Fotoğraf paylaşırsanız sevinirimÇok teşekkür ederim Burçak Hanım ilginiz için.
Fotoğraf paylaşırsanız sevinirimÇok teşekkür ederim Burçak Hanım ilginiz için.
Yarın fotoğraf paylaşırsanız sevinirimÖncelikle iyi akşamlar. Şu anda kuşumun fotoğrafını atabilecek bir durumda değilim ama bir şey söyleyecektim. Vitamini yaklaşık 1 haftadır kullanıyorum aynı şekilde Rif Ampulu de kullanmaya devam ediyorum. Fakat ufak da olsa herhangi bir değişiklik mevcut değil. Biraz daha kullandıktan sonra gene size bilgilendirme için yazarım lakin başka bir tavsiyeniz varsa onu da deneyebilirim. Fotoğrafı isterseniz yarın atabilirim.
Kaç yaşında dişiniz, anladığım kadarıyla baskın değilEş almadım. Belki dediğiniz gibi bakteri kökenlidir tedavi işe yarar diye düşünmüştüm. Ama birkaç gündür eş almayı düşünüyorum. Çünkü şu an bir erkek kanarya gibi ötmeye başladı. Bundan anladığım stres kaynaklı olmaması yalnız kalmasıdır diye düşündüm. Bu arada eş alma durumunda size şunu da sormak isterim illaki erkek almam şart mı çünkü önceki erkek kanaryamla hiç anlaşamadılar ve aynı anda kafeslerini açtığım zaman birbirlerine saldırdılar. Bir müddet sonra erkek dişinin tüylerini yolmaya başlayınca bende farklı zamanlarda salmaya başlamıştım.
O zaman kızgınlık yumurtası yapmıştır, aynı cins BAKIR bir arkadaş olabilir,, tabi yine siz bilirsinizDişi olduğundan eminim çünkü yumurtluyor. Şu anda yaklaşık 3,5-4 yaşlarında. İlk başta erkekle birbirlerine saldırmalarını yaşlarının küçük olmasına bağlamıştım çünkü bana geldiklerinde henüz 3 aylık falanlardı. Ama bu olay sonradan da devam etti. Yani erkek kuşum ölmeden önce bile ortak olarak açmak istemiştim ama gene birbirlerini saldırmışlardı.
Estağfurullah her zaman yazabilirsinizŞöyle yumurtlamayı uzun zamandır bıraktı. Daha çok yaz aylarında yumurtluyordu. Şu an böyle bir durum söz konusu değil. Ben gene de vitamine bir müddet daha devam etmek istiyorum sakıncası olmaz muhtemelen. Yanına da en kısa zamanda bir eş almayı düşünüyorum. Öncekiyle anlaşamasalar bile birbirlerine ötüp durdukları için bile hoş oluyordu. Bu arada çok soru sordum ama bir tane daha sormak istiyorum. Yumurtladığı zaman ben sürekli olarak oturmaya alışmasın diye altından alıyorum sizce doğru olan bu mu? Bu arada tüm cevaplarınız ve ilginiz için de teşekkür ederim Demet Hanım.
Rica ederim geçmiş olsunTekrardan tavsiyeleriniz ve ilginiz için teşekkür ederim Demet Hanım![]()
Oy maşallaah tüyler gelmeye başlamışDün fotoğraf ekleyememiştim bugün eklemek istedim.
Merhaba şuna emin olduk artık o bölgelerde bakteri yok, rif silip süpürdüBaş kısmı hafif hafif var ama göğüs kısmı beni endişelendirdi. Rif'i ilk kullandığımda yanlışlıkla tüylerine sürdüm ve gagasının yetiştiği yerleri resmen yoldu. Hatta böyle davranınca temizlemiştim bende. Sonrasındaysa göğsündeki boşluğu pek fark etmedim. Çünkü tüyleri kabarıkken ya da kuruyken hiçbir şekilde boşluk gözükmüyordu ama şimdi banyosuna su koymuştum ve ortaya bu görüntü çıktı. O bölge resmen yok.
Rica ederim geçmiş olsunÇok teşekkür ederim Demet Hanım![]()
Söylediklerinizi en kısa zamanda temin edip kullanmaya başlayacağım.
Merhaba kanaryalar çok hassas olduğu için strese çok çabuk giriyorlar, tüy düzelmesi malesef çok uzun zaman alıyor, yanına eş alırsanız daha mutlu olur diye düşünüyorum, bağışıklık düşük, bu yüzden tüyler çıkıp dökülüyor, yaklaşık 7-8 ayda toparlıyorlar, tüy hastalığında hiç tüy kalmıyor, çıkanda çok cılız oluyorMerhabalar Demet Hanım. Yaklaşık 2,5 ay oldu. Dediğiniz vitamini düzenli olarak kullandım başlarda tüylerde düzelme vardı ufak ufak çıkıyorlardı lakin yaklaşık 1-2 haftadır baş bölgesinin üst kısmındaki tüylerde tekrar dökülmeler oluştu. Ve boyun bölgesindeki tüylerde düzelme meydana gelmedi. Beslenme ve vitamin konusunda takviyeli olarak devam ediyorum. Kafesi temiz tutuyorum. Birkaç veterinere götürdüm. Genel olarak pek ilgilenemediler. Uzmanlık alanları olmadığını söylediler ama belki tüy hastalığı olabileceğini söylediler. Şu an hayvan hastanesine götürmem pek mümkün değil. Aracım yok ve havalardan ötürü kuşumun çarpılmasından endişe ediyorum çabuk etkileniyorlar. Hali genel olarak iyi bu aralar biraz yuvasında yatıyor sadece ama uçtuğu vakitlerde var. Hasta gibi gözükmemesine rağmen bu durum sürekli devam ettiği için can sıkıcı olmaya başladı. Herhangi bir tavsiyede bulunabilir misiniz? Şimdiden teşekkür ederim.