- Hastalık Belirtileri
- Kabarıklık kusma zayıflama halsizlik
- Hastalık Belirti Tarihi
- 8 Haz 2026
- Kullanılan İlaç
- mikostanin
Muhabbet kuşum 10 yaşında dişi. Kuşum 5 sene her ay düzenli olarak yumurtladı ama eşi yok. 2 ay önce bir gün sabah kuşumuzu kusmuş ve tüm tüyleri yapış yapış bulduk o günden beri kusmalara devam ediyor. Sürekli kabarık ve ara sıra sızlanıyor. Yem ve yulaf yemeye çalışıyor ve yemeği de seviyor ama kusuyor. Yumurta ve salatalık seviyor ve yiyebildiği kadar yiyiyor. Yaşadığım yerde kanatlı hayvan uzmanı yok ve veterinerlerde bakmıyor bundan dolayı internetten öğrenebildiğim kadar bir şeyler yapmaya çalıştım. Bir hafta sabah akşam mikostatin verdim bir damla. Sızlanmaları geçti kusması azaldı ama ondan sonra hepsi tekrar başladı. Kuşçuya götürdük ve bir damla antibiyotik verdi. Mikostatin'in ve antibiyotiğin öldürdüğü yararlı bakterileri tekrar getirsin diye Probiyotik kullandık. ondan sonra biraz daha iyi oldu bir iki gün iyiydi sonra tekrar kötüleşmeye başladı. Dışkısının beyazı beyaz ama yeşil kısmının rengi çok koyu. Normalde benim kuşum 10 senedir sıvı dışkıladı su çok fazla içerdi ama hasta olduktan sonra dışkısı çok koyulaştı. Kuşumun kusmuğu da beyaz ve kokuyor. Artık ne yapmam gerek bilmiyorum lütfen yardım edin ben ömrümün yarısını onla kuşla geçirdim onu kaybetmek istemiyorum.