• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Takip Edelim Kuşlarımız için Rutin Vitamin Kullanımı Nasıl Olmalıdır ?

Vitamin kullanıyor musunuz?Hangileri yorumda belirtiniz

• Evet

Kullanılan: 63 80.8%
  • Hayır

Kullanılan: 15 19.2%

• Kullanılan toplam oy
    78

mortsvivants

Müdavim
Merhaba, konu açmaya gerek duymadım buradan sorayım. Bt-amin forte'nin bir bozulma süresi var mıdır? İki aydır güneş görmeyen çekmecede saklıyorum fakat bugün içerisinde topaklanma gördüm hatta sorun yaşadım damlatırken. Bozulmuş mudur yoksa takviyenin yapısı mı böyledir?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba, konu açmaya gerek duymadım buradan sorayım. Bt-amin forte'nin bir bozulma süresi var mıdır? İki aydır güneş görmeyen çekmecede saklıyorum fakat bugün içerisinde topaklanma gördüm hatta sorun yaşadım damlatırken. Bozulmuş mudur yoksa takviyenin yapısı mı böyledir?
Bt amin de nasil topaklanma olur ki🤔resim paylaşır mısınız

mortsvivants

Müdavim

Ekli dosyalar

mortsvivants

Müdavim
Ben bunca yıldır bt amin bu şekilde hal aldığını görmedim tabiki vermeyiniz 😫 kimden aldınız?
Evet şüphelendiğimiz için kullanmayı bırakmıştık. Ya şöyle ki ilk defa kullandığım için ve o zamanlar tamamen bilgisizliğimden mamaist yerine başka bir siteden almıştım.. evet kızsanız yeridir 😕 tabii kart kullanmadığım için biraz da mecburiyetten oldu oradan almam ama araştırmıştım da en iyi değerlendirilen ve kötü yorumu olmayan satıcıydı. Evet akıllandım yine 😓

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Evet şüphelendiğimiz için kullanmayı bırakmıştık. Ya şöyle ki ilk defa kullandığım için ve o zamanlar tamamen bilgisizliğimden mamaist yerine başka bir siteden almıştım.. evet kızsanız yeridir 😕 tabii kart kullanmadığım için biraz da mecburiyetten oldu oradan almam ama araştırmıştım da en iyi değerlendirilen ve kötü yorumu olmayan satıcıydı. Evet akıllandım yine 😓
Size neden kızalım, Allah böyle satıcıları ıslah etsin..

efe1903

Tutkulu
Merhaba bakımını yaptığımız canların tüm ihtiyaçlarını kafes ortamında vermemiz gerekiyor.Bu takviyeler her kafes canlısına rutin olarak kullanılmalıdır.
Ekli dosyayı görüntüle 57687

Entrobac (probiyotik) kullanımı
Yarım suluk (50 ml) içme suyuna plastik veya tahta kaşığın ucuyla bir mercimek tanesi kadar iyice karıştırarak veriyoruz. Sabah verip akşam sade suyla tazeleyelim ve normal zamanda haftada bir kez verilebilir

Bt Amin Forte kullanımı (Tüy ve kas)
Normal zamanda haftada bir kez tüy döneminde haftada iki kez yarım suluk ( 50 ml) içme suyuna 8 damla verilir. Sabah verip akşam taze suyla değişilir.

Gerwit- w (Multivitamin) kullanımı
Muhabbet kuşları ve kanarya türleri için Yarım suluk (50 ml) içme suyuna 3 Damla
Sultan papağanı ve paraket türleri için Yarım suluk (50 ml) içme suyuna 5 damla olarak sabah verip akşam sade içme suyu ile değiştirelim ve bunu haftada bir kez tekrarlayalım

Pazartesi Gerwit
Çarşamba Entrobac
C. Tesi Bt amin forte
(tüy zamanında haftada 2)

Merak ettiğim bir soru var, bukadar takviye kuşların karaciğerinde problem yaratmıyor mu, sedechol tarzı birşey kullanılması nekadar mantıklı?

mortsvivants

Müdavim
zeolit tozu içeriği nedir, nasıl kullanılmalı? Elimde bir toz var zeolite diye o mu emin olmak istedim.
Kendimden copy paste olacak ama olsun
Zeolit tozu: Antibakteriyeldir, sindirim sistemini düzenler, bağışıklığı güçlendirir, bakterileri söker, iç paraziti engeller. Sebzenin üstüne serpiliyor mercimek tanesi kadar. Zeolite dediğiniz şey sanıyorum ki toz olmayan hâli ama çeşitleri de olduğu için bilmediğiniz şeyi kullanmayın tabii. İsterseniz Şehmus abiden toz halini temin edebilirsiniz

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merak ettiğim bir soru var, bukadar takviye kuşların karaciğerinde problem yaratmıyor mu, sedechol tarzı birşey kullanılması nekadar mantıklı?
Düzenli ve programlı verildiği sürece başlıktaki 3-4 ürün fazla olmaz kardeşim. Eğer imkan ve zaman varsa tabiki mevsiminde taze meyve ve sebze vermek çok daha iyi olur ☺

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
zeolit tozu içeriği nedir, nasıl kullanılmalı? Elimde bir toz var zeolite diye o mu emin olmak istedim.
Zeolitin bir katkısı veya karışımı yoktur madenden çıkan doğal bir slikattır. Sadece bunun değerleri var ve kuşlar için bir kaç işlemden geçiyor bu yüzden klinikten alıyorum

Üst Alt