• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Veteriner! Kafa Sallayarak Salyalı Yem Kusma

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Tamam teşekkür ederim. Deneyeceğim umarım işe yarar. Yumurta patates vs . şeyler verebilir miyim. Sırf zeolit tozunu verebilmek için alternatif olabilir mi diye soruyorum. Zeolit tozu önemli anladığım kadarıyla. Başka hangi alternatif ile verebilirim.
Patatesle yumurta bugünü kurtarır aslında elle besleme maması olsa daha kolay olurdu ☺ Yumurta sindirim sisteminde sorun olduğu için önermem ☺

aykutucar

Aktif Üye
Patatesle yumurta bugünü kurtarır aslında elle besleme maması olsa daha kolay olurdu ☺ Yumurta sindirim sisteminde sorun olduğu için önermem ☺
Peki patates deneyeceğim. Evde kendimizin hazirlayabilecegi mama tarifi varmı 🤗 umarım akşam eve gittiğimde iyileşmiş olur.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Peki patates deneyeceğim. Evde kendimizin hazirlayabilecegi mama tarifi varmı 🤗 umarım akşam eve gittiğimde iyileşmiş olur.
Maalesef elle besleme maması yok ama mamaist.comdan sipariş edebilirsiniz, patates de vermeyin onu söylemeyi unutmuşum onda da şeker var ☺

aykutucar

Aktif Üye
O zaman sevdiği sebzeyi bulmaya çalışayım akşam :)

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Kusmasında koku var ise direkt kursaktan verin zeoliti.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Sabah erkenden keki çayı kaynatıp verdim, nefesi açılsın diye kalan çayı sprey şişesine doldurdum yüzüne bi kac fıs attım. Yarindan itibaren Entrobac veya farklı bir vitamini gerek varmı
İç parazit var dışkılarda 😔zeolit tozu kullanmalısınız 🤲

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Abla güncel diskisi bu şekilde. Diskilama çok yapmıyor zeoliti yemine döküp verdim yiyor. Kekik cayi yapip suyuna ekledim. Başka tavsiyen varmı?
Ablacım az yem, çok az sebze, azcık meyve olsun ki tüm zeoliti yesin
Dışkılar gün gün düzelecektir, darı yesin, yulaf doğal probiyotiktir, aspur verebilirsin
Yemi kapalı paket yem olsun😊🤲

aykutucar

Aktif Üye
Ablacım az yem, çok az sebze, azcık meyve olsun ki tüm zeoliti yesin
Dışkılar gün gün düzelecektir, darı yesin, yulaf doğal probiyotiktir, aspur verebilirsin
Yemi kapalı paket yem olsun😊🤲
Valla abla daha yeniyiz 3 hafta once sahiplendim ama hiçbir meyve ve sebze yemedi bu zamana kadar hatta renkli şeylerden çok korkuyor o yüzden yemine karıştırıyorum. Yem olarak mamaistten aldığım karışık yem var. Biraz zayıflamış gibi geldi bana. Yiyor içiyor ama yavrum sindiremedigi için biraz zayıf düştü. Bu iç parazit çok korkulacak borsey mi ?

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Valla abla daha yeniyiz 3 hafta once sahiplendim ama hiçbir meyve ve sebze yemedi bu zamana kadar hatta renkli şeylerden çok korkuyor o yüzden yemine karıştırıyorum. Yem olarak mamaistten aldığım karışık yem var. Biraz zayıflamış gibi geldi bana. Yiyor içiyor ama yavrum sindiremedigi için biraz zayıf düştü. Bu iç parazit çok korkulacak borsey mi ?
Evet iç parazit bağırsakta, oluşur önlem alınmazsa, sindirime kursağa çıkar, zayıf geliyorsa gözüne, elbesleme maması ile şiringa içinde verebilirsin, gagadan içeri sıkabilirsin😊yer
A21 nutribird versele laga yada mamaist.com elbesleme maması öneririm😊

aykutucar

Aktif Üye
Evet iç parazit bağırsakta, oluşur önlem alınmazsa, sindirime kursağa çıkar, zayıf geliyorsa gözüne, elbesleme maması ile şiringa içinde verebilirsin, gagadan içeri sıkabilirsin😊yer
A21 nutribird versele laga yada mamaist.com elbesleme maması öneririm😊
Abla yem yemesi normal sürekli yiyor zeoliti üzerine serpiyorum umarım işe yarar. Suyuna entrobac veya başka bir vitamin koymaya gerek varmi yoksa sade su mu icsin

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Abla yem yemesi normal sürekli yiyor zeoliti üzerine serpiyorum umarım işe yarar. Suyuna entrobac veya başka bir vitamin koymaya gerek varmi yoksa sade su mu icsin
Rutin olarak verilmeli, entrobac, Gervit-w, btAmin forte takviyesi, birer gün ara ile her zaman verilecek 🤲👍

aykutucar

Aktif Üye
Rutin olarak verilmeli, entrobac, Gervit-w, btAmin forte takviyesi, birer gün ara ile her zaman verilecek 🤲👍
P.tesi çarşamba cuma programına yapıyorum zaten ama duan hasta olduğu için sordum. Şu durumda ayrıca uygulamam gereken nedir. Ayni programa sadık kalayım mı

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
P.tesi çarşamba cuma programına yapıyorum zaten ama duan hasta olduğu için sordum. Şu durumda ayrıca uygulamam gereken nedir. Ayni programa sadık kalayım mı
Rutin takviyesi devam ek olarak zeolit tozu, kaliteli beslenme, sıcak tutun, odanız havalansın😊🤲

Üst Alt