Demet Hanım tekrardan merhaba. Dişi kuşum yaklaşık 1 hafta önce öldü. Veterinere gösterdiğimde antidepresan ve vitamin tedavisi başlamıştık fakat etki etmedi. Şimdi erkek kanaryamın yanına bir dişi kanarya arıyorum fakat yaklaşık 2-3 gündür erkek kanaryam özellikle kuyruk tüylerini dökmeye başladı. Uzun tüyleri direkt kökünden dökülüyor. Bugün de şu saate kadar 4 tüy saydım. Bunun yanında ufak sanki yeni çıkmaya başlayan tüylerini de dökmeye başladı. Yemesi iyi, biraz durgunlaştı fakat bunlar dışında görülen bir sorun yok (dışkısında doku değişimi vs.) Ayrıca yukarıdaki fotoğraflarda gözüken o kabarcıktan da tüy çıkmaya başladı. Sizce ne gibi bir sorun olabilir. Vitamin takviyesi de veriyorum fakat durum değişmiyor. Çevremde de dişi kanarya sahiplenebileceğim bir yer bulamadım hatta durumu düzelsin diye kanaryası olan birisine sahiplendirmeyi de düşündüm fakat onu da bulamadım. Son olarak kafes kapağı hep açık olmasına rağmen genelde zamanında dişi kanaryamın yuva yaptığı yere tünüyor. Normalde hep uçmasına ya da dışarda olmasına rağmen (kafese geri zor koyardım) artık pek kafesten de çıkmıyor sadece duş almak için çıkıyor. Şimdiden teşekkür ederim.