• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Gut ilaç?

Tugcee708

Paylaşımcı
Gut ile ilgili nasıl bi tedavi uygulayabilirim. Fakülteye gittim ancak kuştan anlayan kişiler yokmuş yine çözüm alamadım. Gutu araştırdım ve kuşumun ayağı kesinlikle gut fotoğrafları ile aynı. Her geçen gün kötüye gidiyor. Beyaz kristal sayısı ve şişlik her geçen gün artıyor lütfen kuşuna kim nasıl tedavi uyguladı yazabilir mi? Kolşisin tarzı ilaç isimleri var ancak neyi ne kadar kullanmam gerekir bilmiyorum lütfen yardımcı olsun birisi

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Gutun net bir tedavisi yok, protein alımı kısıtlanabilir 🙏 Böbrek yetmezliğine bağlı da çıkmış olabilir 🙏

Tugcee708

Paylaşımcı
Gutun net bir tedavisi yok, protein alımı kısıtlanabilir 🙏 Böbrek yetmezliğine bağlı da çıkmış olabilir 🙏
Yüzde yüz iyileşmeden bahsetmiyorum zaten semptomlarini hafifletip hastalığını daha ileri götürmeyen bir tedavi için soruyorum. Her geçen gün daha kötüye gidiyor çünkü.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Allopurinol, kolşisin literatürde geçer veren vardır ancak yanında a vitamini de verilmeli, protein fazla verilmemeli, ağrı varsa ağrı kesici verilir bazen oradaki şişliği alabilirler de ama yaparlar mı bilemem 🙏

Tugcee708

Paylaşımcı
Evet bu yazıların hepsini okudum ekleme bağlı gut gibi görünüyor. Uzman görüş ne yazık ki yok.. Vetformdan ilaç yaptırdım olmadı yurt dışından ilaç aldım ne yol varsa yapmaya çalışıyorum ancak yok bu ve yakın çevremde bir kanatlı uzmanı. Ne klinikler ne fakülte hiçbir sonuç alamıyoruz küfür eder gibi ayağı kötü görünüyor gagası kötü görünüyor diyorlar gerçekten bravo çok derinler

maviscesur

Yeni Üye
Kuşlardan anlıyor denilen her veterinere gittik gidemediğimize aradık msj attık okumadığımız yabancı makale kalmadı. Biz ne yazık ki gözümüzün önünde biricik kızımızın eriyip bitmesine şahit olduk, acıları dindi onun elbette ancak geride bize büyük bir acı bıraktı. Keşke size yardımcı olabilseydim inşallah bir yol bir tedavi bulabilirsiniz de bizim yaşadıklarımızı yaşamazsınız

Tugcee708

Paylaşımcı
Kuşlardan anlıyor denilen her veterinere gittik gidemediğimize aradık msj attık okumadığımız yabancı makale kalmadı. Biz ne yazık ki gözümüzün önünde biricik kızımızın eriyip bitmesine şahit olduk, acıları dindi onun elbette ancak geride bize büyük bir acı bıraktı. Keşke size yardımcı olabilseydim inşallah bir yol bir tedavi bulabilirsiniz de bizim yaşadıklarımızı yaşamazsınız
O kadar güzel yazmışsınız ve o kadar derinden hissettim ki yazdıklarınızı. Çok üzüldüm canınızı kaybetmenize. 2 yıldır ben de her yolu deniyorum ama elden bir şey gelmiyor işin kötüsü daha da ilerlemesi ve bir şey yapamamam. Benim de gerçekten okumadığım makale kalmamıştır bulunduğum ilde birçok veterinere götürdüm götüremedigim başka şehirdeki veterinerlere de yazdım. İnsanlar genel itibariyle işi ticarete dökmüş bu çok üzücü. Keşke gerçek tanı ve tedaviyi görse de maddiyat hiç önemli değil. Teşekkür ederim desteğiniz için 🌺

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
İç organ tümörlerinde maalesef yapılacak bir şey yok, zayıf oldukları için ameliyatı kaldıramıyorlar.. Kortizol verilse dahi belli bir oranda sadece ömrü uzatıyor, hemoapatik ilaçlar da.

FatımaB.

Eski Forumcu
Merhaba siz önceki konunuza röntgen çektireceğim demiştiniz
Fakültede çektirebildiniz mi?