Merhabalar arkadaşlar öncelikle herkese iyi forumlar hayırlı günler diliyorum. Umarım sizler ve can dostlarınız iyisinizdir
Ben 24 yaşında üniversite mezunu KPSS öğrencisi birisiyim Yaklaşık 2022 yılının yaz aylarında Rainbow türünde yetişkin bir erkek muhabbet kuşuyla yollarımız kesişti. Başlarda içe kapanık olan kuşumuz zamanla evdeki herkesle anlaşan bir can dostu oldu. Fakat 2023'ün Ocak ayının sonlarında maalesef aramızdan ayrıldı. O zamanlar ben her ne kadar istemesem de ailem ve kardeşim yeni bir kuş sahiplenmek istedi ve gitmiş olduğumuz petshop bize erkek olduğunu düşündüğü ve en iyi tür olduğunu söylediği Albino türü dişi bir kuş verdi. Şuan hala aile evimizde sağlıklı bir şekilde yaşıyor
Yaklaşık 6 ay önce de henüz yavru olan ve başka bir petshop dan aldığımız , mavi renk ve Jumbo türü bir erkek kuş sahiplendik. Tabi yeni bir kafes ve karantina süreci ile tedbirli şekilde ilerledik. Şuan ayrı kafeslerde sağlıklı şekilde hayatlarına devam ediyorlar. Kafes dışında gayet iyi anlaşıp oyunlar oynuyorlar.
Şimdi ise yaklaşık 5 ay önce ailemden ayrılıp ablamla başka bir şehire gelmek zorunda kaldık. Burada yeni bir can dostu sahiplenmek istiyorum. Bir süredir forumdaki rehber konularını vs. okuyorum. Birkaç gün önce kafes ve taşıma çantası siparişini verdim. Bugün de petshopa uğradım ve fiyat öğrenmek istedim. Normal yavrular 600 jumbo yavrular 1500 şeklinde bir fiyat aldım. Birkaç yavru vardı gittiğimde ama aceleniz yoksa bugün 5 gibi 30-40 adet yeni yeme düşmüş yavrular geleceğini söyledi. En iyi ve en kolay eğitilebilenin yeni yeme düşmüş Jumbo türü olduğunu söyledi. Ben de zaten bayramda şehir dışına gidip geleceğim için Haziran başında almayı düşünüyorum. Bu süreçte araştırmalarıma devam edeceğim. Günün 24 saati evde olduğum için almak istediğim kuş bana arkadaşlık edecek, birlikte ufak oyunlar oynayacağımız, canlı (hareketli) ve konuşmaya yatkın olmasını istiyorum. Evdeki Albino kuşumuz 3 yıldır tek kelime etmedi, aile üyeleriyle çok iyi anlaşır ufak oyunlar oynar ama konuşma kısmı olmadı. Ayrılmadan önce aldığımız jumbo yavrusu da sanırım henüz konuşmamış. O da aynı şekilde evdekilerle anlaşır duruma gelmiş ama konuşma kısmı yok. Birkaç araştırmama baktığımda özellikle Yeşil renk muhabbet kuşlarının önerildiğini gördüm. Bazı yazılarda yeşil veya mavi olarak da gördüğüm oldu. Fakat tür olarak jumbo mu yerli mi bu konuda kararsız kaldım. Kafesi ve çantasının rengini mavi olarak seçtiğim için kendisini de mavi renk almayı düşünüyorum. Tecrübeli abilerim, ablalarım ve arkadaşlarımın yardımına ihtiyacım var