• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kusma ve geçmeyen hapsuruk

Melikesultan

Aktif Üye
Merhaba sultan papağanımda 5,6 aydır bir duzelip bir devam eden bir hastalık durumu var . Bu süreçte aralıklarla , iç parazit tedavisi , düzenli probiyotik , düzenli vitamin , ilaç olarak da aralıklarla önce kursak mantarı Ronidazole40 tedavisi yapıldı kusma kesilir gibi oldu bu sefer hapsurma ve balgam vardı solunum tedavisi yapıldı .sonra kesilir gibi oldu tekrar kusma yaşanınca dacostatin kullanıldı . Ama bu tedaviden 1 hafta sonra yine kusma ve hapisuruk başladı . Neyi olduğunu çözemedim lütfen yardımcı olun diskiya gelince geceleri diski büyüyor koyu yeşil oluyor . Gündüzleri açık yeşil ve küçük dışkı , en kaliteli yemlerle besliyorum sebze filan eksik olmuyor arada çörek otu yağı veriyorum. Devedikeni katıyorum bazen yemine. Gritli kuş kumu var ayrıca. Aşırı yemese de arada yiyor

SİKAYETİM ŞUDUR , Arada kusma var aylardır geçmeyen ise akşamları hapsuruk ve burun akıntısı var .
Not. Video ekleyemiyorum ama keyfi gayet iyi neşesi iyi . Aşkım demeyi bile öğrendi bu hafta

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Tedavileri üst üste mi yaptınız kuşun fotosunu dışkısını ve kusmuğunu atar mısınız

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Tedavide entrobac veya diazyme probiyotik kullandiniz mi

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Dışkıda hastalık var onu anladık ama benim video görmem lazım.. streamable com dan video ekleyiniz bakalım yardımcı olalım 👍

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kursakta enfeksiyon var ve megabakteri yayılmış bağırsaklara kadar ilerlemiş kuşun iyi bir periyodik bakıma ihtiyacı var iyi bir uzmanın kürüyle toparlar👍 ama öncesinde hastalığın nereleri etkilediğini ve ne için ilaç verilmesi için kuşun dışkı analizi ve röntgen çekilmesi lazım bir hayvan hastanesine gidilip kanatlı uzmanına göstermek icab eder.. daha fazla ilaç verilip kuşun dünyasını karartmayalim yukarıda verilen ilaçları kullanmadan önce dışkı resmi var mı? Veya kusma olduktan sonra ne ilaç verdiniz?

Melikesultan

Aktif Üye
Kursakta enfeksiyon var ve megabakteri yayılmış bağırsaklara kadar ilerlemiş kuşun iyi bir periyodik bakıma ihtiyacı var iyi bir uzmanın kürüyle toparlar👍 ama öncesinde hastalığın nereleri etkilediğini ve ne için ilaç verilmesi için kuşun dışkı analizi ve röntgen çekilmesi lazım bir hayvan hastanesine gidilip kanatlı uzmanına göstermek icab eder.. daha fazla ilaç verilip kuşun dünyasını karartmayalim yukarıda verilen ilaçları kullanmadan önce dışkı resmi var mı? Veya kusma olduktan sonra ne ilaç verdiniz?
Kusma olduktan sonra Ronidazole 40 kullandım . Duzeldikten sonra iç-dis parazit yaptım. Çimlendirme , versela laga yem , arada kuru mama , arada çörek otu yağı , arada bitki çayı , arada yumurta , arada haşlanmış tavuk eti , probiyotik ve vitamin verdim . Bu son kustugunda sulphamazethine başladım . Şuan için onu kullaniyorum . Şuan doğuda yaşıyorum 2 tane veteriner var ve kuştan anlamiyorlar . Röntgen ve dışkı imkanım yok . Sultanlarda megabakteri olmaz mide diletasyonu gibi bir isim söyledi o olur ve tedavisi yok dedi .