• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum hasta mı?

nihalkk

Yeni Üye
Merhaba, kuşum uyurken ya da tünerken ileri geri sallanıyor gibi ve kuyruğunu da sallıyor. İnternette solunum rahatsızlığı olabileceğini gördüm ve endişelendim. Attığım videoda kuyruğuna bakarsanız sevinirim.Ayrıca eskiden hiç uyurken kafasını arkasına gömmezdi, bir sorunu olabilir mi? Bir de arada inleme gibi sesler çıkarıyor ama sık değil ve bunu 1 yıldır yapıyor neredeyse, inleme olduğundan emin değilim. Bunun dışında dışkısında ya da iştahında bir sorun yok. Pek hareket etmiyor ama aldığımdan beri hareket etmeyi seven bir kuş değil, biraz tembel. Sizce bir sorun var mıdır, veterinere götürmeli miyim?

videolar: Streamable Video
bir de bu video: Streamable Video

Son düzenleme:

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhabalar normalde kuşlar zaten kafasını sırtına gömerek uyurlar. Birde videoda ben kuyruk sekmesi göremedim yada ortam loş olduğu için gözükmemiş olabilir. İlaçlık bir durum göremedim. Yada hocalarımız gördüğünde ona karar verir. Bence önce bağışıklığı güçlendirin. Eğer kullanmıyorsanız multivitamin gervit ve probiyotik entrobac temin ediniz. Bu ikisini haftada bir farklı günlerde uygulayın. Sonra mutlaka kekik çayı ve spreyi de yapın. Spreyi burun deliklerine gelecek şekilde fısfıslayın. Faydasını görürsünüz. Özellikle solunum problemi olan kuşlara çok iyi geliyor. Daha sonra gözlemleyin kuşunuzu bir müddet 🙏🏻

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Merhaba, kuşum uyurken ya da tünerken ileri geri sallanıyor gibi ve kuyruğunu da sallıyor. İnternette solunum rahatsızlığı olabileceğini gördüm ve endişelendim. Attığım videoda kuyruğuna bakarsanız sevinirim.Ayrıca eskiden hiç uyurken kafasını arkasına gömmezdi, bir sorunu olabilir mi? Bir de arada inleme gibi sesler çıkarıyor ama sık değil ve bunu 1 yıldır yapıyor neredeyse, inleme olduğundan emin değilim. Bunun dışında dışkısında ya da iştahında bir sorun yok. Pek hareket etmiyor ama aldığımdan beri hareket etmeyi seven bir kuş değil, biraz tembel. Sizce bir sorun var mıdır, veterinere götürmeli miyim?

videolar: Streamable Video
bir de bu video: Streamable Video
Öncelikle kafeste ballı kraker gördüm bunu asla vermeyin kuşlarda kursak mantarına neden olabiliyor bunun yerine dal darı vermeniz daha iyi olur.Ara sıra yapıyorsa normal bi durum ama sürekli yapıyorsa kuşta sindirim problemi var acaba probiyotik,grit kum tarzı şeyler kullanıyor musunuz

nihalkk

Yeni Üye
Merhabalar normalde kuşlar zaten kafasını sırtına gömerek uyurlar. Birde videoda ben kuyruk sekmesi göremedim yada ortam loş olduğu için gözükmemiş olabilir. İlaçlık bir durum göremedim. Yada hocalarımız gördüğünde ona karar verir. Bence önce bağışıklığı güçlendirin. Eğer kullanmıyorsanız multivitamin gervit ve probiyotik entrobac temin ediniz. Bu ikisini haftada bir farklı günlerde uygulayın. Sonra mutlaka kekik çayı ve spreyi de yapın. Spreyi burun deliklerine gelecek şekilde fısfıslayın. Faydasını görürsünüz. Özellikle solunum problemi olan kuşlara çok iyi geliyor. Daha sonra gözlemleyin kuşunuzu bir müddet 🙏🏻
merhaba çok teşekkür ederim, gündüz de pek sallamıyor ama gece uykusu gelince sallıyor sanırım ama başka birine sorduğumda bağırsak enfeksiyonu var dedi bu mümkün mü, eğer varsa çok tehlikeli bir şey mi yarın veterinere götüreceğim ama bu gece bir şey olur mu acaba

nihalkk

Yeni Üye
Öncelikle kafeste ballı kraker gördüm bunu asla vermeyin kuşlarda kursak mantarına neden olabiliyor bunun yerine dal darı vermeniz daha iyi olur.Ara sıra yapıyorsa normal bi durum ama sürekli yapıyorsa kuşta sindirim problemi var acaba probiyotik,grit kum tarzı şeyler kullanıyor musunuz
çok teşekkür ederim normalde kraker vermem darı koyarım kafeslerine ama annem marketten alıp asmış bir kerelik, pek dokunmamışlar zaten. gündüz yaptığını görmedim sanırım uykusu geldiğinde sallıyor ama başka birisine sorduğumda bağırsak iltihabı olduğunu söyledi ama poposuna falan dışkı bulamamıştı hiç ben de endişelendim tehlikeli bir şey mi var diye, bağırsak enfeksiyonu ciddi bir şey mi? ve probiyotik ya da grit kum kullanmıyoruz önerir misiniz?

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
çok teşekkür ederim normalde kraker vermem darı koyarım kafeslerine ama annem marketten alıp asmış bir kerelik, pek dokunmamışlar zaten. gündüz yaptığını görmedim sanırım uykusu geldiğinde sallıyor ama başka birisine sorduğumda bağırsak iltihabı olduğunu söyledi ama poposuna falan dışkı bulamamıştı hiç ben de endişelendim tehlikeli bir şey mi var diye, bağırsak enfeksiyonu ciddi bir şey mi? ve probiyotik ya da grit kum kullanmıyoruz önerir misiniz?
Kuşun beyaz bir peçete üstünde yeni yapılmış dışkısını atar mısınız.Eğer enfeksiyon varsada çözümü var endişelenmeyin probiyotik ve grit kum kullanılması gereken takviyeler.Probiyotik olarak entrobac kullanabilirsiniz grit kumu ise ayrı bir kapta sürekli kafesinde bulundurmalısınız.Eğer vitamin olarak petshoplarda satılan vitaminleri kullanıyorsanız onlar yerine gervit kullanmanızı öneririm.

nihalkk

Yeni Üye
İki kuşum aynı kafeste yaşıyor bu nedenle belki sorun olabilir hangisi olduğunu anlamak. Vitamin kullanmıyorum yem ve su dışında başka bir şey vermiyorum normalde ama dün biraz ekmek kırıntısı yemiş habersiz, ondan olabilir mi acaba?

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Bu sekilde anlamak cok zor daha yakin ve net diski resmi alabilirsek daha saglikli olur. Kusta oyle acil bir durum yok gibi. Endiselenmeyin. Yalniz ekmek mayali bir ürün oldugundan zararlıdır haberiniz olmadan nasil yemis anlamadim. Yem ve su disinda multivitamin ve probiyotik verin haftada birer kez. Yem yemesinde bir sorun var mi?

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Başka biri dediğiniz veteriner mi. Peki neye göre bağirsak enfeksiyonu olabilir dedi. Ben Diskilarda bir problem göremedim. Ekmek kırıntısı ve türevlerini vermeyin. Kursak mantarına sebebiyet verir. Tek seferde bir şey olmaz ama kendi yediğimiz yiyeceklerden mümkün mertebe uzak tutalım 🙏🏻 siz mutlaka probiyotik entrobac ve multivitamin gervit temin ediniz. Bunları düzenli şekilde kullanın. Dediğim takviyeler internet ortamında satılıyor. Arada da kekik çayı yapın. Söyleyeceklerim bu kadar 🙂 🖐🏻

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Değerli arkadaşlarımın değerli tavsiyelerini dinleyiniz ve mümkünse daha net video dışkı resmi görelim