• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Kanatı düşük kuşumun

aykan

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kanat düşmesi
Hastalık Belirti Tarihi
5 Ağu 2023
Acil yardım edin yavaşca alcak yüksekte kaleöferin üstüne yavaşça çarptı lutfen yardim edin gercekden yeni farkettim cok uzuldum

Son düzenleme:

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Uçabiliyor mu?

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Bir deneyin, eğer uçamazsa kanadında kırık olabilir.

cimennnn

Tutkulu
Kusunuzu bir salın uçup uçamadığına bir bakın eğer uçmayıp yere düşerse kanatta bir sıkıntı var demektir

aykan

Yeni Üye
Kusunuzu bir salın uçup uçamadığına bir bakın eğer uçmayıp yere düşerse kanatta bir sıkıntı var demektir
Elim alıştırdım 2 gunde kapağı acinca elime atlıyo fakat uçmuyo nasıl uçmasını sağlayabilirim

cimennnn

Tutkulu
Elim alıştırdım 2 gunde kapağı acinca elime atlıyo fakat uçmuyo nasıl uçmasını sağlayabilirim
Elinizle dışarıya çıkarttığınız da koltuğun üstüne koyun o uçar zaten öyle de uçmuyorsa parmağınıza alıp hafiften havaya doğru fırlatın parmağınızdan ayrılıp havada uçup uçamadığına bakın yere düşüyosa problem var demektir

Doğacı

Eski Forumcu
Kuş yeni mi alındı? Ben bu şekilde anladım.
Kuşu yeni aldıysanız eğitim sürecine dikkat etmeniz gerekir. Uçsun diye kafesten çıkartırken uçarken dikkat etmeniz göz kulak olmanız gerekir çünkübir yerlere çarpabilir. Çarpmasına engel olmalısınız. Yavaş hareket etmelisiniz ani hareketler yapmamalısınız. Peteğe sert çarptı ise gözlem yapın sorun olmuş olabilir.

aykan

Yeni Üye
Kuş yeni mi alındı? Ben bu şekilde anladım.
Kuşu yeni aldıysanız eğitim sürecine dikkat etmeniz gerekir. Uçsun diye kafesten çıkartırken uçarken dikkat etmeniz göz kulak olmanız gerekir çünkübir yerlere çarpabilir. Çarpmasına engel olmalısınız. Yavaş hareket etmelisiniz ani hareketler yapmamalısınız. Peteğe sert çarptı ise gözlem yapın sorun olmuş olabilir.
evt yeni alindi 2 . haftam ama elim cok guzel gelio bi anda konmak istedi elimden copk yakin mesafeydi petegin ustune carpti cook yavasca petein ustunde kaldi ama hala boyle ne onerirsiniz bekleyeyimmi

Doğacı

Eski Forumcu
Kanatlarını kontrol edin kan leke olağandışı bir şey var mı? Yemek yemesine su içmesine dikkat edin aç susuz kalmasın,eğer yemek yemeyi bırakırsa siz yedirin usulüne uygun olarak ,açlıktan ölür yoksa.
Travma yaşamış olabilir,denge problemi olup olmadığına dikkat edin. Dışkısını kontrol edin. Buraya fotoğraf video vs atın.

aykan

Yeni Üye
Kanatlarını kontrol edin kan leke olağandışı bir şey var mı? Yemek yemesine su içmesine dikkat edin aç susuz kalmasın,eğer yemek yemeyi bırakırsa siz yedirin usulüne uygun olarak ,açlıktan ölür yoksa.
Travma yaşamış olabilir,denge problemi olup olmadığına dikkat edin. Dışkısını kontrol edin. Buraya fotoğraf video vs atın.
ama 2 saat once fln sabah iste elime alim 15 dk geldi bairmadi isirmadi yine dengesinde sorun yok yem yio gibi duruyo yani suyunu icio o belli oluo yemde iodur galiba su icerse kalamar kemini gagaliyo sadece kanadi 5mm fln asaida zaten son 3 gundur elime atilyo hep hic ucmuyo simdi nasil ucup ucmadini anlicamki ya

aykan

Yeni Üye
Bakarmisin

Doğacı

Eski Forumcu
Kuş sesi duyup elinize geliyorsa bunu deneyin belki uçup elinize gelir,o zaman uçup uçmadığı belli olur. Kuşu elinizin üstüne koyun ve orta hızla aşağıya indirip kaldırın kanatlarını kaldırıyor mu bakın. Elinize alıp ve yatağın üzerine bırakın biraz yukarıdan. Bakalım düşecek mi uçacak mi?
Son halinin videosunu ekleyin buraya

aykan

Yeni Üye
Kuş sesi duyup elinize geliyorsa bunu deneyin belki uçup elinize gelir,o zaman uçup uçmadığı belli olur. Kuşu elinizin üstüne koyun ve orta hızla aşağıya indirip kaldırın kanatlarını kaldırıyor mu bakın. Elinize alıp ve yatağın üzerine bırakın biraz yukarıdan. Bakalım düşecek mi uçacak mi?
Elime gelmio suan daha buyuk bi kafes alcam simdi zaten vesile oldu eve glince bidaha deniyeceim 1 saat once elimdeydi simdi sirdi gelmio aksam deniyiceim sans dileyin🙏

aykan

Yeni Üye
nu yapmadim ya fakat sunu gozlemledim sarptigi kanati 2 kere acip kapatti bugun ve dun icinde esniyomus gibi

Doğacı

Eski Forumcu
Kuşun uçarken ki videosunu çekmeye çalışın ve buraya ekleyin. 2 kere açıp kapatması ile kanadında sorun olup olmadığını görmeden anlayamayız. Kanatın altına üstüne bakmak gerekli. Kan vs var mı inceleme yaptınız mı

aykan

Yeni Üye
Kuşun uçarken ki videosunu çekmeye çalışın ve buraya ekleyin. 2 kere açıp kapatması ile kanadında sorun olup olmadığını görmeden anlayamayız. Kanatın altına üstüne bakmak gerekli. Kan vs var mı inceleme yaptınız mı
aben 13 yasinda bi cocugum zarar verirsem cvok uzulurum urkermi diyede tedirginim elimden ne gelir bilmiorum elleyemiorum acittimi dusunuyorum

aykan

Yeni Üye
az once elimden ucmaya calisti yere distu

Üst Alt