• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et hepacarnitol hakkında

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Evet şu an beklemeden karaciğer desteği yapmak istedim yakın zamanda tam şişeden alacağım kendisinde var zaten.

Burada röntgeni. Bu sıralar ayakları da soğuk, sindirimi sıkıntılı. Karaciğer sıkıntısından dolayı bunlar olabiliyormuş diye okudum. Dışkısı da arada yeşil leke bırakıyor, safradan dolayı olabiliyormuş. Metabolizma yavaşladığı için sindirim de yavaşlayabiliyormuş. 1 haftadır sadece geceleri yem kustu en son 1 kez salyalı kusunca hekim kursak hareketini destekleyen bir ilaç verdi 3 gün kullandık 2 gündür kusmuyor sadece parça parça arada kusuyor. O zaman anladım, muhtemelen yemler kursağında olması gerekenden uzun süre kalıyor. e gece de hareketsiz olduğundan sindirim doğal olarak yavaş zaten, bundan dolayı daha da yavaşlıyor. ilaç da kursak hareketini destekliyor. anında kusmayı kesince anladım. gün içinde hareketli gayet yemini suyunu içiyor, hatta az önce hepacarnitollu suyu aldık temiz su koydum az önce içti. Araştırdım karaciğersel sorunlarda bunlar olabiliyormuş zincirleme şekilde. Zaten nefes sorunu da var. Ben de beklemeden hemen kullanmak istedim. Yakın zamanda epey ilaç yükü de oldu 🥲
Röntgende Belirgin Karaciger Büyümesi var. Kaç Gram Peki Şuan Yavrunuz ?

anydayykk

Tutkulu
zayıf 🥲 yanlış tedavi uygulandı ilaç yüküne soktum kuşu, şu an o ilaç yüklerinden olduğunu düşündüğüm sorunları düzeltmeye çalışıyorum. ilk gittiğimizde 32 gramdı, sonra 1 gram aldı. bu kusma başlayınca birden kilo kaybetti 30a düştü. şimdi 31 gram. verdiği kilodan 1 gram aldı geri. yavaş yavaş toparlayacağım kızımı. Yani garip bir şekilde sadece gece kusma-öğürme hareketi yapıyor. Ben dediğim gibi yukarıda yazmıştım, karaciğer sorunu sindirim sistemini bozabiliyormuş, metabolizmayı yavaşlatabiliyormuş. kanın temizlenmesinden görev alıyormuş sanırım. bu fonksiyonlar bozulunca sindirim sorunları, üşüme, halsizlik vs görülebiliyormuş. nefes sesleri hala devam ediyor ama şu an bu öğürme-kusma durumunu düzeltmeye çalışıyorum. 2 gecedir kusmuyor sadece ağzına yemi getirip yiyor toz şeklinde dökülüyor yem dökülüyor.

biraz araştırdım dediğim gibi gece zaten metabolizma yavaşlıyormuş, e karaciğerde sorun olunca ek olarak yavaşlıyor ve sadece gece görülem öğürme-kusma davranışı olarak yansıyor. enerji dengesi de bozulabiliyormuş, toksinler düzgün atılamıyormuş. bunun sonucunda ayaklarındaki soğukluk olabilirmiş. birden başlayan bu durumu ben karaciğere bağladım çünkü bir enfeksiyon olsa kuşum halsiz olur yani. inşallah hepacarnitol bunları iyileştirecek. 10 günde karaciğerin çalışmasına gözle görülen bir fark olur mu bilmiyorum ama dua edeceğim.

anydayykk

Tutkulu
hatta veterinere sorduğumda kuşum hep zayıftı yağlanmadan dolayı olmuyor mu bu büyüme diye. bana zayıf kuşlarda da karaciğer büyümesi görüldüğünü söyledi ve nadir olmadığını söyledi. ve fazla bir büyüme değil dedi.

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
hatta veterinere sorduğumda kuşum hep zayıftı yağlanmadan dolayı olmuyor mu bu büyüme diye. bana zayıf kuşlarda da karaciğer büyümesi görüldüğünü söyledi ve nadir olmadığını söyledi. ve fazla bir büyüme değil dedi.
Zayif Kuşlarda da Oluyor. Organ Yaglanmasi Neticede. Yağlanma Belirgin Şehmus Bey de Gorunce Yorumlar.

anydayykk

Tutkulu
Zayif Kuşlarda da Oluyor. Organ Yaglanmasi Neticede. Yağlanma Belirgin Şehmus Bey de Gorunce Yorumlar.
Şehmus beye atmıştım o da 2 hava kesesi kapalı demişti 🙏🏼 ama bir dakika, bu yağlanmadan dolayı mıdır? büyüme yani. siz şu an böyle deyince ümitlendim yağlanma ise geri alınabilir değil mi?

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Aslında Besleme Yapılsa Ve İlaç Kullanılsa Daha İyi Olur. Yağ Yakıcı ile Birlikte Daha Çok Kilo Verecek. Yanlış İlaçlar Kullandığı İçin En Çok Karaciğer Hasar Görür. Böbrek Ve Diğer Organlarda Tabii ki. Veteriner Ne İlaç Takviye Verirse Versin Burada Güncelleme Yapın. Biz Bildiklerimizi Kullanin veya Kullanmayın Deriz. Veterinerlerin Çoğu Fazla İlaç Yüklemesi Yapıyor.

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Şehmus beye atmıştım o da 2 hava kesesi kapalı demişti 🙏🏼 ama bir dakika, bu yağlanmadan dolayı mıdır? büyüme yani. siz şu an böyle deyince ümitlendim yağlanma ise geri alınabilir değil mi?
Karaciğer Yaglanmasi Ve Büyümesi Hemen Hemen Aynı Şeyler. Çok Büyük Olduğunda Organ Hasarı Oluyor. Tedaviside Zor Oluyor. Hava Kesesi Kapali Olmasının Karaciğer Kaynaklı Değildir. Karaciğer Büyüdükçe Baskı yapar Organlara. Odada Biraz Nemlendirici Kullanin ve Isıyı Çok İyi Ayarlayın.

anydayykk

Tutkulu
Karaciğer Yaglanmasi Ve Büyümesi Hemen Hemen Aynı Şeyler. Çok Büyük Olduğunda Organ Hasarı Oluyor. Tedaviside Zor Oluyor. Hava Kesesi Kapali Olmasının Karaciğer Kaynaklı Değildir. Karaciğer Büyüdükçe Baskı yapar Organlara. Odada Biraz Nemlendirici Kullanin ve Isıyı Çok İyi Ayarlayın.
Hava kesesi kapanması karaciğer büyüdüğü için olmaz mı? o zaman neden olur ki? Yani büyüme yağlanma sebepli ise hepacarnitol bunu büyük ölçüde düzeltemez mi o zaman? ben yağlanma değil de başka bir sebeple büyüdü sanmıştım büyümeyi. bizimki çok büyük değilmiş hafif büyüme varmış.

anydayykk

Tutkulu
Aslında Besleme Yapılsa Ve İlaç Kullanılsa Daha İyi Olur. Yağ Yakıcı ile Birlikte Daha Çok Kilo Verecek. Yanlış İlaçlar Kullandığı İçin En Çok Karaciğer Hasar Görür. Böbrek Ve Diğer Organlarda Tabii ki. Veteriner Ne İlaç Takviye Verirse Versin Burada Güncelleme Yapın. Biz Bildiklerimizi Kullanin veya Kullanmayın Deriz. Veterinerlerin Çoğu Fazla İlaç Yüklemesi Yapıyor.
Besleme yapmayı denedim ama çok strese giriyor çünkü hâli yerinde. yani yemek yiyor, çok mu kilo verir ki? gerçekten 1.5 aydır rahat uyku uyuyamadım 🥲 oradan oraya gidiyorum bir sürü şey okuyorum. siz böyle söyleyince endişeme + endişe eklendi şu an

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Hava kesesi kapanması karaciğer büyüdüğü için olmaz mı? o zaman neden olur ki? Yani büyüme yağlanma sebepli ise hepacarnitol bunu büyük ölçüde düzeltemez mi o zaman? ben yağlanma değil de başka bir sebeple büyüdü sanmıştım büyümeyi. bizimki çok büyük değilmiş hafif büyüme varmış.
Hava Kesesinin Kapali Olması Solunumla İlgilidir. Kekik Çayi Yapıp Ağzına 1 2 Damla Verebilirsiniz. Karaciğer Yaglanmasi Daha Çok Yağlı Tohumla Beslenen Kuşlarda Görülür.

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Besleme yapmayı denedim ama çok strese giriyor çünkü hâli yerinde. yani yemek yiyor, çok mu kilo verir ki? gerçekten 1.5 aydır rahat uyku uyuyamadım 🥲 oradan oraya gidiyorum bir sürü şey okuyorum. siz böyle söyleyince endişeme + endişe eklendi şu an
Evde Zor Oluyor Haklısınız. Tamam Kendi Yeminden Yesin. Bir Kaç Gram Verebilir. 🌸

anydayykk

Tutkulu
Evde Zor Oluyor Haklısınız. Tamam Kendi Yeminden Yesin. Bir Kaç Gram Verebilir. 🌸
Ama zaten 31 gram şu an 🥲 yani bu kayıp ona sorun yaratır mı? eğer karaciğer düzene girerse iştahı daha çok açılmaz mı ki? ben 1 gram aldı diye sevinmiştim. her gün endişelenecek başka bir şey oluyor

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Ama zaten 31 gram şu an 🥲 yani bu kayıp ona sorun yaratır mı? eğer karaciğer düzene girerse iştahı daha çok açılmaz mı ki? ben 1 gram aldı diye sevinmiştim. her gün endişelenecek başka bir şey oluyor
Hep mi Bu Kilodaydi Yoksa Kilomu Verdi ? Gram Olarak Verir Biraz. Bu Nedenle Ben Besleme Önerdim.

anydayykk

Tutkulu
Hep mi Bu Kilodaydi Yoksa Kilomu Verdi ? Gram Olarak Verir Biraz. Bu Nedenle Ben Besleme Önerdim.
Şu an 1 yaşında, 6 aylıkken 31 gramdı, yani kilo verdi ama hep zayıf bir kuştu. sadece bi ara 38 gram oldu tartıda o zaman elimi dolduruyordu hatırlıyorum biraz. ama uzun bir süreçle o kiloyu verdi. öyle sinsi kilo kaybetmiş ki yeni yeni fark ediyorum avucumda kaybolduğunu. bu geceki kusmayı nasıl keseceğim inanın bilmiyorum ve bir ileri bir geri gidiyoruz. yani kusma var diyorum - sadece gece kusuyor gündüz tık yok. halsizlik var diyorum - gün içinde kafeste takla atıyor. anlamıyorum ama en çok korktuğum şey kusma şu an ve geri gelir diye korkuyorum. kusma sebepli hızlı kilo veriyor. 33 gramdı, 5 günde kusma sebepli 3 gram kaybetti. ben sonra 3 günde ona 1 gram aldırdım şu an 31 gram. yani tüy bakımını yapıyor, gün içinde kafeste oradan oraya tırmanıyor, yem yiyor. sadece gece olan bir kusma cidden başım ağrıyor artık. ve ayakları soğuk hep. evde bile lafı geçerdi, ayakları hep sıcacıktı giysi üzerinden bile hissederdik ayaklarının sıcaklığını. yani birden böyle oldu, ve ben bu durumu karaciğere bağladım. İnşallah bir şifa bulabilirim bu süreç yordu beni tam düzeliyor diyoruz yine bir şey oluyor. şimdi kendi haline bırakacağım onu biraz, karaciğer ilacı vereceğim. zorunda kalırsam elle besleme yapacağım tabii ki ama nefret ediyor o yüzden o işe hiç girmek istemiyorum.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Karaciğer yanlış beslenme, genetik, hareketsizlik gibi faktörlerden büyür, karaciğerin etrafındaki hava kesesine büyüdükçe baskı yapar. Ezgi ablanın demek istediği hepacarnitol kuşunuza kilo verdirecek güçten düşmesin diye ek olarak da elle besleyin demek istemiş

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Şu an 1 yaşında, 6 aylıkken 31 gramdı, yani kilo verdi ama hep zayıf bir kuştu. sadece bi ara 38 gram oldu tartıda o zaman elimi dolduruyordu hatırlıyorum biraz. ama uzun bir süreçle o kiloyu verdi. öyle sinsi kilo kaybetmiş ki yeni yeni fark ediyorum avucumda kaybolduğunu. bu geceki kusmayı nasıl keseceğim inanın bilmiyorum ve bir ileri bir geri gidiyoruz. yani kusma var diyorum - sadece gece kusuyor gündüz tık yok. halsizlik var diyorum - gün içinde kafeste takla atıyor. anlamıyorum ama en çok korktuğum şey kusma şu an ve geri gelir diye korkuyorum. kusma sebepli hızlı kilo veriyor. 33 gramdı, 5 günde kusma sebepli 3 gram kaybetti. ben sonra 3 günde ona 1 gram aldırdım şu an 31 gram. yani tüy bakımını yapıyor, gün içinde kafeste oradan oraya tırmanıyor, yem yiyor. sadece gece olan bir kusma cidden başım ağrıyor artık. ve ayakları soğuk hep. evde bile lafı geçerdi, ayakları hep sıcacıktı giysi üzerinden bile hissederdik ayaklarının sıcaklığını. yani birden böyle oldu, ve ben bu durumu karaciğere bağladım. İnşallah bir şifa bulabilirim bu süreç yordu beni tam düzeliyor diyoruz yine bir şey oluyor. şimdi kendi haline bırakacağım onu biraz, karaciğer ilacı vereceğim. zorunda kalırsam elle besleme yapacağım tabii ki ama nefret ediyor o yüzden o işe hiç girmek istemiyorum.
Anladım Zor Bir Süreç. Allah yardımcınız Olsun. Rabbim Şifa Versin. Yem Kabukları Oluyor mu Peki Yem Yiyor Gibi mi Yapiyor. Karaciğer Kaynaklı Kusma Hiç Duymadım. Peki Bunun İçin Veteriner Hekim Ne Söyledi. Mantar Olabilir mi Mesela ? Sindirim Sorunu Çekiyor Olabilir. Ama Bu Da Sursjli Kusma Olmaz. Siz Yem Yediğinden Emin Olun. Zayıf Biraz Evet. Siz Baktınız Kilo Veriyor Sehmus Hocamızla Ayni Sehirdesiniz O Da Besleme Yapar.

anydayykk

Tutkulu
Karaciğer yanlış beslenme, genetik, hareketsizlik gibi faktörlerden büyür, karaciğerin etrafındaki hava kesesine büyüdükçe baskı yapar. Ezgi ablanın demek istediği hepacarnitol kuşunuza kilo verdirecek güçten düşmesin diye ek olarak da elle besleyin demek istemiş
Güçten düşerse elbette besleyeceğim yapacak başka bir şey yok 🙏🏼 yani bol bol sebze yiyor, tüm gün dışarıda asla içeri sokmuyorum. ben artık gerçekten genetik bir şey olduğunu düşünüyorum. kardeşini de aynı kondisyonda büyüttüm, asla böyle durumlarla karşılaşmadık. zoruma giden bu zaten çok iyi bakıyorum ama çok kötü bakılan kuşlar kızımdan daha sağlıklılar.

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Güçten düşerse elbette besleyeceğim yapacak başka bir şey yok 🙏🏼 yani bol bol sebze yiyor, tüm gün dışarıda asla içeri sokmuyorum. ben artık gerçekten genetik bir şey olduğunu düşünüyorum. kardeşini de aynı kondisyonda büyüttüm, asla böyle durumlarla karşılaşmadık. zoruma giden bu zaten çok iyi bakıyorum ama çok kötü bakılan kuşlar kızımdan daha sağlıklılar.
Disi Kuslarin Daha Fazla Yatkınlığı Vardır Karaciğer İçin. Diğer Yavrunuz Erkek mi ? Kötü Bakılan Kuşlarin Daha Fazla gizli Hastaliklari Var Emin Olun. Birden Güçten Düşerler Ve Kayıp Yaşanır.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Sebze yemesi güzel ancak diyet gibi olursa daha da çok kilo verir, iş işten geçmeden siz elle besleme de yapın veya yaptırın derim ☺

anydayykk

Tutkulu
Anladım Zor Bir Süreç. Allah yardımcınız Olsun. Rabbim Şifa Versin. Yem Kabukları Oluyor mu Peki Yem Yiyor Gibi mi Yapiyor. Karaciğer Kaynaklı Kusma Hiç Duymadım. Peki Bunun İçin Veteriner Hekim Ne Söyledi. Mantar Olabilir mi Mesela ? Sindirim Sorunu Çekiyor Olabilir. Ama Bu Da Sursjli Kusma Olmaz. Siz Yem Yediğinden Emin Olun. Zayıf Biraz Evet. Siz Baktınız Kilo Veriyor Sehmus Hocamızla Ayni Sehirdesiniz O Da Besleme Yapar.
Yem kabukları oluyor evet. Veterinere gösterdim dediğim gibi kursak hareketlerini destekleyen mide bulantısına ve kusmaya iyi gelen bir ilaç verdi. sindirim için. sanırım kursaktaki yemin geçişini kolaylaştırıyormuş. Onu verir vermez kusması durdu. ben de dedim karaciğer sebepli sindirim sorunu olabilir mi. mantardan da şüphelendim ama gündüz hiç öğürme yok ki.

Üst Alt