• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

İstanbul Kayıp kuş

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Ama böyle çok karıştı kafam 🙁 erkek mi , dişi mi 🤔 anlamanın başka yolu yok mu 🙁
Cere rengi bana uçuk mavi geldi ayrıca cere delikleri daha büyük göründü gözüme. Anlamanın en garanti yolu zamanla cere kahverengiye dönerse dişidir 🙂 ben hala dişi diyorum. Dişi erkek farketmez sağlıklı ömrü olsun

Ece A.

Eski Forumcu
Stajyer Uzman
Yardımsever üye
Bende şöyle bir kararsızlık yaşıyorum. Genel olarak fotoğrafa baktığımda hala dişi gibi duruyor cere çok opak gri gibi çünkü. Ama fotoğrafın net olmayışına da veriyorum biraz çünkü yanak kısmında ki tüylerin lacivert olduğunu varsayıyorum o 2 taraf fotoğrafta grimsi gibi çıkmış. Bu yüzden fotoğraf yanıltıyor hala diyerekten emin olamıyorum erkek mi kız mı oluşundan :) ilerleyen zamanlarda ortaya çıkar artık :giggle:

Huzurun annesi

Yeni Üye
Aslında çok net çekmeye çalıştım , evimin ışıklarının hepsi sarı beyaz ışıkta çekemedim ☺ bende ilk gördüğümde erkek dedim ama sonradan kafam karıştı. Erkek mi dişi mi bilmiyorum ama maşallah çok güçlü :) ayağındaki akşama geçti evin içinde bıdıl bıdıl yürüyor:) bazen kısa mesafe uçuyor da ama tam ucamiyor. Muhtemelen daha önce sık sık uçmadi . Suanlik durum iyi , aslında kız erkek farketmez artık o da benim yavrum :) zamanla anlaşılır artık cinsiyeti de :) sahibinden haber çıkmadı, çıkana kadar bağlanmak istemedim ama sanırım artık çok geç . Artık ailesini aramak için çabalamiyorum . Çünkü yeni bir ailesi var inşallah ona layık olabilirim. ☺

Huzurun annesi

Yeni Üye
Merhaba , bahsi geçen yeni kuşumun bazen titredigini farkediyorum . Ne kadar süre sokakda kaldı , hala korkuyor bu yüzden mi bilmiyorum ama ara sıra titriyor. Dışkısı da bana sanki ishal gibi geldi. Birde kocaman bir tüy kopmuş kendisi mi kopardi bilmiyorum . Zamana mi bırakmalıyim , bir şey yapmalı mıyım . Yem yiyor yeminin üzerinde yem kabukları var su da içiyor. Ve sürekli ağzını kapatıp açıyor. Diğer kuslarimin sesinden korkuyor olabilir mi ?

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba , bahsi geçen yeni kuşumun bazen titredigini farkediyorum . Ne kadar süre sokakda kaldı , hala korkuyor bu yüzden mi bilmiyorum ama ara sıra titriyor. Dışkısı da bana sanki ishal gibi geldi. Birde kocaman bir tüy kopmuş kendisi mi kopardi bilmiyorum . Zamana mi bırakmalıyim , bir şey yapmalı mıyım . Yem yiyor yeminin üzerinde yem kabukları var su da içiyor. Ve sürekli ağzını kapatıp açıyor. Diğer kuslarimin sesinden korkuyor olabilir mi ?
Dediğiniz gibi dışarda nasıl şartlarda ve ne kadar süre kaldı bilmiyoruz. İmkanınız varsa önce ense damlası yaptırın. Elinizde takviyeler mevcuttur mu. Mesela probiyotik varsa suluğuna koyun. Bir iki gün sonra multivitamin gervit verin. Yemeden içmeden kesilmemesi önemli. Onu takip edin. Korkmaktan ziyade dışarıdaki koşullar etkiledi kuşu. Videosunu görebilir miyiz.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Streamable.com a girin orada videoyu ekleyin linkini kopyalayıp burada mesaj bölümünde paylaşın.

Huzurun annesi

Yeni Üye
Evet uçabiliyor hatta sanki bu eve daha önce gelmiş gibi gayet güzel uçuyor . Ucmasinda yeme icmesinde sorun yok sadece benden çok korkuyor ve titriyor. Muhtemelen titremesi korkudan. Çünkü ben yanında yokken arkası donukken titremiyor bir insan yanına yaklaşınca titriyor. 🙁

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Çanta uzun süre kalması için uygun değil. Buda onu strese sokuyor olabilir. Herzaman hastalık durumları için yedekte kafesiniz olması uygun olur. Böyle durumlarda da kullanmış olursunuz.

Huzurun annesi

Yeni Üye
Evet çanta uygun değil ama daha bende olduğu süre tam 2 gün bile olmadı ve hesapta olmayan bir sahiplenme oldu . En kısa sürede kafes temini yapacağım , bir anda hem kendi kuslarimin hem yeni kuşumun sağlığını riske atmamak için aynı kafese koymadım . Titremesi stresden oluyorsa şuanda herhangi bir takviyeye gerek yok doğru mu anlıyorum ? Titreme dışında her şey normal çünkü

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Evet uçabiliyor hatta sanki bu eve daha önce gelmiş gibi gayet güzel uçuyor . Ucmasinda yeme icmesinde sorun yok sadece benden çok korkuyor ve titriyor. Muhtemelen titremesi korkudan. Çünkü ben yanında yokken arkası donukken titremiyor bir insan yanına yaklaşınca titriyor. 🙁
O zaman kendi haline bırakın. Siz yine yukarıda yazdıklarımı dikkate alın. B vitamini stresi alır. Takviye ile destekleme yapmanız uygun olur. B yoksa probiyotik verin. Yada papatca çayı demleyip verin.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Dışkısı için üç gün üst üste her gün tazeleyerek entrobac probiyotik verin.

Yedek kafes sadece bu kuş için değil kendi kuşlarınız içinde bulunsa iyi olur. Hastalık gibi durumlarda ayırırsınız. Yeni gelen kuşu kendi kuşlarınızın yanına koymamakla iyi yapmışsınız.