• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Takip Edelim Kuşlarımız için Rutin Vitamin Kullanımı Nasıl Olmalıdır ?

Vitamin kullanıyor musunuz?Hangileri yorumda belirtiniz

• Evet

Kullanılan: 60 85.7%
  • Hayır

Kullanılan: 10 14.3%

• Kullanılan toplam oy
    70

cicikuşdodo

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
takıldığım konu doğrusu ne o yazmıyor. İlacın üstünde farklı, sitede farklı yazıyor.
BT amin forteyi üstünde yazdığı gibi verirsem 250ml suya 75 damla çıkıyor, sitede yazana göre yaparsam 40 damla çıkıyor 250ml suya :)
sitede yazana göre derken mamaist.com sitesindeki oran mı yoksa röhnfriedin sitesindeki oran mı?

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Kimsenin dikkatini çekmemiş sanırım? Bu damlaları neye göre kullanıyoruz damlaların gelen kağıdında faklı yazıyor bu konuda farklı yazıyor kullanılması gereken ölçü.

Bt Amin Forte için burada yazana göre 250ml suya 40 damla konulur diyor.
Damlanın üstünde gelen kağıda bakarsak 250ml suya 75 damla koymamız gerekiyor.

Gerwit için ise 250ml suya 25 damla kullanılması gerekiyor.

BT amin forte kullanımında normal zamanda haftada bir kez diyor. Hemen altında 15 günde 1 diyor?

Neyi neye göre ve hangi ölçüde kullanıyoruz kullanan bilen yazabilir mi?
Bir de bu ölçüler kuşun türüne göre değişmiyor mu?
Bu standart güvercin içindir bizim Kuşlarımız onların 4/1 i kadardır, minimize edilmiştir
BtAmin fortenin ölçüleri daha sonradan değiştirildi fakat etiketler kaldı

Sagi

Aktif Üye
Şimdi şu şekilde. Biliyorsunuz ki vitaminler özellikle yağda çözünenler karaciğerde depolanır. Suda çözünenler depolanmaz. Kuşların karaciğerleri yorulmasın diye bu şekilde belirlemişler. Kuş cinsi fark etmeksizin ben, her hafta probiyotik veriyorum yarım suluğa mercimek tanesi kadar. Benim kuşlarım meyve ve sebze yediği için iki haftada bir gervit w veriyorum yarım suluğa 5-6 damla. Bt amin forteyi tüy döneminde haftada 2 gün, normal dönemde de iki haftada bir kez yarım suluğa 8-9 damla veriyorum. Suluklarım 100 ml 😊
benim kuş yavru olduğu için tüy çıkarıyor iki haftada bir kez mi vermeliyim yoks ahaftada bir mi

aykutucar

Aktif Üye
Merhaba. Kuşum 4 gündür hasta. gervit, Entrobac ve bt-amin aldım. Sırasıyla hangilerini ne kadar kullanmam gerek. Hastalığı üşütme ve sindirim sorunu. Kuşumu 1 hafta önce aldım 4-5 aylık erkek lutino.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhaba. Kuşum 4 gündür hasta. gervit, Entrobac ve bt-amin aldım. Sırasıyla hangilerini ne kadar kullanmam gerek. Hastalığı üşütme ve sindirim sorunu. Kuşumu 1 hafta önce aldım 4-5 aylık erkek lutino.
Merhaba, hocamız paylaşmış buyrun
Entrobac verin 3 gün üst üste ve 8 saat dolunca kapalı şişe Sudan suluğu doldurun(yarım suluk yeterli
Üşütme için, sıcak tutun, kekik çayı yapın
1 çaykaşığı kekiği 1 çay bardağı su ile kaynatın yarım suluğa çay diğer yarısına taze su ekleyin toplam yarım suluk olsun
Kalan çayı sprey kutusuna doldurun ve yüzüne 20-30 cm den püskürtün fıs fıs yöntemi ile

aykutucar

Aktif Üye
Entrobac verin 3 gün üst üste ve 8 saat dolunca kapalı şişe Sudan suluğu doldurun(yarım suluk yeterli
1 çaykaşığı kekiği 1 çay bardağı su ile kaynatın yarım suluğa çay diğer yarısına taze su ekleyin toplam yarım suluk olsun
Kalan çayı sprey kutusuna doldurun ve yüzüne 20-30 cm den püskürtün fıs fıs yöntemi ile
8 SAAT ENTROBAC verdikten sonra akabinde kekik çayı vereyim ve bu şekilde 3 gün döngüde mi gitsin doğru mu anladım? Yüzüne sprey sıkmak neden onu anlamadım bilgilendirir misiniz

mortsvivants

Paylaşımcı
8 SAAT ENTROBAC verdikten sonra akabinde kekik çayı vereyim ve bu şekilde 3 gün döngüde mi gitsin doğru mu anladım? Yüzüne sprey sıkmak neden onu anlamadım bilgilendirir misiniz
solunum rahatlatma amaçlı diyebiliriz, alternatif tıp 🙂

aykutucar

Aktif Üye

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
3 gün üst üste entrobac probiyotik verin, 8 saat sonra suyu tazeleyin
Şöyle yapalım
Yarın sabah kekik çayı yapın, 5-6 saat kalsın, antibakteriyeldir ve doğaldır, solunum yollarını açar, akciğerleri rahatlatır😊
Gün içinde yüzüne püskürtün ki burun deliklerin den içeri gidip solunum yoluna etki etsin, ufak bakteri oluşumunu engeller 👍rahat nefes alır, üşütmeyin, gribi, nezleyi dolayısıyla oluşacak olan bakteriyi öldürür
Ertesi gün entrobac probiyotik (mercimek tanesi kadar yarım suluğa) başlayın üç gün üstüste verin ki bağışıklık sistemi güçlensin
8 saat sonra taze su ile değiştirin
4.gün taze su verin
5.gün gerwit-W multivitamin takviyesi yapın yarım suluğa 5 damla, 8 saat, sonra taze su verin

aykutucar

Aktif Üye
3 gün üst üste entrobac probiyotik verin, 8 saat sonra suyu tazeleyin
Şöyle yapalım
Yarın sabah kekik çayı yapın, 5-6 saat kalsın, antibakteriyeldir ve doğaldır, solunum yollarını açar, akciğerleri rahatlatır😊
Gün içinde yüzüne püskürtün ki burun deliklerin den içeri gidip solunum yoluna etki etsin, ufak bakteri oluşumunu engeller 👍rahat nefes alır, üşütmeyin, gribi, nezleyi dolayısıyla oluşacak olan bakteriyi öldürür
Ertesi gün entrobac probiyotik (mercimek tanesi kadar yarım suluğa) başlayın üç gün üstüste verin ki bağışıklık sistemi güçlensin
8 saat sonra taze su ile değiştirin
4.gün taze su verin
5.gün gerwit-W multivitamin takviyesi yapın yarım suluğa 5 damla, 8 saat, sonra taze su verin
Bugün entrobac verdim 8 saat şimdi doldu. Kekik suyu kaynattım soğutmaya bıraktım. Şuan kekik suyu bırakayım mı suyuna. Aslında halsiz olduğu için çok su içtiğini görmedim o yüzden enjektör ile ağzına kendime damlatıyorum

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Bugün entrobac verdim 8 saat şimdi doldu. Kekik suyu kaynattım soğutmaya bıraktım. Şuan kekik suyu bırakayım mı suyuna. Aslında halsiz olduğu için çok su içtiğini görmedim o yüzden enjektör ile ağzına kendime damlatıyorum
Anladım suluğa doldurmayın kekiği akşamdan olmaz, gece su içmezler
Etki etmesi için şiringa ile verebilirsiniz👍en azından içmiş olur
Yarın ve ertesi gün yine entrobac probiyotik ile devam edin
Sıcak tutun
Streamable.com üzerinden kısa bir video paylaşır mısınız
Beyaz peçete üzerine yapılmış dışkı da paylaşın lütfen

aykutucar

Aktif Üye
Sıcak tutun
Peteğin bitişiğine koydum üzerine de battaniye ile örttüm sıcacık uyuyor şimdi yarın video ve fotoğrafı atayım size

aykutucar

Aktif Üye
Sıcak tutun

Ekli dosyalar

Üst Alt