• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! 2 aydır kuşum hasta sorunu ne bulamıyorum

bıcırçiko

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kabarıklık kusma zayıflama halsizlik
Hastalık Belirti Tarihi
8 Haz 2026
Kullanılan İlaç
mikostanin
Muhabbet kuşum 10 yaşında dişi. Kuşum 5 sene her ay düzenli olarak yumurtladı ama eşi yok. 2 ay önce bir gün sabah kuşumuzu kusmuş ve tüm tüyleri yapış yapış bulduk o günden beri kusmalara devam ediyor. Sürekli kabarık ve ara sıra sızlanıyor. Yem ve yulaf yemeye çalışıyor ve yemeği de seviyor ama kusuyor. Yumurta ve salatalık seviyor ve yiyebildiği kadar yiyiyor. Yaşadığım yerde kanatlı hayvan uzmanı yok ve veterinerlerde bakmıyor bundan dolayı internetten öğrenebildiğim kadar bir şeyler yapmaya çalıştım. Bir hafta sabah akşam mikostatin verdim bir damla. Sızlanmaları geçti kusması azaldı ama ondan sonra hepsi tekrar başladı. Kuşçuya götürdük ve bir damla antibiyotik verdi. Mikostatin'in ve antibiyotiğin öldürdüğü yararlı bakterileri tekrar getirsin diye Probiyotik kullandık. ondan sonra biraz daha iyi oldu bir iki gün iyiydi sonra tekrar kötüleşmeye başladı. Dışkısının beyazı beyaz ama yeşil kısmının rengi çok koyu. Normalde benim kuşum 10 senedir sıvı dışkıladı su çok fazla içerdi ama hasta olduktan sonra dışkısı çok koyulaştı. Kuşumun kusmuğu da beyaz ve kokuyor. Artık ne yapmam gerek bilmiyorum lütfen yardım edin ben ömrümün yarısını onla kuşla geçirdim onu kaybetmek istemiyorum.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba mikostatini neden bir hafta kullanıp bıraktınız aslında ilaç işe yaramaya başlamış ama siz yarım bırakmışsınız genelde 14 gün hatta bu süre daha da uzayabilir. Antibiyotiğin ismi nedir dozaj olarak nasıl kullandınız sulukta mı ağız yoluyla mı biraz daha detay veriniz kuşunuzun beyaz peçete üzerine yeni yapılmış dört beş dışkıyı görebilir miyiz birde tünekte videosunu da görelim.

bıcırçiko

Yeni Üye
Internette araştırdığımda mikostatini sabah akşam gagasına bir damla olarak bir hafta boyunca veriyorlardı ben de ondan dolayı öyle yaptım konu hakkında maalesef pek tecrübeli veya bilgi sahibi değilim. Kuşçu dozaj olarak ne kadar verdi bilmiyorum ağzına sadece bir kere bir damla doxycure damlattı. Ayrıca kuşum yerde durmayı çok seviyor hastalığıyla alakası yok bir kaç senedir böyle.

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Kuşta kuyrukta sekme yani solunum yollarında sıkıntı var mı çünkü kullandığınız antibiyotik o yönde. Dediğim gibi kusma tekrardan nüksetmesi tedavinin yarım bırakılması yada ilerlemiş kursak mantarı da olabilir bazen mikostatin yetersiz gelebiliyor kronikleşmiş yada ilerlemiş mantar varsa. Yada mantar haricî ikincil bir bakteriyel sorun da olabilir. Ama kafaya göre antibiyotik kullanmak mantarları daha da tetikleyebilir. O yüzden doğru antibiyotik kullanımı daha uygun olurdu. Birde kuş yaşlı bağışıklığı düşük olup ilerlemiş hastalık varsa tedaviye de yanıt vermeyebilir her kuş için geçerli değil ama ihtimal dahilinde. Mikostatin i bırakalı ne zaman oldu. Birde kuşun yaşı olduğu için genel bir kontrol için egzotik veteriner kliniğinden destek almanız daha uygun olur.

bıcırçiko

Yeni Üye
Kuşta kuyrukta sekme yani solunum yollarında sıkıntı var mı çünkü kullandığınız antibiyotik o yönde. Dediğim gibi kusma tekrardan nüksetmesi tedavinin yarım bırakılması yada ilerlemiş kursak mantarı da olabilir bazen mikostatin yetersiz gelebiliyor kronikleşmiş yada ilerlemiş mantar varsa. Yada mantar haricî ikincil bir bakteriyel sorun da olabilir. Ama kafaya göre antibiyotik kullanmak mantarları daha da tetikleyebilir. O yüzden doğru antibiyotik kullanımı daha uygun olurdu. Birde kuş yaşlı bağışıklığı düşük olup ilerlemiş hastalık varsa tedaviye de yanıt vermeyebilir her kuş için geçerli değil ama ihtimal dahilinde. Mikostatin i bırakalı ne zaman oldu. Birde kuşun yaşı olduğu için genel bir kontrol için egzotik veteriner kliniğinden destek almanız daha uygun olur.
mikostatini 1 ay önce kullandık

bıcırçiko

Yeni Üye
kuyrukta sekme hakkında bilgim yok baktım ama kuşum bu kuyruk hareketini biz ona seslendiğimizde hep yapardı onun dışında bu hareketi yapmıyor.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Solunum problemi olan kuşların kuyrukları nefes alıp verdikçe seker aşağı inip kalkar sadece seslenirken yada heyecanlanırken değil uyurken şekerleme yaparken tünekte dururken vs ona yönelik bir antibiyotik kullanılmış o yüzden sordum. Eğer kuşun farklı bir bakteriyel sorunu varsa solunum problemi değil de mesela sindirim sisteminden kaynaklı gibi birde mantar da varsa o solunum için kullanılan antibiyotik mantarı arttırabilir o yüzden doğru antibiyotik kullanımı daha uygun olur. Trıflucan mantarda daha etkili bir ilaçtır denenebilir ama dediğim gibi egzotik veteriner kliniği görse daha yerinde olur.

bıcırçiko

Yeni Üye
Solunum problemi olan kuşların kuyrukları nefes alıp verdikçe seker aşağı inip kalkar sadece seslenirken yada heyecanlanırken değil uyurken şekerleme yaparken tünekte dururken vs ona yönelik bir antibiyotik kullanılmış o yüzden sordum. Eğer kuşun farklı bir bakteriyel sorunu varsa solunum problemi değil de mesela sindirim sisteminden kaynaklı gibi birde mantar da varsa o solunum için kullanılan antibiyotik mantarı arttırabilir o yüzden doğru antibiyotik kullanımı daha uygun olur. Trıflucan mantarda daha etkili bir ilaçtır denenebilir ama dediğim gibi egzotik veteriner kliniği görse daha yerinde olur.
ya bir de göğüs kemiği aşırı çıkık

Üst Alt