• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuş Besleyenlerde Akciğer Sorunları

HasanD

Yeni Üye
Merhabalar, çok severek bir sultan papağanı aldım, 6 yaşındaki oğlum da çok seviyor. Papağan da alışmaya ve mutlu olmaya başladı gibi. Ama çevremdeki insanlar kuşların tüylerinin ve tozlarının akciğere zararlı olduğunu söylüyorlar. İnternette araştırdım, gerçekten bu yönde birçok araştırma sonucu var. Akciğerlerin geri dönülemez şekilde hasar alabileceği filan yazıyor. Lütfen bilgilerinizi paylaşır mısınız? İçim rahatlamazsa çok sevdiğim papağanımdan vazgeçeceğim.

Nisa K.

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Yazdığınız sorunlar daha çok güvercin besleyen kişilerde görülebilir, örneğin Alerjik Alveolitus (Güvercin Akciğer hastalığı.) Ancak bireysel olarak bakımını yapıp ilgilendiğiniz evcil kuşlarda bahsettiğiniz durumlar yok denecek kadar az bir ihtimaldir. Siz kuşunuzun bakımlarını yapar, tüy döneminde de gerekli takviyelerde bulunursanız tüy dökülmesini oldukça aza indirirsiniz. Yine de içinizin rahat etmesi için zamanında evinde aynı anda 100'e yakın kuş beslemiş @Demet bükay hocamı etiketliyorum, o da gerektiği açıklamayı yapacaktır size.

Nisa K.

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Bu da rutin kullanmanız gereken takviyeler:

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Merhabalar, çok severek bir sultan papağanı aldım, 6 yaşındaki oğlum da çok seviyor. Papağan da alışmaya ve mutlu olmaya başladı gibi. Ama çevremdeki insanlar kuşların tüylerinin ve tozlarının akciğere zararlı olduğunu söylüyorlar. İnternette araştırdım, gerçekten bu yönde birçok araştırma sonucu var. Akciğerlerin geri dönülemez şekilde hasar alabileceği filan yazıyor. Lütfen bilgilerinizi paylaşır mısınız? İçim rahatlamazsa çok sevdiğim papağanımdan vazgeçeceğim.
Merhaba 6 yaşinda oğlunuza sağlıklı uzun ömürler diliyorum hocam ☺ Eğer herhangi bir astım, kronik hastalığı yoksa zararlı değildir. Gönlünüzce bakabilirsiniz 👍 Arkadaşımızın dediği takviyeleri düzenli olarak verirseniz böylece tüy dönemini sağlikli geçirir ve sağlklı mutlu mesut yaşarsınız 🥰

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Şehmus hocam gerekeni söylemiş benim normalde toza alerjim var ama sultanlardan bir sorun yaşamadım 🙏 Anneannemin de alerjik astımı var her gün kafesi temizlediğim için daha bir sorun yaşamadık ☺

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba.Kafes Temizliğine ve Odadaki Toza Önem Verilirse Sorun Yaşanmaz. Bende İleri Derece Alerjik Rinit Var. Yani Ben Akciğerlerimden Tıkanıyor ve Nefes Alamıyorum. Ona Rağmen Yavrularimda Hep aynı Odadayiz ve Beraber Uyuyoruz. Sorun Yaşamadım Her gun Odami Supururum Kafesi Bazen Gunde 2 Kere Normal Zamanda Günde 1 Kere Temizlerim 😇🤗

Nisa K.

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Nazik cevaplarınız için çok teşekkür ederim. İçim rahatladı. Üstüne bugün kuşum parmağıma tüneğe gelir gibi gelmeye de başladı, daha da çok sevdim.
İlgilenildikçe daha da alışacaktır zamanla. Size tuhaf gelen dışkıları olursa buraya atmayı unutmayınız, sıkıntısı geç olmadan çözüm bulmuş olur.

Son düzenleme:
Üst Alt