• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Veteriner! Kafa Sallayarak Salyalı Yem Kusma

aykutucar

Aktif Üye
Sultan papaganima daldarı uç kısmına mercimek tanesi kadar zeolit tozu döküp yedirdim 1 saat sonra başını sallayarak yediği yemleri sindirilmemis şekilde salyalı olarak kustu. Kafesinde başını sağa sola sallamaya başladı ve evin zeminine birseyler dokuldugunu farkettim. Bi baktim heryer sindirilmemis yem olmus.
Bugün suyunda Entrobac vardı. Akşam temiz su ile değişmiştim. Zeolit tozu dokunmuş olabilir mi ? Sorun nedir

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Sultan papaganima daldarı uç kısmına mercimek tanesi kadar zeolit tozu döküp yedirdim 1 saat sonra başını sallayarak yediği yemleri sindirilmemis şekilde salyalı olarak kustu. Kafesinde başını sağa sola sallamaya başladı ve evin zeminine birseyler dokuldugunu farkettim. Bi baktim heryer sindirilmemis yem olmus.
Bugün suyunda Entrobac vardı. Akşam temiz su ile değişmiştim. Zeolit tozu dokunmuş olabilir mi ? Sorun nedir
Zeolit tozu dokunmaz, hiç dokunduğunu görmedim kendi papağanıma da kullanıyorum, dışkı resmini paylaşabilir misiniz? Daldarı taze miydi?

aykutucar

Aktif Üye
Ağzındaki yemlikten bulaşan boş kabuklar, ağzı salyaliboldugu için yapışmış. Kusma eylemini başını silkeliyor ve etrafa salya ve yem saçıyor

aykutucar

Aktif Üye
Zeolit tozu dokunmaz, hiç dokunduğunu görmedim kendi papağanıma da kullanıyorum, dışkı resmini paylaşabilir misiniz? Daldarı taze miydi?
Daldarı her akşam yediği posetten ama 1 orta boy daldarinin hepsini yedi acaba çok mu yedi o mu dokundu

aykutucar

Aktif Üye
Evin heryerine yem sicratmis kafesinin içine de yapışmış ciddi birsey değildir umarım. Hala yem yiyip su içiyor suan

aykutucar

Aktif Üye
Çok yemiş acaba yediği yemlerden faydalanamıyor mu ki. Daldarıyı vermeyin, sadece yemini yesin
İki farklı yem verdim yemleri beğenmedi gibi akşam işten gelince yemligi çok eksilmiyor bende daldari veriyorum aksan gelince daldariyi 2dk da bitiyor 2 ser 3 er tane yutuyor aksam

aykutucar

Aktif Üye
Yem yerken çekirdek kesinlikle yemiyor çekirdekleri alıp aşağı atıyor hatta. 3 4 gün ince akıllı yemlige geçtim o yüzden mi yemiyor ki

aykutucar

Aktif Üye
@Burçak A. Şuan o hareketini kesti. Yemini yedi suyunu içti. Kızışmış olabilir mi? Çünkü öncesinde kafes tellerine ve tunegine filan kemirip gagasiyla vuruyordu

EzgiA

Tutkulu
Kıdemli Üye
Merhaba. Geçmiş Olsun.Ben Sindirim Problemi Yasadigini düşünüyorum. Dal darinin Sayısını Biraz Azaltın. Versele Laga Yemine Geçin veya Mamaistten Özel Yem Karışımı Alabilirsiniz.

aykutucar

Aktif Üye
Merhaba. Geçmiş Olsun.Ben Sindirim Problemi Yasadigini düşünüyorum. Dal darinin Sayısını Biraz Azaltın. Versele Laga Yemine Geçin veya Mamaistten Özel Yem Karışımı Alabilirsiniz.
Bugün Entrobac ve zeolit verdim aslında. Yem olarak mamaistten karışık yem almıştım. Akıllı yemlik almıştım bir de galiba onu yadirgadigi için yemiyor veya yiyemiyor yemlik şeffaf olunca sürekli plastik gagalıyor

EzgiA

Tutkulu
Kıdemli Üye
Tamam Nereden Yiyorsa o şekilde Düzeniniz Devam Edin. Kuşlarinda Bizler gibi Karakterleri Var. Zeolit Bende Hala Kullanıyorum Hiç Kusma Yapmadı. Mayıs Ayından Beri Kullanıyorum 1 Yıl Olacak. Siz Normal Yem Kabında Yemini Verin.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Ben metal yemlik kullanıyorum çok da memnunum, tek yem kullanın, sindirimi bozmasın ☺ Kızgınlığa girmiş de olabilir tabiki ☺

aykutucar

Aktif Üye
Tamam Nereden Yiyorsa o şekilde Düzeniniz Devam Edin. Kuşlarinda Bizler gibi Karakterleri Var. Zeolit Bende Hala Kullanıyorum Hiç Kusma Yapmadı. Mayıs Ayından Beri Kullanıyorum 1 Yıl Olacak. Siz Normal Yem Kabında Yemini Verin.
Teşekkür ederim o şekilde yapacağım. Grit kumu ayrıca suluga koydum, yemine karıştırmaya gerek varmı? Pek yediğini görmedim kumu

Üst Alt