• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et hepacarnitol hakkında

Sati

Tutkulu
Kıdemli Üye
Kullandığım bir ilaç değil ama dozu fazla vermeyiniz.kullanan arkadaşlarim var yardımcı olacaklardır @EzgiA @Tarık T. 😊
Karaciğer için doğal ürünleri de deneyebilirsiniz misal devedikeni unu, üzüm çekirdeği unu , enginar
Hocam size çok şiddetli katılıyorum.
Hemşerim olan bir üstat var arada ofisine ziyarete gider muhabbet ederiz.
Kuş yarışmalarında 100'lerce madalyası ve kupalara sahip.
Artık yapmıyor tabi emekliye ayırmış kendisini fakat bir sohbetimizde devedikeninin 1 ay da karaciğeri tertemiz edebileceğinden bahsetmişti.

Değerlendirilmesini tavsiye ederim.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kendisi seyreltme yaptıysa hekim dozajına uyun, seyreltme yoksa bir damladır kullanım şekli böyledir

anydayykk

Tutkulu
Resimden O Şekilde Durmuş. Normalde Rengi Su Gibi. Kokusu Oluyor Biraz. Sulukta Renk Değişimi Olmuyor. Veteriner Neden Seyreltilmiş Olarak Satıyor Anlamadım.
Tam olandan da satıyor bilmiyorum ki 🤷‍♀️ hepacarnitol kullanalım mı diye önerdim o da tamam elbette dedi bugün almaya gittim sekreterine hazırlattı verdi bana 50 ml'e 5 damla dedi. o sırada laf arasında sordum ödeme yaparken içeriğinde saf hepacarnitol mu var başka bir şey var mı diye. bu dozlanmış olan, tam olan 1000 tl dedi. anladım dedim eve geldim ben de. forumda arattım sizin 1 damla dediğinizi görünce bir şüphelendim

anydayykk

Tutkulu
Artık yapmıyor tabi emekliye ayırmış kendisini fakat bir sohbetimizde devedikeninin 1 ay da karaciğeri tertemiz edebileceğinden bahsetmişti.

Evet hekimimiz sıvı devedikeni verdi onu da kullanıyoruz hatta garip bir şekilde tadını çok sevdi spdmslöxlalx 1 damla veriyorum normalde şişeye uzatıyor dilini daha fazla içmek için görmeniz lazım.

anydayykk

Tutkulu
Kendisi seyreltme yaptıysa hekim dozajına uyun, seyreltme yoksa bir damladır kullanım şekli böyledir
seyreltme yaptı evet dediği gibi dozlanmış olan bu dedi. Kendisi uygun hazırlamıştır diye düşünüyorum ama bir şüphe düştü içime 4e mi indirsem yarın acaba diye. gerçi şu an zehirlenmiş gibi durmuyor ama

Sati

Tutkulu
Kıdemli Üye
Evet hekimimiz sıvı devedikeni verdi onu da kullanıyoruz hatta garip bir şekilde tadını çok sevdi spdmslöxlalx 1 damla veriyorum normalde şişeye uzatıyor dilini daha fazla içmek için görmeniz lazım.
Şifa olsun inşallah.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye

Bazı karaciğer hastalarında evet temizliyor ama bazılarında büyüme artık hava keselerini kapatırsa yağ yakımı destekleyicisi veriliyor devedikeni yanında kullanılabilir, hepacarnitolü her hekim bilmiyor ☺

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
seyreltme yaptı evet dediği gibi dozlanmış olan bu dedi. Kendisi uygun hazırlamıştır diye düşünüyorum ama bir şüphe düştü içime 4e mi indirsem yarın acaba diye. gerçi şu an zehirlenmiş gibi durmuyor ama
Hekim kendisi dozajı bilir hekime uyun seyreltme olmasa riskli olurdu ☺

anydayykk

Tutkulu
Bazı karaciğer hastalarında evet temizliyor ama bazılarında büyüme artık hava keselerini kapatırsa yağ yakımı destekleyicisi veriliyor devedikeni yanında kullanılabilir, hepacarnitolü her hekim bilmiyor ☺
evet bizde de nefes sorunu var o yüzden ilaç da kullanmak istedim. Zaten araştırdım pek ilaç gibi de değiş destek ürünü gibi.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Olabilir. Belki de dediğim gibi hastaların ilaca ulaşımı daha kolay olsun diye de böyle bir yöntem bulmuş olabilir 🤷‍♀️
Hem ondan hem de kuşlar daha farklı anatomiye ve daha farklı fizyolojiye sahip olduğu için seyreltiyorlar ☺ Aslında evet ilaç değil, l carnitine dediğiniz şey bir molekül, yağ asitlerini hücredeki enerjiye çeviren mitokondriye taşınmasında yardımcı oluyor, bu verilenin içinde enginar ekstratı da var, magnezyum da var, c vitamini de var yani yağ yakımını hızlandırıyor ☺

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Tam olandan da satıyor bilmiyorum ki 🤷‍♀️ hepacarnitol kullanalım mı diye önerdim o da tamam elbette dedi bugün almaya gittim sekreterine hazırlattı verdi bana 50 ml'e 5 damla dedi. o sırada laf arasında sordum ödeme yaparken içeriğinde saf hepacarnitol mu var başka bir şey var mı diye. bu dozlanmış olan, tam olan 1000 tl dedi. anladım dedim eve geldim ben de. forumda arattım sizin 1 damla dediğinizi görünce bir şüphelendim
Anladim. Tamam 4/1 Oranında Seyreltmis. Bu Orana Göre 4 Damla Oluyor. Ama Bence İmkanınız Varsa Kapali Kutu Alin. Hem İçiniz Rahatlar. Zaten Uzun Süre Kullanacaksınız. Röntgen Var mı Ekleyin İsterseniz Bizde Yorum Yapalım.

anydayykk

Tutkulu
Yemine haftada 1-2 gün çay kaşığı ucu kadar devedikeni tohumu katabilirsiniz o şekilde daha iyi olur ☺
Tohumu yok elimde, veterinerin verdiği sıvı olan var 🙏🏼 o zaman ben ne olur ne olmaz 10 gün vermeyeyim devedikenini sadece hepacarnitol vereyim. ya da haftada 1-2 kez verebilirim. Dediğim gibi garip bir şekilde çok sevdi tadını bıraksam litre litre içer gibi o devedikenini sodmqlsoksz

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Tohumu yok elimde, veterinerin verdiği sıvı olan var 🙏🏼 o zaman ben ne olur ne olmaz 10 gün vermeyeyim devedikenini sadece hepacarnitol vereyim. ya da haftada 1-2 kez verebilirim. Dediğim gibi garip bir şekilde çok sevdi tadını bıraksam litre litre içer gibi o devedikenini sodmqlsoksz
Tadı tatlımsı olduğu için seviyordur 🤣 Aktardan ya da mamaistten tohum şeklinde alıp da verebilirsiniz onlar da iyidir ☺

anydayykk

Tutkulu
Anladim. Tamam 4/1 Oranında Seyreltmis. Bu Orana Göre 4 Damla Oluyor. Ama Bence İmkanınız Varsa Kapali Kutu Alin. Hem İçiniz Rahatlar. Zaten Uzun Süre Kullanacaksınız. Röntgen Var mı Ekleyin İsterseniz Bizde Yorum Yapalım.
Evet şu an beklemeden karaciğer desteği yapmak istedim yakın zamanda tam şişeden alacağım kendisinde var zaten.

Burada röntgeni. Bu sıralar ayakları da soğuk, sindirimi sıkıntılı. Karaciğer sıkıntısından dolayı bunlar olabiliyormuş diye okudum. Dışkısı da arada yeşil leke bırakıyor, safradan dolayı olabiliyormuş. Metabolizma yavaşladığı için sindirim de yavaşlayabiliyormuş. 1 haftadır sadece geceleri yem kustu en son 1 kez salyalı kusunca hekim kursak hareketini destekleyen bir ilaç verdi 3 gün kullandık 2 gündür kusmuyor sadece parça parça arada kusuyor. O zaman anladım, muhtemelen yemler kursağında olması gerekenden uzun süre kalıyor. e gece de hareketsiz olduğundan sindirim doğal olarak yavaş zaten, bundan dolayı daha da yavaşlıyor. ilaç da kursak hareketini destekliyor. anında kusmayı kesince anladım. gün içinde hareketli gayet yemini suyunu içiyor, hatta az önce hepacarnitollu suyu aldık temiz su koydum az önce içti. Araştırdım karaciğersel sorunlarda bunlar olabiliyormuş zincirleme şekilde. Zaten nefes sorunu da var. Ben de beklemeden hemen kullanmak istedim. Yakın zamanda epey ilaç yükü de oldu 🥲

anydayykk

Tutkulu
Evet şu an beklemeden karaciğer desteği yapmak istedim yakın zamanda tam şişeden alacağım kendisinde var zaten.

Burada röntgeni. Bu sıralar ayakları da soğuk, sindirimi yavaşladı. Karaciğer sıkıntısından dolayı bunlar olabiliyormuş diye okudum. Dışkısı da arada yeşil leke bırakıyor, safradan dolayı olabiliyormuş. Metabolizma yavaşladığı için sindirim de yavaşlayabiliyormuş. 1 haftadır sadece geceleri yem kustu en son 1 kez salyalı kusunca hekim kursak hareketini destekleyen bir ilaç verdi 3 gün kullandık 2 gündür kusmuyor sadece parça parça arada kusuyor. O zaman anladım, muhtemelen yemler kursağında olması gerekenden uzun süre kalıyor. e gece de hareketsiz olduğundan sindirim doğal olarak yavaş zaten, bundan dolayı daha da yavaşladı. ilaç da kursak hareketini destekliyor. anında kusmayı kesince anladım. gün içinde hareketli gayet yemini suyunu içiyor, hatta az önce hepacarnitollu suyu aldık temiz su koydum az önce içti. Araştırdım karaciğersel sorunlarda bunlar olabiliyormuş zincirleme şekilde. Zaten nefes sorunu da var. Ben de beklemeden hemen kullanmak istedim. Yakın zamanda epey ilaç yükü de oldu 🥲
Yani o da garip. Öğürüyor gece, ama sadece gece, ve yemi ağzına getirip yiyor. kuşum dişi, 6 aylıkken falan da bana böyle yem kusuyordu toz şeklinde yani kur kusması mı denir bilmiyorum. Ama bu sefer sadece gece yapıyor ceresi de beyazdan maviye dönmüş kızgınlığa mı girecek ondan mı bilemedim. Anlamadım gitti hekimimiz bile ilginç yahu dedi.

Üst Alt