• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

J

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba. Dış parazit ense damlası yapıyor musunuz?

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Tüyleri yoluyor sanırım. O yüzden ilk olarak ense damlası yapın ya da yaptırın. Zimec, avromec,ivermec gibi dış parazit ilaçlarından birini ensesine bir damla damlatıp biraz masaj yapın parmağınızla. 15 gün sonra tekrar yapın bu uygulamayı. 6 ayda bir yapın ense damlasını bu şekilde.

Eğer ense damlasına rağmen bu durum geçmezse kanatlı uzmana götürün ama ben geçer diye tahmin ediyorum.

Mustafa27

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Cevabınız için teşekkür ederim. Ense damlası dışında başka ne yapabilirim, dikkat etmem gereken bir şey var mı? Teramisin sürmeye devam edecek miyim sadece akşamları sürüyorum. Mineral olarak bt amin forte mi öneririsiniz yoksa avimineral mi?
Geçmiş olsun , avi ürünleri de fena değildir yalnız bt amin forte en iyisi diyebiliriz temin edebilirseniz kesinlikle önerebilirim, terramycin merhemi ise tam ışıkları kapatmazdan önce uygulamanızı öneririm çünkü ışık açık ve uykusu olmadığı zaman merhemi yiyebilir ve bu durum iyi olmaz 😊

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Dış parazit yapılması iyi olacaktır rahatlatır ama ayrıca kaşıyorsa ve koltuk altında kızarıklık oluştuysa bir süre boyunluk takılması uygun olur böylece daha erken iyileşir

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Çok teşekkür ediyorum çok sağ olun cevabınız için. Bt amin fortenin kullanımı nasıl olmalı
Bt Amın Forte kullanımı
Normal zamanda haftada bir kez tüy döneminde haftada iki kez yarım suluk ( 50 ml) içme suyuna 8 damla verilir. Sabah verip akşam taze suyla değişilir.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba. Şehmus abi gerekenleri söylemiş. 🤗
İstanbulda ve avrupa yakasında iseniz size verebilirim ama alıp ecza dolabında olması gerekenlerden. Ben eminönünden almıştım ama @Şehmus BAKIR abi de var sanırım. :)

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
İlaç ilk dozda etkisini gösterir eğer larvalar varsa da ikinci dozdan sonra oluşanlar ölürler yani bu yüzden iki doz yapılır 👍 kaşıntı anını video olarak ekler misiniz bir bakalım alerjik bir deri hastalığı yoktur inşallah. Çünkü tüy yapısı da normal gelmedi bana.