• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

İyilesmeyen kusma

ahmetkaıx

Yeni Üye
Muhabet kusum kusma, halsizlik, ishal ve zayiflama nedeniyle 2,5 hafta once veterinere goturduk. Veterinere ben degilde baska biri götürdüğü icin tam olarak bilmiyorum ama veteriner diski analizi falan yapmis, en sonunda bir siringa icinde antibiyotik, bir siringa icinde agri kesici ve ishal nedeniyle kendinisini yeniden toparlamasi icin neofleks diye bir serum (iyon ve mineral iceren birsey) verdi. İlaclari duzenli olarak kulandim. İshal tam olarak degil ama kismen gecti, halsizligi oncekine gore cok daha iyi (kafes dışına cikip ucuyor arada) ama kusmasi hic gecmedi. İlaclari veterinerin dedigi tarihe kadar kulandim daha kulanmadim. bugun ile ilaclari sonlandirmamin uzerinde 1,5 hafta gecmis olacak. Bu süre zarfında her gün probiyotikli su verdim, sicak ortamda tutum falan ama kusma gecmiyor, kusma gecmeyince haliyle zayiflamada devam edecek. İshali veterinere götürmeden once peçete üzerinde cok sıvı birakacak sekilde dışkılarken, suanda sadece hafif civik sekilde diskiliyor ama son birkac gundur arada daha iz bırakan diskilar yapmaya basladi. Acaba veteriner yanlis teshis koymus olabilirmi? Ayrica şu aralar tuyleri hafif kabarik ve yem yemesinde hic bir problem yok, yem yiyor. Ve malesef kusmalar son siralar artmaya basladiEkli dosyayı görüntüle 81651Ekli dosyayı görüntüle 81653

Mert G.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Salyalımı kusuyor ve kuşma varmı ve yavrunuz kaç gram

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kilosunu tarttınız mı. Çok zayıf gelmedi bana. Yeminiz tazemi? Hastalandığından beri aynı yem mi? Yoksa yemde değişiklik oldu mu?
Zayıf olduğunu düşünüyorsanız bir süre sade aspur ve daldarı ile besleyin. Normal darı yem vermeyin. Aspur dışkısını da düzeltecektir.

ahmetkaıx

Yeni Üye
Kilosunu tarttınız mı. Çok zayıf gelmedi bana. Yeminiz tazemi? Hastalandığından beri aynı yem mi? Yoksa yemde değişiklik oldu mu?
Zayıf olduğunu düşünüyorsanız bir süre sade aspur ve daldarı ile besleyin. Normal darı yem vermeyin. Aspur dışkısını da düzeltecektir.
Merhabalar kusumun orta gogus kemigi el ile cok rahat bir sekilde hisedilecek sekilde suan, normalde agzindan salya ciktigini bir kere gordum, sari bir salyaliydi ama baska bir daha salya görmedim hic

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Zeolit tozu kullanın, elle besleme maması temin edin günde bir kez içine mercimek tanesi kadar zeolit tozu katın ve besleyin 🙏🌸 Mamaist whatsapp hattından alabilirsiniz ☺

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Siz ne dusunuyorsunuz hocam ? Zeolit tozunun ne tur faydaları varki ayrica ne olmus olabilir kusuma bir fikriniz varmı?
Bakteri, mantar, parazit varsa söker atar doğal yoldan, bağışıklık güçlendirir, bağırsak florasını onarır muhtemelen kursakta enfeksiyon var 🙏

ahmetkaıx

Yeni Üye
Bakteri, mantar, parazit varsa söker atar doğal yoldan, bağışıklık güçlendirir, bağırsak florasını onarır muhtemelen kursakta enfeksiyon var 🙏
Tesekkur ederim bana mesela "şu sure icinde iyilesmezse yeniden gel sor" diye bir zaman araligi verebilirmisiniz? Ayrica elimde hala bi miktar antibiyotik var ama mantar enfeksiyonu varsa diye kulanmaktanda korkuyorum, sizce kulanmalimiyim?

Mert G.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Genelikle eetrafa kuru bir sekilde puskurtuyor, bir kere salyali kustugunu gördüm (gormedigim zamanda olabilir) ondada koklamayi hic dusunmemistim
Bu arada not diye geciyim enerjisi oncekine gore iyi ama hala halsizlik var biraz
@Mert G.
Burçak hocam cevaplamıs . Durumu kötüye giderse sorabilirsiniz