• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum hasta mı

Bsnrpcdbkh

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Hapşırır öksürür gibi, ishal, tüyleri kabarık, hep uyuyor, yemek su içmiyor
Hastalık Belirti Tarihi
7 Şub 2023
Evimiz bir haftadır soğuk olduğu için hasta olsuğunu düşünüyorum. Birkaç saattir böyle hapşırır gibi değişik sesler çıkartıyor. Birkaç gündür ishal. İlaç aldım fakat su içmiyor yemek yemiyor. Bu videoyu çektikten sonra 2 yemliğe de gitti yemeye çalıştı ama nedense yiyemiyor. Anlamadım. Daha 10 gün oldu sahipleneli ne yapacağımı bilmiyorum gerçekten. İlk aldığımda böyle değildi çok neşeliydi. Çok üzülüyorum. Ne yapabilirim yardımcı olun lütfen.
kuşumun videosunu youtube a yükledim bu linkten bakabilirsiniz

Nur Y.

Paylaşımcı
Peçete üzerine yapılmış taze dıskı resmi ekleyelım. Kullandıgınız ilaçlarında resmini ekleyin. Eğer yemek hiç yemıyorsa mutlaka elle beslemenız lazım. Mümkünse ortam ısısını yükseltin

Aycaaa18

Aktif Üye
Evimiz bir haftadır soğuk olduğu için hasta olsuğunu düşünüyorum. Birkaç saattir böyle hapşırır gibi değişik sesler çıkartıyor. Birkaç gündür ishal. İlaç aldım fakat su içmiyor yemek yemiyor. Bu videoyu çektikten sonra 2 yemliğe de gitti yemeye çalıştı ama nedense yiyemiyor. Anlamadım. Daha 10 gün oldu sahipleneli ne yapacağımı bilmiyorum gerçekten. İlk aldığımda böyle değildi çok neşeliydi. Çok üzülüyorum. Ne yapabilirim yardımcı olun lütfen.
kuşumun videosunu youtube a yükledim bu linkten bakabilirsiniz
Kuşta kuyruk sekmesi de görünüyor. Bu bize nefes problemini gösteriyor acil olarak kanatlı uzmanı bir veterinere gidiniz

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhabalar foruma hoşgeldiniz videonun tamamını izleyince kuyruk sekmesi göremedim ama emin olmak için tekrardan kuyrukta gözükecek şekilde bir video ekler misiniz size zahmet. Ayrıca temiz peçete üzerine yeni yapılmış dışkı fotosu da görelim.

Bsnrpcdbkh

Yeni Üye
Merhabalar foruma hoşgeldiniz videonun tamamını izleyince kuyruk sekmesi göremedim ama emin olmak için tekrardan kuyrukta gözükecek şekilde bir video ekler misiniz size zahmet. Ayrıca temiz peçete üzerine yeni yapılmış dışkı fotosu da görelim.
Hoş buldum öncelikle. Hepinize teşekkür ederim. Saatlerdir dışkı yapsın diye bekliyorum ama yapmıyor. İshal kesici kullandık ama bir işe yaramadı şimdilik çünkü yemiyor. Bir şey yediremiyoruz. Zar zor ilaçlı su verdik şırıngayla ama durumunda bir değişiklik yok. Şehrimde bulunan tüm veterinerleri aradım fakat antibiyotik dışında bir şey yapamayacaklarını söylediler. Getirmemin de kuşa bu karlı havada sıkıntı yaratacağını söylediler öylece kaldım.
Şunda durumu böyle ishal kesici olarak sağdakini kullandık. İyice korkmaya başladım ve üzülüyorum. Hepinize tekrardan teşekkür ederim.

Bsnrpcdbkh

Yeni Üye
Bir de ilaç verirken iki kere kustu. Tam kusma mı onu da bilmiyorum. Ağızından birkaç tane yem geldi.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Öncelikle kuşunuza attığınız fotodaki ilaç yada takviye vermeyin derim merdiven altı gibi duruyor. Durumu iyi görünmüyor 🙁 kuşunuz yetersiz beslendiği için dışkılama da gecikme o yüzden büyük ihtimalle. Mama yapıp vermeniz gerekiyor eğer aç kalırsa daha da halsiz düşebilir. İyice haşlanmış yumurta sarısı mısır unu ve suyu yoğurt kıvamına getirin besleme aparatiniz varsa kursaktan besleyiniz YouTube de örnekleri var ordan bakarak yapabilirsiniz besleme aparatiniz yoksa aynı mamayı şırıngayla ağızdan az az vermeye çalışın. Ama bunlar geçici çözümler kuşunuzun mutlaka kanatlı uzman görmesi gerekir 🙏🏻

Bsnrpcdbkh

Yeni Üye
Dediğiniz mamayı yapacağım teşekkür ederim. Maalesef yaşadığım yerdeki veterinerlere gerekenleri danıştım daha fazla uzmana ulaşamıyorum. Umarım her şey düzelir. Elimden geleni yapmaya çalışıyorum umarım başarılı olurum. Tekrardan herkese çok teşekkür ediyorum

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Aslı hoca gerekeni yazmış 👍 besleyin bağışıklık sistemi güçlendirin ona gerwit ve entrobac temin ediniz birde güzel bir kendi yemesi için hazır mama alınız içine brokoli haşlanmış yumurta rendeleyin biraz ve tarçın, kekik ekleyin günlük olarak verin iyi gelir ben küçük bir soğuk algınlığı gördüm bu ilerlememesi için söylenenleri yapınız geçmiş olsun

Bsnrpcdbkh

Yeni Üye
Canım Boncuğum bal kuşumu maalesef kurtaramadım. Sahiplenirken zaten hasta olduğunu şuandan yavaş yavaş anladık. Fakat tam olarak anlayamamışız :( Umarım görevimizi yapabilmişizdir onun için. Hepinize tekrardan teşekkür ederim.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Canım Boncuğum bal kuşumu maalesef kurtaramadım. Sahiplenirken zaten hasta olduğunu şuandan yavaş yavaş anladık. Fakat tam olarak anlayamamışız :( Umarım görevimizi yapabilmişizdir onun için. Hepinize tekrardan teşekkür ederim.
Başınız sağolsun 😔🙏🏻

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Buse hanım siz elinizden geleni yaptınız orda uzman olmadığı halde İstanbul'dan kanatlı uzmanı ile görüşüp danıştiniz boncuğun ömrü o kadarmış 😔 başınız canınız sağolsun 🙏

Bsnrpcdbkh

Yeni Üye
Herkese teşekkür ederim. Onun kalbi hep bizimle :)
Var olun