Canvi
Yeni Üye
- Hastalık Belirtileri
-
Sürekli uyuklama
Nefes alırken tıktık sesi
Uyurken kuyruk aşağı yukarı hareketi
Yem yememe,su içmeme
- Hastalık Belirti Tarihi
- 1 May 2026
- Kullanılan İlaç
- Baytril, ventolin, cortair
Merhaba İyi günler herkese. 7 yıldır bizimle olan muhabbet kuşumuz 3 gündür halsiz, sürekli uyukluyor, uyurken kuyruğu aşağı yukarı hareket ediyor, omzumda dururken veya uyurken nefes alırken tık tık tık ses gelmeye başladı ama bu sürekli değil. Yem yemiyor su içmiyor, şırınga ile mama yedirdik. Bazen de zorla yem daldarı yedirebiliyorum arada elma da giyebildik. Kilo kaybı da yaşamaya başladı 2 gün önce 42 gramdı bugün 40 gr olmuştu. Olabildiğince yedirmeye çalışıyorum aç kalmaması için çabalıyoruz.
Ayrıca 3 gündür sol ayağına bir şey olmuş gibi daha çok sağına ağırlık veriyor.
3 hafta oldu veterinere götürmüştüm solunum sıkıntısı olduğunu söyledi iki ilaç verdi enjektörle baytril ve dufhasat. Veteriner baytril ve dufhasatı enjektörlere çekip 1,5 lt hazır suya koyup bitene kadar kullanın şeklinde vermişti. Nebülizatör ile yarım ventolin yarım cortair karıştırıp kullanmamı istedi 10 gün. Bunları kullandık düzelmişti şimdi tekrar başladı. Cumartesi günü o veterinere ailem tekrar götürdü bir şeyi yok gibi evet düşmüş halsiz ama demiş ventolin cortair 5 gün daha devam edin demiş sadece. Ama yukarıdaki şikayetleri hiçte bir şeyi yok gibi değil. Bulunduğum ilde anlayan veteriner yok maalesef. Yardımcı olabilir misiniz evimizin neşesi için ne yapabiliriz.
Dün akşam ki dışkısı
Ayrıca 3 gündür sol ayağına bir şey olmuş gibi daha çok sağına ağırlık veriyor.
3 hafta oldu veterinere götürmüştüm solunum sıkıntısı olduğunu söyledi iki ilaç verdi enjektörle baytril ve dufhasat. Veteriner baytril ve dufhasatı enjektörlere çekip 1,5 lt hazır suya koyup bitene kadar kullanın şeklinde vermişti. Nebülizatör ile yarım ventolin yarım cortair karıştırıp kullanmamı istedi 10 gün. Bunları kullandık düzelmişti şimdi tekrar başladı. Cumartesi günü o veterinere ailem tekrar götürdü bir şeyi yok gibi evet düşmüş halsiz ama demiş ventolin cortair 5 gün daha devam edin demiş sadece. Ama yukarıdaki şikayetleri hiçte bir şeyi yok gibi değil. Bulunduğum ilde anlayan veteriner yok maalesef. Yardımcı olabilir misiniz evimizin neşesi için ne yapabiliriz.
Dün akşam ki dışkısı
Ekli dosyalar
-
1.2 MB Görüntüleme: 3