• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Veteriner! Kafa Sallayarak Salyalı Yem Kusma

aykutucar

Aktif Üye
Yem yiyor kusuyor yine yem yiyor böyle bir döngüye girdik. Ek olarak bu dönemde hangi vitamin progamini uygulayalım? Pmtesi çarşamba cuma programına sadık kalayım mı?
Pecetedeki yem. Etrafa sıçramasın diye streç çektim kafese orada daha belli olmuş.

Ekli dosyalar

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Yem yiyor kusuyor yine yem yiyor böyle bir döngüye girdik. Ek olarak bu dönemde hangi vitamin progamini uygulayalım? Pmtesi çarşamba cuma programına sadık kalayım mı?
Pecetedeki yem. Etrafa sıçramasın diye streç çektim kafese orada daha belli olmuş.
Bence ya çok yiyor hazmedemiyor ya enfeksiyon var. Siz kekik çayı verin

EzgiA

Tutkulu
Kıdemli Üye
Bende Burçak Gibi Düşünüyorum. Ek Olarak Yavrunuz Tüy Döneminde mi ? Tüy Döneminde Bazen Böyle Problemler Oluyor.

aykutucar

Aktif Üye
Sabah erkenden keki çayı kaynatıp verdim, nefesi açılsın diye kalan çayı sprey şişesine doldurdum yüzüne bi kac fıs attım. Yarindan itibaren Entrobac veya farklı bir vitamini gerek varmı

EzgiA

Tutkulu
Kıdemli Üye
Entrobac 3 Gun Kullansanız İyi Olur. Fakat Arkadaşlarımızda Bir Baksın. Ben Yanlış Yönlendirmek İstemedim 😇🙏

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kekik çayını yarın da yapın verin içsin ☺ Kusması ne durumda ve solunum problemi de mi başladı

aykutucar

Aktif Üye
Kekik çayını yarın da yapın verin içsin ☺ Kusması ne durumda ve solunum problemi de mi başladı
Kusması devam ediyor yüz bölgesindeki tüyler kusmuktan sertleşmiş, daha durgun bugün. Yiyor ama her zamanki gibi iştahlı değil gibi. Dünkü kadar çok kusmuyor ama dünkü kadar da yemiyor. Bugün sadece biraz halsiz gibi. Bir kaç tane de tüy dökmüş, gecen gün tüy dökme zamanında demiştiniz.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kusması devam ediyor yüz bölgesindeki tüyler kusmuktan sertleşmiş, daha durgun bugün. Yiyor ama her zamanki gibi iştahlı değil gibi. Dünkü kadar çok kusmuyor ama dünkü kadar da yemiyor. Bugün sadece biraz halsiz gibi. Bir kaç tane de tüy dökmüş, gecen gün tüy dökme zamanında demiştiniz.
Bu kusma normal değil bence kanatlı uzmanı bir görsün yavrunuzu

aykutucar

Aktif Üye
Bu kusma normal değil bence kanatlı uzmanı bir görsün yavrunuzu
Maalesef bölgemde kanatlı uzmanı yok. Normal doktor bile bulamıyorum ki hele veteriner hekim hiç yok. Kendim birseyelr yapmaya çalışıyorum. Bu süreçte ancak elimde olan şeyleri (mamaistten temin ettiğim takviyeler) kullanıyorum. Dediğiniz gibi 3 gün entrobac vereyim mi?

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Maalesef bölgemde kanatlı uzmanı yok. Normal doktor bile bulamıyorum ki hele veteriner hekim hiç yok. Kendim birseyelr yapmaya çalışıyorum. Bu süreçte ancak elimde olan şeyleri (mamaistten temin ettiğim takviyeler) kullanıyorum. Dediğiniz gibi 3 gün entrobac vereyim mi?
Verin, bir de yemine azıcık zencefil serpin varsa tozunu

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Elimde gervit, Entrobac, bt-amin, zeolit tozu, grit kumu, kömür, kalsiyum mevcut zencefil de var. Bu aralar mineral Blok ve grit kum yiyor
O zaman şöyle yapıyoruz, zeolit tozu veriyoruz bir hafta boyunca her gün. Grit kumuna bıçak ucu kadar da kuş kömürü ekleyin, suyuna da kekik çayı demleyin verin içsin ☺ Yarın da yemine az, minicik zencefil tozu katın yesin ☺

aykutucar

Aktif Üye
Tam
O zaman şöyle yapıyoruz, zeolit tozu veriyoruz bir hafta boyunca her gün. Grit kumuna bıçak ucu kadar da kuş kömürü ekleyin, suyuna da kekik çayı demleyin verin içsin ☺ Yarın da yemine az, minicik zencefil tozu katın yesin ☺
Tamamdır teşekkür ederim. Son birsey soracağım. Zeolit tozunu daldarısının veya yemin üzerine serpsem olur mu? Sebze meyve yemiyor çünkü henüz sevdigi sebze meyveyi bulamadım.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Tam
Tamamdır teşekkür ederim. Son birsey soracağım. Zeolit tozunu daldarısının veya yemin üzerine serpsem olur mu? Sebze meyve yemiyor çünkü henüz sevdigi sebze meyveyi bulamadım.
Daldarı bu dönemde yasak ☺ Yeminde dibe çökebilir aslında farklı bir yemlikte deneyin isterseniz ☺

aykutucar

Aktif Üye
Daldarı bu dönemde yasak ☺ Yeminde dibe çökebilir aslında farklı bir yemlikte deneyin isterseniz ☺
Tamam teşekkür ederim. Deneyeceğim umarım işe yarar. Yumurta patates vs . şeyler verebilir miyim. Sırf zeolit tozunu verebilmek için alternatif olabilir mi diye soruyorum. Zeolit tozu önemli anladığım kadarıyla. Başka hangi alternatif ile verebilirim.

Üst Alt