çok teşekkür ederim inşallah iyileşir evimizin neşesiKurban olduğum Rabbim bu veterinerlere Baytril dışında antibiyotik verme diye emir verdi herhalde tövbe tövbe.. Dufhasat b vitamini, aminoasit için iyidir. Avidrop da multivitamin. Baytril antibiyotik. Bakteriyel ise inşallah toparlar ama baytril verirken dufhasatı mutlaka kullanın ki yan etkisini azaltsın çok geçmiş olsun![]()
Avidrop bitince kullanın doğrusu buÇok teşekkür ederim inşallah iyileşir evimizin neşesi. Evet baytril ve dufhasatı 1,5 lt hazır kaynatılıp soğumuş suya karıştırıp bitene kadar kullanın demiş, avidrop tedaviden sonra demiş. Böyle kullanmak sorun olur mu bir bilginiz var mı?
Teşekkür ederimAvidrop bitince kullanın doğrusu bu![]()
Estağfurullah ne demekTeşekkür ederimBaytril ve dufhasatı 1,5 lt hazır kaynatılıp soğumuş suya karıştırıp bitene kadar kullanın demiş ama ilacı böyle hazırlamak ilacı bozar mı? Çok soru soruyorum sanırım kusura bakmayın
![]()
Tamam çok teşekkür ederimEstağfurullah ne demekHayır arındırılmış su olacağı için öyle yaptırıyor bir sorun olmaz
![]()
Rica ederimTamam çok teşekkür ederim![]()