• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Beslenme Jako Papağanı Beslenme

Alex1209

Yeni Üye
Fotoğraftaki karışım sizce iyi mi ? Peket yemin yanında tohum yemleri de vermek istiyorum fakat sadece çekirdek yiyip atıyor. Çekirdeği azaltıp nasıl bir karışım yapmalıyım ? Önerilerinizi bekliyorum.

Ekli dosyalar

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Fotoğraftaki karışım sizce iyi mi ? Peket yemin yanında tohum yemleri de vermek istiyorum fakat sadece çekirdek yiyip atıyor. Çekirdeği azaltıp nasıl bir karışım yapmalıyım ? Önerilerinizi bekliyorum.
Resimdeki bugdaysiz güvercin yemi siz parrot yemi alıp deneyin önce içinden neler yiyor neler yemiyor analiz edin ona göre mamaist Whatsap hattımızdan ulaşırsanız kuşunuza birlikte bir karışım hazırlariz ilk olarak versele laga prestij papağan yemi ile başlayabilirsiniz

Alex1209

Yeni Üye
Resimdeki bugdaysiz güvercin yemi siz parrot yemi alıp deneyin önce içinden neler yiyor neler yemiyor analiz edin ona göre mamaist Whatsap hattımızdan ulaşırsanız kuşunuza birlikte bir karışım hazırlariz ilk olarak versele laga prestij papağan yemi ile başlayabilirsiniz
Hocam sizden ricam bana olması gereken tohumları yazar mısınız ? O hazır yemleri aldım , ayağıyla tutup dışarı atıyor , o yemlerin içi de gereksiz çekirdek dolu🤣 O yüzden olması gerekenleri alıp karıştırmak istiyorum , içinden neyi seçtiğini o zaman daha net anlarım.Sırayla alayım kalanları göreyim en azından .

Alex1209

Yeni Üye
Aspir , keten , kenevir ,nijer vs başka var mı ?

Rob_Roy

Aktif Üye
Araştırmacı Üye
Aspir , keten , kenevir ,nijer vs başka var mı ?
Hocam yalnız, bunların hepsi de oldukça yağlı tohumlar bilginiz olsun. @Şehmus BAKIR Hocam daha iyi bilir.

Ben Alexander için; ak-sarı-kızıl darı, aspur (kanarya yemi), yulaf; az miktarda olmak şartıyla tuzsuz kabak çekirdeği içi, greçka, beyaz sorgum, keten tohumu, aspir, küçük çekirdek ve kuşburnundan oluşan bir karışım veriyorum.

Benimki de bu karışımın hepsini yemiyor, kuşburnunu seviyor, ufak yemleri yiyor, greçka, sorgum gibi büyük ve sert olanlarla pek uğraşmıyor. Ben yine de çeşit olsun hem de faydalıdır diye karışımın içine koyduruyorum @Şehmus BAKIR Hocama.

Ayrıca az miktarda nutribird P15 pelet, sebze ve çimlenmiş tohum da veriyorum.

Yem konusuna zamanla alışır, ben de başlangıçta Versela Laga'nın papağan yeminden vermiştim, onda dediğiniz gibi çekirdekleri yiyip, diğerlerini ayıklıyordu.
Şimdi geçen ayı neredeyse hiç çekirdeksiz bir yem karışımı ile tamamladık.

Üst Alt