• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Kuşum hasta mı

smsk4irem

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
kafesin dibinde uyukluyor
Hastalık Belirti Tarihi
24 Haz 2026
cennet papağınım düm sahiplendim yavru daha yemliğe girdi ama yem kırmadı yemliği ve suyunu kafesin içine koydum parmağımla uzattığımda bir iki tane yem kırdı yedi ama korkuttu bu durum beni bugün darı aldım verdim onu yedi ama kafesin altında duruyo arada uyukluyor ara ara üste çıkıp sağa sola harekrt edip oynuyo sonra yine kafesin dibine inip uyuyor su içiyor mu anlayamıyorum kuş yeni geldiği için mi böyle hasta mı yardımcı olur musunuz

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
cennet papağınım düm sahiplendim yavru daha yemliğe girdi ama yem kırmadı yemliği ve suyunu kafesin içine koydum parmağımla uzattığımda bir iki tane yem kırdı yedi ama korkuttu bu durum beni bugün darı aldım verdim onu yedi ama kafesin altında duruyo arada uyukluyor ara ara üste çıkıp sağa sola harekrt edip oynuyo sonra yine kafesin dibine inip uyuyor su içiyor mu anlayamıyorum kuş yeni geldiği için mi böyle hasta mı yardımcı olur musunuz
Oyyy bu minicik daha🥰🤲 yeme yeni düşmüş🥰 minik tabak içinde yem koyun darıyı aşağı alın, suluk açık olmaz çok toz gelir, üstünü takın, tüneği en alta indirin suluğu oraya takın🥰🤲

smsk4irem

Yeni Üye
şey bir şey olmaz değil mi şu an kafeste sağa sola uçuşuyor ama genelde kafesin altında uyuyor

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
şey bir şey olmaz değil mi şu an kafeste sağa sola uçuşuyor ama genelde kafesin altında uyuyor
Çok hareket etmesi ordan oraya gitmesi çıkmak istediğinden
Kafes altı şuan onun için güvenli yer
Tüneği ve suyu alta alın lütfen
Darıyıda mandalla tüneğe takın yere asın karnı doysun uyudun
Cennetler darı yiyerek yeme düşür👍

smsk4irem

Yeni Üye
image.jpg bir soru daha sorabilir miyim poposu bu şekilde dünden beri 9-10 kere dışkı yaptı bazıları katı bazıları sıvı normal mi acaba

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Ekli dosyayı görüntüle 106660 bir soru daha sorabilir miyim poposu bu şekilde dünden beri 9-10 kere dışkı yaptı bazıları katı bazıları sıvı normal mi acaba
İshal olmaması gerek, petshoptan yulaf alın, aspur ve darı toparlar
♦ İnternet üzerinden yada mamaist.com dan Bölünmüş olarak Röhnfried ürünleri temin edin
♦ Entrobac probiyotik bağışıklık sistemi içindir bağırsak florasını düzenler
♦ Gervit-w multivitamin
♦ BtAmin forte tüy kas kemik yapısını destekler sinir sistemini güçlendirir dengeyi sağlar
Rutin olarak verilmelidir bizlerde veriyoruz
♦ Zeolit tozu, bakteri oluşumunu engeller (kuşlar için mamaist.com da var)
♦ Dış parazit damlası uygulayın 👍

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Makaleyi okuyun herşey yazıyor

smsk4irem

Yeni Üye
aldım ablacım önerdiklerini cumartesi elimde olur herhalde fotoğraf atsam cinsiyetinş anlayabilir misin ablacığım ben tam çözemedim

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
aldım ablacım önerdiklerini cumartesi elimde olur herhalde fotoğraf atsam cinsiyetinş anlayabilir misin ablacığım ben tam çözemedim
Tünekte ekrana bakan bir fotoğraf atabilir misin
Ayrıca çatı kontrolü yap bakalım
Dişi/---/
Erkek /-/
Anüs üzerinde iki kemik ucu var kontrol et istersen aralık açıksa dişi darsa erkek %90 nettir

Ekli dosyalar

smsk4irem

Yeni Üye
IMG_0475.pngtünekte düz yok korkuyor telefondan çekemiyorum elimde böyle yandan duruşu var

Üst Alt