• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kusum hasta mı

Ebru D.

Tutkulu
Kıdemli Üye
@Şehmus BAKIR lütfen siz de bakın. Baştan anlatayım her şeyi. En son attığım diski gibi hala diskilari.hapsirmasi geçti. Şuan biraz normal Yem yiyor ama daha çok yulaf yiyor. Hareketli sürekli oynamak istiyor. Belki biraz uykusuz kalıyor olabilir. Şuana kadar 9 gün 4 in 1 mix verdim 2 gün probiyotik 2 gün multivitamin şuan ise yine probiyotik. Kuyrugu aşağı yukarı sallanıyor. Şuan galiba uyuyacağı için kabarık. Ve reçetesiz ilaç alamıyorum. Bu yüzden Şuan ne öneriyorsunuz? Çünkü ne yapacağımı bilmiyorum. Şunu da ekliyim kuşum kasininca beyaz beyaz toz gibi şeyler döküyor. Tabi bu biraz daha azaldı ama hala var.

Son düzenleme:

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Şöyle soyliyim 4in1 mix adeno coli sendromunda kullanılıyor diye biliyorum. İntestinal ben geçen sene Gr pet ten koksidiyoz için almıştım. Etken maddesi koksidiyoza uygun gördüğüm için. Çünkü içeriğinde sulfanamid vardı ilacın sizin kullandığınız ilacın etken maddelerini bilmediğim için yorum yapamıyorum.

Ebru D.

Tutkulu
Kıdemli Üye
Şöyle soyliyim 4in1 mix adeno coli sendromunda kullanılıyor diye biliyorum. İntestinal ben geçen sene Gr pet ten koksidiyoz için almıştım. Etken maddesi koksidiyoza uygun gördüğüm için. Çünkü içeriğinde sulfanamid vardı ilacın sizin kullandığınız ilacın etken maddelerini bilmediğim için yorum yapamıyorum.
Peki teşekkür ederim. Ben ilaçlardan fazla anlamıyorum o yüzden kesin bir ilaç önerisi istediğimden sorularım.

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Ayrıca komplike bir ilaç intestinal pamukçuk adeno koli bakteriyel enfeksiyonlarda da kullanılıyor.

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Şimdi bactrim bağırsak enfeksiyonlarında kullanılıyor. Combi mix ve intestinal de kullanılıyor. Eğer reçete yazdırma gibi bir durumunuz yoksa bu ilaçlardan birini alabilirsiniz.

Ebru D.

Tutkulu
Kıdemli Üye
@Tuğrul Bey o iki ilacın ikisini de bulamadım. Ya yoktu yada kaldırılmış ilaç dediler. O yüzden alamadım. Ama reçetesiz bactrim buldum eczane gezerken. @Şehmus BAKIR bactrim aldım fotoğrafını atıyorum dediğiniz ilaç bu muydu? Bir de Ben ilaç bulmaya çalıştığım zaman zarfında hiçbir şey vermedim kuşa. Probiyotik, ilaç yada vitamin hiçbirini vermedim 7 gün geçti üstünden. Direkt bactrime başlasam olur mu? Bir de ilaci sabah akşam 1 damla vereceğim ve suyuna günlük çay kaşığı ucu kadar probiyotik değil mi? Bir de gagasi bu renge dönüştü ama kuşum erkek.

Ekli dosyalar

Murat Halisdemir

Müdavim
geçmiş olsun kafes ızgara altı alın çok sıkıntı misket koydun :) kuş misket oynucak fazla oyuncak gerek yok ne kadar çok oyuncak okadar bakteri hastalık demektir tünekleri dezenfektan etmeyi lütfen unutmayın.

Ebru D.

Tutkulu
Kıdemli Üye
geçmiş olsun kafes ızgara altı alın çok sıkıntı misket koydun :) kuş misket oynucak fazla oyuncak gerek yok ne kadar çok oyuncak okadar bakteri hastalık demektir tünekleri dezenfektan etmeyi lütfen unutmayın.
Hergün temizliyorum tabani ve oyuncakları. Misket ile oynamayı seviyor o yüzden koyuyordum.

Murat Halisdemir

Müdavim
Dediğim gibi hasta kuş kafes misket olsun oyuncak olsun bulaşma olabilir tedavi süreci oda sıcaklığı iyi olsun sakın oyuncakmış misketmiş gerek yok
kuş zaten halsiz kendine gelsin geri takarsın tedavi süreç güzel olsun maksat

Ebru D.

Tutkulu
Kıdemli Üye
Evet kuşa sabah aksam 1 damla 5 gün boyunca verilecek keşke bu süre zarfında probiyotik ve vitaminle direncini yukseltseydiniz. Sulugunada probiyotik koyun.
İlacı vermeden önce probiyotik vereyim mi 3 gün boyunca?

Ebru D.

Tutkulu
Kıdemli Üye
Dediğim gibi hasta kuş kafes misket olsun oyuncak olsun bulaşma olabilir tedavi süreci oda sıcaklığı iyi olsun sakın oyuncakmış misketmiş gerek yok
kuş zaten halsiz kendine gelsin geri takarsın tedavi süreç güzel olsun maksat
Anladım dediğinizi yapacagim teşekkürler 😊

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kafes temizliğini günlük yapın. Hocamın dediği gibi bu sürede dikkat edin. Yemlik suluk her gün temiz olmalı kuşun kemiirdigi yaladigi şeyleri her gün dezenfekte edin

Ebru D.

Tutkulu
Kıdemli Üye
Bir şey soracağım kuşum galiba kafesin telindeki boyaları yiyor. Dışkısında parçaları var bir şey olur mu?

Murat Halisdemir

Müdavim
Zararlı yemesin dikkat edin efendim kafes kaliteli kuş teli olarak ayarlanmış alınız

Ebru D.

Tutkulu
Kıdemli Üye
Yakın zamanda inşallah alacağım.

Murat Halisdemir

Müdavim
boyalı soyulgan kafes almayın renkli olmasın kafes önercem bitane bu olursa iyi olur ızgaralı temizlemesi kolay altında çekmecesi var

Ebru D.

Tutkulu
Kıdemli Üye
Üretim kafesi çok büyük. Ama onun tellerinden kafes bulursam alırım. Teşekkürler

EnesGenç

Eski Forumcu
Galvaniz telli kafelerde bahsediyorsunuz sanırım. Bütçeniz ne kadar ? Öneride bulunabiliriz